Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

gezper 

všechny recenze uživatele

Kdysi se to dalo sledovat, teď již s trochu nostalgickou slzou musím uznat, že to již hodně ztratilo původní kouzlo - tehdější televizní tvorby, doby, .. a taky to začali dost natahovat. No nic, ponechám si vzpomínku na shlédnutí kdysi před lety a teď si to raději již nebudu kazit více díly, musel bych asi dát slabší tři (50%). [60%] ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Nektere dily jsou slabsi, ale celkove je to skvely cesky serial, ktery se zbytecne moc nepretvaruje a dava divakovi jasne najevo, ze si chce udrzet jeho pozornost tim, ze predklada pribehy takrka ze zivota a ktere neni nikterak tezke vstrebat a pochopit. Navic se zde objevuje spousta skvelych hercu, kteri jsou velmi presvedcivy a pomahaji se szit s postavami. Scenar je deravy pouze vyjimecne a celkove ma skvely spad a naboj. Slava ze se neco takoveho muze jeste v ceske kotline zrodit. ()

Reklama

Pisoarec 

všechny recenze uživatele

U mě jasně jeden z nejlepších, českých seriálů devadesátých let. Konečně alespoň do značné míry dílko o normálních, obyčejných lidech, ne žádných boháčích a uměle zahraných postavičkách. Tady se uplatňuje civilní herectví, zejména Tomáš Topffer a hlavně Vašek Vydra, coby sedlák Mráz, je skutečně vynikající. V některých dílech osudy rodiny Králových a nejen jich zajímavě gradují a stalo se mi, že jsem se několikrát ani nemohl dočkat dalšího pokračování. Život na zámku mě zkrátka vtáhl a musel jsem čekat dlouhých deset let na to, než se objevil další adekvátní zástupce na poli televizních seriálů a to Dobrá čtvrt, režírovaná Karlem Smyczkem, která sice kvalit Zámku nedosahuje, nicméně je to působivý počin. ()

cutugno 

všechny recenze uživatele

Môj najobľúbenejší seriál z českej produkcie.....kto ho pozná a je fanušikom tohto seriálu tak pochopí prečo mu dávam plné hodnotenie. Tomáš Topfer zahral svoju postavu priam geniálne. A musím pochváliť výkony aj všetkých hercou ktotý si vňom zahráli. Osobne si myslím že česi nielen že hrajú najlepší hokej ale vedia aj natáčať kvalitné seriáli. Radosť sa pozerať ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Ještě mám v živé paměti tu ubíjející atmosféru, která se s postupným nastavováním už tak nastavené kaše stále zhoršovala, a podivně stupidní a nelogicé chování hlavních postav. Kdyby o pár let později nevzniklo pokračování Nemocnice na kraji města, terá laťku českých seriálů zahrabala do pekel ( bojím se, že mi jí v pekle budou pouštět ), dal bych bez výčitek o hvězdu míň ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Paní Hruškovou ztvárnila režisérova manželka Jaroslava Hanušová. (M.B)
  • V 50. části s názvem "Nejasné příznaky" přichází Tonda (Jan Šťastný) domů s kytkou sytě růžových růží. Když pak vběhne do pokoje a hledá Simonu (Kateřina Hrachovcová), má v ruce žlutě pomerančové růže s menšími květy. (hermiona)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama