Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosférický čarodějnický horor! Na Wretched jsem čekal celkem dlouho a pozitivní ohlasy z festivalů mě jen utvrdili v tom, že se jedná opravdu o fajn kousek. Příběh se zaměřuje na mladého teenejždra, který zpozoruje podivné chování své sousedky, do které se převtělila 1000 let stará čarodějnice a atmosférické old school inferno může začít. Film má velmi dobrou atmosféru, zajímavý mytologický background, perfektní masky, dostatek napětí i sympatické herce, aby si udrželo divákovou pozornost. Finále pod zemí je dost možná nejděsivější sekvencí roku So Far. Překvápko. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Na začiatku som si myslel, že to bude strašná volovina. Lenže potom to začalo napĺňať žánrové pravidlá, bez toho, aby to pôsobilo hlúpo a ja som sa odrazu začal tešiť. Že by ďalší poctivý nezávislý oldschool horor? Lenže potom príde posledných 20 minút, ktoré to hodia do vôd priemeru a to aj napriek tomu, že je tam celkom prekvapivý zvrat. Tvorcovia ako keby ku koncu nevedeli čo ďalej a namiesto poriadneho zamyslenia išli líniou v poslednej chvíli príde záchrana. A tu to prestáva fungovať. Keď som ešte na konci videl ošetreného psa, ktorým prešla guľka musel som sa pousmiať. A je to strašná škoda. Policajt čo sa prestrelí v poslednej sekunde? Otec, ktorý krvácajúc nájde v hustom lese práve ten strom, ktorý má nájsť? A finálny cliffhanger odrazu pôsobí ako päsť na oko. Pritom bosorka vyzerá pekne nechutne. Atmosféru to má dobrú a dokonca aj hrdinovia vám prídu po čase sympatický. Na začiatku si to neberie servítky a zomierajú ľudia, len aby boli v závere tí dôležitý zachránení. A tých 35 rokov medzi prológom a hlavnou dejovou líniou?...( what happened)? Ako vravím, nebyť posledných 20 minút tak fušersky odfláknutých jednalo by sa o výbornú chuťovku. Takto je z toho pozerateľná a miestami zábavná jednohubka. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

The Wretched nalákalo zezačátku pár hororovými scénami a musím dát důraz na to, že celkově tomuto filmu pomohl hlavní mladý herec, díky kterému mi ten snímek utkví v hlavě o trochu déle. Nicméně, nápad námětu je tu trestuhodně okoukaný a hrozně neinovativní. Fakt už mě štvou ty filmy, který v sobě nemají špetku něčeho nového, co by mě donutilo na něj sem tam zavzpomínat. Donutilo mě to akorát tak zavzpomínat na pět dalších čarodějnických filmů a tři z nich byly určitě lepší, než The Wretched. Jako průměr, který neurazí na jeden nudný večer dobré, ale není to nic fresh. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Na witchcraft snímek nezvykle otevřené prostředí, vzhledem ke schopnostem babky kořenářky ale velmi vhodné. Scénář mi přišel promyšlený, solidně vystupňovaná nejistota, opravdu neočekávaný twist. Škoda naprosté absence atmosféry. Hudební podkres orchestru z devadesátek jí moc nepřidal. Linka s rozmazlenci mohla zůstat ve střižne. A závěrečný pohled do kamery? Nechápu jak to může někomu připadat jako dobrý nápad. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(25%) Původně jsem dal slabé 2*, ale nyní měním na 1*. Jsem typ diváka, který, když si zapne film, tak ho dodívá do konce. A to i za cenu, že bych se sebevíc u toho měl posrat. Zde jsem se naštěstí neposral, ale málem jsem u toho usnul. První cca půlka filmu je totálně o ničem. Sledujeme tu mladého kluka, který mi byl děsně nesympatický, stejně tak jako zbytek (ne) herců. V druhé půlce se už postupně začne něco dít, ale tak táhlým tempem až do konce, že to ani nemůžu ocenit. Hororové prvky jsou zde nulové. Určitý nápad tu je a logické vysvětlení ke konci též, ale to je vše. Takže jsem se ani na minutu nebál a nic mě co se týče toho zatraceného démona, nebo co to bylo za kokota, nezaujalo. Nic extra nelogického tu nebylo, prostě to bylo čistě nudné …. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)
  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)
  • Jedna zo scén filmu zo strašidelnej pivnice sa nakrucala v rodinom dome bratov Piercovcov, kde ako deti vyrastali. (Kwaichi)

Reklama

Reklama