Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Držitelka Oscara Emma Stone září v celovečerním filmu Cruella od společnosti Disney. Film se odehrává v době londýnské punckrockové revoluce 70. let a sleduje vzpurné počátky nechvalně proslulé módní darebačky, Cruelly de Vil. Mladá, chytrá a kreativní podvodnice Estella je odhodlaná se prosadit ve světě módy. Spřátelí se s dvojicí mladých zlodějů, kteří oceňují její zálibu v rošťárnách. Jednoho dne se Estelle podaří zaujmout pozornost ohromně šik a děsivě haute módní legendy, baronky von Hellman, jenž ztvárnila dvojnásobná držitelka Oscara Emma Thompson. Jejich vztah však uvádí do pohybu souhrn událostí a odhalení. Estella se rozhodne přijmout svou temnou stránku a stává se drsnou, módní a pomstychtivou Cruellou. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (368)

silentname 

všechny recenze uživatele

Hoci som nikdy nebol človekom, ktorý by vysoko kritizoval hrané Disney remaky, je pravda, že časom som začal mať pocit, že to začali trošku preháňať. Najmä po tom, ako som mal pocit, že dopadli "The Lion King" a "Mulan". Ale napriek pozitívnejším ratingom som musel uznať za pravdu jednu vec. Načo máme dokopy všetky tieto filmy? Existujú skutočne len preto, aby Disney vyžmýkali čo sa dá zo svojho najnovšieho filmového trendu? Odpoveď na otázku je áno. No hoci som nikdy z filmov nebol tak nadšený ako z pôvodných animákov, minimálne som bol zvedavý na to, čo sa rozhodnú Disney do týchto filmov priniesť. A tak sa dostávame k ich najnovšiemu prírastku do ich kolekcie - "Cruella". Na úvod by som mal možno povedať, že "101 Dalmatians" nepatrí medzi moje najobľúbenejšie filmy. Remake z roku 1996 si pamätám asi o niečo viac. A rád som sa k nemu vracal. Minimálne už len z faktu, že bolo zaujímavé, že zvieratá po celú dobu nerozprávali. Ako to dopadlo tu? Myslím si, že odpoveď máme v ohromujúcich výkonov našich dvoch ústredných protagonistiek. Emma Stone a Emma Thompson sú obe absolútne perfektné. Vo všetkých ohľadoch zvládli svoje role, dali do toho skutočne maximum a je vidno, že si užívajú svoje temné ja. No Emma Stone vie ukázať miestami aj svoju emocionálnejšiu stránku. A pôsobí v nej veľmi úprimne. Časť ako sa rozpráva s fontánou a predstavuje si tam svoju mamu je podľa mňa veľmi dobre zachytená. Film má ale aj iné skvelé momentky. Páči sa mi, že Jasper a Horace tu majú viac osobnosti. Ich úvodné časti keď vidíme ako s Estellou začínajú kradnúť a ich techniky ma bavia. Je ale super vidieť ako sa Estella postupne začína viac nechávať unášať Cruellou, ktorá tam odjakživa v nej bola. A čím viac sa dozvieme o tom čo sa vlastne onú osudnú noc stalo, tým viac som sa posúval na stranu Cruelly. Ono je pravda, že od začiatku je tu zrejmé, kto je skutočným zloduchom filmu a že zlo porazí menšie zlo a podobne. Ale tentokrát to Disney urobili zaujímavo, uveriteľne a celkovo silne. Neviem síce či beriem fakt, že sa niekto narodí s vlasmi nafarbenými napoly na čierno a napoly na bielo... a to doslova, ale inak s filmo nemám žiadne výraznejšie problémy. Z ich remakových trendov, jeden z ich najlepších. Hodnotenie: B+ ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo tvrdil že Cruellu točil Edgar Wright, věřil bych mu. Z dalšího Disneyho oživení jejich klasické animované postavy je překvapivě povedená stylovka, která nemá skoro nic společného ani s originálem, ani s Disneyho obvyklými klišé, a je místo toho svižným komediálním revenge/heist filmem s rozkošně sarkastickými čubkami v hlavních rolích. Což funguje o to líp že se vše odehrává v punk rockem zmítaném Londýně sedmdesátých let kde úplně všechno uctívá odvázaný styl Davida Bowieho a písničkový soundtrack je nejlepší hudební kompilací roku. 8/10 ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Pekné eye candy. Všetky veci týkajúce sa módy ma veľmi bavili (jarná kolekcia, ó, áno). A moje vlastné spomienky vyvolala časť s Liberty London, kde som pred pár rokmi náhodne stretla Unu Stubbs zo Sherlocka, ktorá sa na mňa usmiala, hah. Ja som nemala nejaké problémy s tým, že niekto ide rehabilitovať mega záporáčku, 101D pre mňa nikdy nebola nejaká milovaná látka, takže som to nebrala ako heresy. Potešila ma aj hudba, Emma T. je naozaj diabolská, John McCrea je super a lepší anglický komorník ako Mark Strong asi nejestvuje. Keby som nedala 3* Mortal Kombat, dám tomuto, ale toto bolo o dosť lepšie, takže 4*. A tých 134 minút ubehlo fakt rýchlo. Ak bude pokračovanie, rada si ho pozriem. (Lumiere - 6.6.2021) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Cruella coby disneyovská verze Jokera si na rozdíl od předchozích hraných předělávek od Disneyho razí svou vlastní cestu a vypráví šibalsky až zlomyslně úsměvným způsobem o původu dé-mon-ické milovnice černobílých puntíků. Líbilo se mi, jak se tvůrcům podařilo zakomponovat různé motivy, které se později objevily v dalmatinském sequelu (nejvíce mě pobavili Roger s Anitou). Z audiovizuálního hlediska jde o okázalou podívanou se slušným soundtrackem a plejádou přenádherných kostýmů - snad jen místy až příliš umělé efekty (psů) kazily tak trochu dojem. Emma Stone je sympaťačka, humorně jí přihrávali Joel Fry a Paul Walter Hauser, a celé to výtečně zastřešovala chladně elegantní Emma Thompson. Dějové plot twisty jsou veskrz předvídatelné, ale co už - v kině jsem se bavil a užíval jsem si naplno černobílou honbu za pomstou. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Cruella je za mnou a dopadla přesně tak, jak jsem čekal. Na dětskou pohádku je to místy až moc dospělé, a tudíž pro děti nezáživné, na dospělý film je to místy zase až moc přihlouplé a neseriózní. Výsledek je něco mezi a určitě to není špatné, jen Cruella prostě neví, čím chce být, a to ve finále degraduje film o něco níže. Hudba se bude líbit (ikdyž mě osobně přišla až moc muzikálová), extravagantní šaty a kompetice dvou návrhářek byla ve výsledku celkem zábavná podívaná (ikdyž jsem byl původně skeptický), celý film jede v komediální notě (ikdyž bohužel žádný humor či scéna nejsou nijak výrazné, kde bych se smál či si jej do budoucna pamatoval) a Emma Stone je v roli výborná. Po skončení filmu tedy nemám vyloženě negativní pocity, nicméně bohužel ani žádné výraznější pozitivní a přijde mi, že byl film možná trochu moc dlouhý a takový mdlý a nijaký na to, abych si jej pamatoval i po týdnu. Na obstojnou zábavu na večer ale nejspíš postačí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Natáčení bylo odloženo poté, co si Emma Stone na koncertě Spice Girls roku 2019 zlomila rameno. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama