Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jitka je obézní dospívající dívka, která se obtížně vyrovnává se svou tloušťkou a nemotorností i s posměšky spolužáků. Největší muka prožívá zejména v hodinách tělocviku vedených sympatickým tělocvikářem, dívkami přezdívaným Bohoušek. Jedinou výjimkou je vybíjená, kde její střely jsou nechytatelné. Nikdo netuší, že trénuje doma ve sklepě, kde se trefuje míčem do zdi, na níž je Bohouškovo jméno. Změnou k lepšímu se stane zápas ve vybíjené, který dívky vyhrají právě díky Jitčiným dělovkám. Hned při prvním zápasu ji kluk z publika označí přezdívkou Metráček, což ji tak dopálí, že do hry vloží veškerý vztek a výrazně přispěje k vítězství v turnaji. A právě tentýž kluk, který se jí po zápase omluví, ji přivede do atletického oddílu, kde se Jitka začne věnovat vrhu koulí a prožije tam svou první lásku. (TV Nova)

(více)

Recenze (169)

easaque 

všechny recenze uživatele

rodinný film o starostech dospívající dívky se svou postavou mě vrací do dětských let spolehlivě a příjemně. Naštěstí ho neovlivnila tehdejší politická garnitura, tak je koukatelný v každém režimu. Filmově i herecky je na dobré úrovni a ani příběhem nezestárl – aspoň pro mě ne, i když nostalgicky nejspíše působit bude... lepší tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na knihách Stanislava Rudolfa jsem vyrostla a ještě dnes po některých sáhnu. Takže moje hodnocení ovlivňuje velká dávka nostalgie, ale tak to se vzpomínkami chodí. Příběh je to inteligentní a nenajdou se tu žádné vulgarismy, což mi vyhovuje. Stále má co nabídnout i dnešnímu divákovi. Věřím, že se v něm spousta lidí najde. Hodně se povedlo obsazení herců do rolí dospělých. Můžu vyjmenovat třeba Ladislava Mrkvičku nebo Helenu Růžičkovou, ale i rodiče Jitky jsou povedený páreček. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek pro děti o zamilované dívce co má nadváhu. Poměrně škoda ,že je film černobílý. Mnohem líp by vynikl v barvě. I tak je to pěkná podívaná. Nejlepší jsou rodiče Jitky hlavně táta Lubomír Lipský co má pořád schůzy , když se po něm něco chce a nebo si radši přihne a pak pěkně perlí. Taky příjezd tety Helena Růžičková je kouzelný na malém prostoru podala takový výkon jako mnohá herečka nedá za celý film. Škoda ,že takové pohodové filmy se už netočí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hluboce psychologická sonda do nitra boubelky s talentem nejen na vrhání koulí, ale i prapodivných nejednoznačných výrazů na všechny světové strany. Jandák je tu řádný chlapák, to se musí nechat. Žádný div, že nějaký ten Belmondo, Delon či nějaký takový západní hejsek pro něj nemohl představovat sebemenší konkurenci. Nebral bych to ovšem tak tragicky jako uživatelka Faidra. Zločin nezločin, sexsymbolem jednou - sexsymbolem navždy a nikdy jinak. Já být totiž socdemačka v přezrálém věku, tak ho milouška dvoutuňáčka beru všema deseti i dneska. Už jen pro ten jeho lošťomiloušký kukuč kolouška po deseti panácích domácí slivovičky. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený film pro mládež. V pubertálním věku jsem ten film měla moc ráda a také jsem četla knížku. V dnešní době je to pro mě spíše vzpomínka na bezstarostné mládí, ale i tak se na film podívám ráda znovu. Ve filmu se mi asi nejvíce líbila postava tělocvikáře Bohouška v podání Ladislava Mrkvičky a jako většině ostatních uživatelů také krátký výstup Helenky Růžičkové coby nevítané tetičky. Zkrátka takový milý, oddechový film zachycující dobu dospívání. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (14)

  • Film byl natočen podle knihy „Metráček aneb Nemožně tlustá holka“ od Stanislava Rudolfa z roku 1969. V roce 1977 vyšlo její pokračování „Metráček 2 aneb Kosti jsou vrženy“. (SONY_)
  • Scény ze školy a školní tělocvičny byly natočeny v ZŠ Vizovice. (Slitch)

Reklama

Reklama