Reklama

Reklama

Jeremiah Johnson

Trailer

Obsahy(1)

Jeremiáše Johnsona civilizace neláká. Zahořklý civilizačními neduhy a válkami se v polovině 19. století rozhodne pro zálesácký život, stane se horalem, vyhledávajícím samotu v nedotčené divočině, jejíž neposkvrněnost nikdy nezpochybňoval. První zima prožitá ve Skalistých horách však Jeremiáše málem sklátí. Vyhladovělý a napůl zmrzlý nachází útočiště u starého prohnaného trapera, který jej učí nejrůznějším způsobům přežití, včetně přímého souboje s grizzlym. Jeremiáš je dobrým žákem, a tak když se opět vydává za svým cílem, lze říci, že z někdejšího zelenáče je ošlehaný muž, kterého drsností může předčit jenom velkolepá a hrůzu nahánějící příroda. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Poutavý dobrodružný film o útěku před civilizací, který má sice nálepku "western", ale s žánrovými klišé má jen pramálo společného. Moderní režijní a vizuální postupy ve spojení s přesvědčivým Redfordovým projevem vytvářejí zvláštní, mýtickou atmosféru. Děj se sice místy trochu táhne, ale rád jsem to přečkal, protože každá sekvence přinášela jiné pocity a náladu - krušné začátky a přátelství s pomateným zálesákem, partnerství s ještě pomatenějším plešatcem, mrtvá země nikoho u vyvražděné farmy, milostná linka s mladou Indiánkou a nakonec překotný sled scén soubojů s pomstychtivými Indiány, odvyprávěný střípky jednotlivých útoků. Výborná záležitost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Se střídavou přítomností průvodců putuje Redfordova fotogenická tvář napříč osudem i Skalistými horami a vy si máte na konci kruhu uvědomit, že to všechno kolem tam není od toho, abyste proti tomu bojovali. Bylo, je a bude to tam i bez vás. Musíte se jen přizpůsobit a splynout.. Pollackova dobrodružná balada šla do nějakého konfliktu až v poslední třetině, ale překvapivě to k ničemu nevedlo. Možná kdyby se filmový Jeremiah držel pověsti a pravidelně večeřel játra Vran.. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavý film, v nádhernom prostredí točený, trocha smutný ... redford sa v nom ukázal v plnej paráde ... troska ma mátožila iba myslienka co žrali tie kone a mulice v horách plných snehu :), ale nebránilo mi to dat filmu plný počet bodov . A nemýľte si to .. western .. nie je film iba plný kovbojov, strielačiek a pästných súbojov v saloone. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Skoro až očistný, chtělo by se mi napsat - alespoň tak na mě při sledování působil. Všechny ty záběry na krásnou přírodu daly spolu s minimem dialogů, prostým příběhem a vynikajícím Redfordem vzniknout výjimečné podívané, které osobně nemám co vytknout. Dokonalý filmový zážitek, který plně snese srovnání s dvojicí podobných snímků "Tanec s vlky" z r. 1990 a Malý velký muž" z r. 1970. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Skvelo zfilmovaný príbeh muža, ktorý sa po službe z armády vydal žiť do divočiny, na územie indiánov.Napriek tomu, že o nič nežiadal, získal všetko a prišiel k tomu, ako slepý k husliam.Žiaľ, zvláštnou hrou osudu, jeho šťastie dlho nevydržalo a skončilo priskoro a príliš kruto. Zostal len zlomený človek, ktorému jediný zmysel života - rodinu, nahradila pomsta.Rozhodne veľmi pútavé a citlivo podané.Jeden z mála tohto druhu, ktorý ma zaujal a nesklamal. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Společnost Warner Brothers chtěla natáčet film ve Španělsku, ale Redford si nakonec prosadil své pozemky a okolí utažské přírody. (Fenk)
  • Johnstonova žena (v té době zrovna těhotná) byla ve skutečnosti zabita náhodnou nájezdní skupinkou Černonožců a ne oplátkou za narušení indiánských pohřebišť. (džanik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. května 1972 na Cannes FF. (ČSFD)

Reklama

Reklama