Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Přiznám se rovnou, že pana Ozona neznám a žádný jiný jeho film jsem neviděla. Tento mě ovšem zhola nenadchl. Celou dobu se nedělo prakticky nic, pak se to jaksi zašmodrchalo a když mělo dojít k rozuzlení, byl konec. Čili jediné co stálo za pozornost byla výstavní figura slečny Ludivine, v závěru kontrovaná bobrem paní Rampling. A pro mě poučení, abych si další setkání s tvorbou tohoto režiséra důkladně rozmyslela. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dve ženy v jednom dome - to sa dalo čakať, že to takto dopadne. Režisér sa vyžíva v pomaly rozmotávanom klbku ležérneho, hitchcockovského nebezpečenstva, povaľujúceho sa vedľa bazénu. Výsledkom je napínavá a pútavá detektívna dráma (resp. „filmový klub“, nech to znamená čo chce) so skvelou európskou atmosférou, vhodná snáď i pre tých, ktorým napínavé a pútavé detektívne drámy so skvelou európskou atmosférou veľa nehovoria. Výborné herecké výkony Angličanky Charlotte Ramplingj a Francúzky Ludvine Sagnier presne doplňuje malebný francúzsky vidiek, originálna zápletka a sexuálne ustavične hladná Julie. ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě fádní příběh spisovatelky "šedé myši" hledající inspiraci, protkaný příjemnou,slunnou, ale mysteriózní atmosférou. Věčně polonahá Ludivine Sagnier dodává elektrizující sexuální napětí a spolu s pocitem, že něco "visí ve vzduchu" dociluje synergického efektu tak, že i s minímálním tempem vybudí vaší pozornost. V momentě, kdy se vše vyhrotí si můžete zdánlivě oddychnout. Ale to pan Ozon nedovolí, naservíruje totiž rozuzlení hodné kvalitní kriminálky s prostorem pro vaši imaginaci. Zkrátka nic není tak, jak by se zprvu zdálo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra, tajomná hudba, podmanivá Ludvine Sagnier a zaujímavý koniec, to by šlo. Bohužiaľ celé je to omotané klasickými neduhmi európskych artoviek (i keď je to oveľa prístupnejšie), ako sú chladné postavy, triviálne zvraty (celá mysteriózna dejová línia trvá asi 10 minút) a prebytok samoúčelného sexu. Je možné, že to všetko bolo súčasťou meta-roviny, ktorú ponúka koniec, no úprimne je mi jedno, čo tým Ozon myslel. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Doteraz som videl iba jeden Ozonový film a po Bazéne toho vôbec neľutujem. Spomenul som si na Chabrola, Lyncha a ďalších, ale nepomohlo mi to k tomu, aby som našiel niečo, čo by ma mohlo a malo zaujať. Nemám rád tieto hry režiséra, ktorý vie, s divákom, ktorý sa snaží nájsť. Keďže filmy nehodnotím podľa odhalených prsníkov a lákanie postaršieho záhradníka spisovateľkou bolo prinajmenšom rovnako trápne, ako pointa filmu, ktorý u mňa nedosiahol ani na priemerné tri hviezdičky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)
  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)

Reklama

Reklama