Reklama

Reklama

Barva z vesmíru

  • USA Color Out of Space (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Gardnerovcov žije na odľahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (217)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem čekal více atmosferický film, poslední čtvrtina je ale slušná psychedelická jízda s odkazem na Věc, a tak jsem byl nakonec spokojen. Úvodní záběry lesa doprovázené titulky v sobě mají nádhernou tajemnou temnotu a navnadí. Než se však mimozemská síla projeví naplno, proběhne mučivě dlouhý čas, kdy je vše jen v náznacích. Znovu a stále se nemohu zbavit dojmu, že držet se věrněji skvělé Lovecraftovy předlohy, byl by výsledek lepší. Laciné optické efekty přebijí ty mechanické spolu s maskami. Mutace rozhodně potěšily a navodily očekávané napětí. Zaplést do toho čarodějnictví možná nebyl až tak špatný nápad, i když se ve skutečnosti jeho důsledky nijak neprojevily. A samozřejmě nesmělo chybět několik záběrů na proslulý Necronomicon, který si Lovecraft vymyslel, aby zamotal hlavy nejen tehdejším badatelům a zájemcům o temnou stranu, nýbrž i některým současníkům.Obstojné. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi hodnotí hrozně těžce, protože originální povídka je jedna z mých nejoblíbenějších věcí vůbec a mám ji asi ve třech vydáních, ovšem na druhou stranu chápu, že se podle ní nedá udělat film, aniž by to bylo něco jiného, než psychologická artovina pro pár magorů, ala lighthouse, což by se mi sakra hodně líbilo, ale chápu, že to jen tak nikdo nenatočí a pokud, tak tam neobsadí NIcolase Cage. Jenže tady příběhu spousta změn prostě nesluší a když jsou to změny, co by dávali smysl, herci je prostě neutáhnou a to ani Cageovo taťka rodiny, který se snaží replikovat Nicolsonovo změnu nálad jako v Osvícení. Hrozná škoda je, že je film zasazený do moderní doby, ačkoliv kterákoliv ne-digitální doba bez mobilů a internetu by udělala mnohem lepší službu a tísnivá atmosféra zapadákova, odkud se všude sakra daleko, by byla silnější. Nějaké změny v postavách mě vlastně docela potěšily a pro tenhle druh horroru fungují lépe, než vyprávění o tom, co se stalo před desítkami let. Je tu pár docela dramatických scén, pár zajímavých horrorových momentů (a tím pár tedy myslím jeden, ale chtěl jsem být alespoň trošku hodný). Bohužel ale film selhává v jedné důležité věci a to v tom, že děs v HPL povídkách je nehmotný, nepopisovaný a tajemný - zdejší závěr je ale příliš doslovný a hraný na vizuálno. Kdyby to mělo lepší herce, byla by to průměrná jednohubka pro podprůměrný večer, ale bohužel. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Nothing has been fucking this place up!“ Alpakový taťulda Cage je se svým úsudkem zase jednou mimo. Stejně jako při svém hereckém projevu, když se stává panem Hydem a v amoku nadává autu do cocksuckerů. Stanleyho láska k Lovecraftovi z toho sálá, obzvláště když sundává tenkou krustu vnímání reality a nechává člověka v jeho nepatrnosti padat do černé díry šílenství, nicméně na můj vkus tím tématem prostupuje až příliš mnoho nucené zábavy. Sic stejná produkce, nezařaditelnost a psychedelické barvičky, na uhrančivost Cosmatosovy Mandy se to nechytá.. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník hororových filmů i knih musím sebekriticky přiznat, že Lovecraftovu povídku jsem ještě nečetl, tudíž nemohu srovnávat. A to je možná dobře. Filmová podoba Barvy z vesmíru experimentuje s expresivním vizuálem a krásnou prací mechanických efektů, z nichž některé můžou evokovat kultovní Carpenterovu Věc. Nicolas Cage je správně béčkově vyšinutej a tahle tvář mě k němu sedí nejvíce. Přehrává, paroduje, avšak s patřičným nadhledem. Colour out of space mě určitou stylizací připomíná podobně laděný snímek Mandy, kde Nicolas Cage také ztvárnil titulní roli. Viděno v brněnském kině Art a toho, kdo pouštěl titulky bych zfackoval a nakopal do prdele! Takhle zmršit skoro celej film, kdy titulky jsou v předstihu než postavy začnou mluvit někdy i o několik sekund, to může udělat jen absolutní diletant a imbecilní amatér!!! ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo neskutečné! Horor v tomto stylu mi už dlouho chyběl. Všichni točí samé vyvražďovačky nebo lekačky...tady jsem se nechal pohltit atmosférou naprostého psychadelického šílenství. Strach z neznáma a děs z toho co člověk uvidí zde funguje naprosto na jedničku. Na to že se jedná o nízkorozpočtový snímek, tak praktické efekty parádní. Zrůdy jak z Věci či Mouchy a do toho skvěle využita "Vesmírná barva" díky které věříte postavám jejich šílenství. Zvuková kulisa též famózní. Zvuky a jejich změny v průběhu filmu vás zde připravují prakticky na to, že něco přijde nebo je něco v nepořádku. Ano určitě by to šlo natočit bez Nika Cage, na druhou stranu mi přišlo že režisér zde schválně využil jeho přehrávání, aby nám sem naservíroval naprostého šíleného magora :D. Takže shrnuto vizuálně i zvukově naprostá paráda. Myslím že snaha přetáhnout Lovecrafta na obrazovky zde byla velice úspěšná. Ano, asi to nemá moc co společného s původní povídkou, ale film se netají tím že se jí jen inspiroval. A upřímně, ani mi to nějak nevadí, protože i bez toho jsem dostal slušný atmosférický horor. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Lavinia Gardner (Madeleine Arthur) má ve svém pokoji vyvěšený plakát hudebního projektu Artkau Eos. V další scéně nosí triko s logem stejné skupiny. (DanteZ)
  • Kniha ležící na stole, která je vidět v 19. minutě filmu, je Simonova verze Necronomiconu (Avon Books, New York 1980). Jde o fiktivní dílo, ale minimálně jedna část textu, obsahující kolekci exorcismů, čerpá ze seriózní vědecké publikace (Die Assyrische Beschwörungsserie Maqlu nach den Originalen im British Museum herausgegeben, Acta Societatis Scientiarum Fennicae, Tom XX, Nr. 6, Helsinky 1895). K tomu však byly přičleněny neautentické doplňky, hlavně tzv. „Svědectví šíleného Araba“. Název „Necronomicon“ obdrželo dílo z komerčních důvodů. (Adramelech)
  • Ve scéně, při které Ward Phillips (Elliot Knight) vidí poprvé projevy barvy z kosmu, si zakrývá oči novelou „The Willows“ od Algernona Blackwooda. Jde o dílo, které H.P. Lovecrafta – autora předlohy –  zásadně inspirovalo v jeho vlastní tvorbě. (DanteZ)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama