Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mně rozsekalo! Neuvěřitelně mrazivá atmosféra, snad nejstrašidelnější, kterou jsem kde zaznamenal. Ti, co tu píšou měkký scénář, ono je to inspirováno skutečnými událostmi, tak se nedivte)) Hudba a zvuky, úplně top!! Film mně šokoval, nemá cenu se víc rozepisovat, bohužel, desítku nedám, pač konec jsem malinko přetáčel a neudrží si to skvělé tempo, hlavně, že mám ale snad všechny otázky zodpovězené! :) 9/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jednoho dne prostě jedeš v autě a Osud si na tebe ukáže prstem a řekne: Tady vás mám. Šťastný pár. Vás já hledám." Já jsem velkej kluk a ničeho se nebojím. Jen teď nebudu chvíli jezdit autem a zvedat telefony. Cítím se totiž paranormálně normální, takže dost pochybuju o tom, kolik z viděnýho se skutečně stalo, kolik se toho vybájilo mezi lidem a za co vděčím fantazii autora. Vlastně mě to docela zaujalo a původně jsem měl v úmyslu přihodit i čtvrtou hvězdu, protože jsem si naivně myslel, že to nějak dopadne. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborné mysteriózní drama, za nímž všechny ty nové duchařiny pěkně pokulhávají. Tajemná bytost se ani nemusí zjevit v plné kráse, a přeci temná atmosféra prolíná snímkem od začátku až do konce. Úder hlavou do zrcadla vydá víc, než všechny trapné a předvídatelné lekačky hrnoucí se ze současných filmů. Výborná hudba, skvělá kamera a R. Gere, který sice svým jednáním občas leze na nervy, ale má to ve scénáři, že. Katastrofická scéna je řemeslně výborně udělaná a věrohodná. A k zamyšlení stojí to, že kdo nás opustil, už se zkrátka vrátit nemůže, ale může zůstat v našich vzpomínkách. Vyrovnat se se smrtí milovaných není vůbec jednoduché a Johnovi to trvalo dva roky, než pochopil. Původní hodnocení nechávám. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: Pro mne osobně sice nadprůměrný, ale (bohužel) nikterak světoborný snímek. A podrobněji: Z odvedené práce tvůrce tohoto snímku jde znát jeho cit pro detail. Snímku nechybí dobré a "chytlavě" nasnímané záběry; ale světe div se, je jich tam i na můj vkus až zbytečně mnoho - přednost tohoto snímku se tak chvílemi stává slabostí. Nejde mi o "klipovitost", jako spíše o jakousi "rozháranost" vizuální koncepce. Mnoho zajímavých a perfektně udělaných nasnímání ještě kvalitní film nedělá... a i mně se to začalo po určité době "zajídat". PROROCTVÍ Z TEMNOT také nechybí zajímavé "praktické ponaučení" - jen kdyby nebylo předloženo tak okatě a polopatisticky, aby i diváci v posledních řadách pochopili. Shrnuto a podtrženo: Dobrý film, zajímavá myšlenka, dobře nasnímané, zahrané, dobrá hudba, povětšinou dobře zvládnuté napětí... dobře hodnoceno - 3 z 5 hvězdiček. Snažil jsem se po celou dobu sledování v tom vidět 4-hvězdičkovou záležitost, ale bohužel... není každý den posvícení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, mysteriózny thrillerík s vydarenou tajomnou atmosférou. Priznám sa, najviac ma bavilo to tajomno a nezodpovedané otázky, ktoré ma dráždili čím ďalej tým viac. Trocha som sa preto obával konca, ale veci sa našťastie vysvetlili k mojej spokojnosti. Jeden z vydarených filmov s R. Gere. 70/100 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Příjmení odborníka na mimozemské inteligence Leek (Alan Bates) je obrácené příjmení Keel, autora knihy, podle které je film natočen. (Nick321)
  • Při zhroucení Silver Bridge roku 1967 nezemřelo 36 lidí, jak se údává ve filmu, ale 46. (Dawid199)
  • V oblasti Point Pleasant sa po páde mosta "motýlí muž" už nikdy neobjavil. Jeho zjavenia mali po celom svete sprevádzať iné katastrofy. (Karush)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama