Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Z nebe spadlo letadlo a policista Dutch Van den Broeck se stal vdovcem. Jeho žena však v letadle letěla za zálety pod jménem manželky svého milence - senátorky Kay Chandlerové. Dutch zabrání prohlášení znovu kandidující senátorky za mrtvou a jde nekompromisně za informacemi odhalujícími důvody svého nasazeného paroží. O výsledcích svého šetření se snaží informovat senátorku, která však v době své kandidatury nechce, aby se jakákoli negativní informace z jejího života objevila na stránkách periodik. Ten zarputilý hledač pravdy jí však začíná být poměrně sympatický. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pakliže máte rádi romantické filmy, uděláte dobře, když se podíváte na tenhle kousek. Je to určitě vkusnější záležitost, než to, co můžete obvykle vidět na našich komerčních televizích: laciné dojáky splácané neúspěšnými režiséry bez špetky uměleckých ambicí, točené podle scénářů, které - tipuji - ztratil totálně opilý autor rodokapsů někde na toaletě. Ačkoli režisér Sydney Pollack udělal spoustu lepších filmů (za Vzpomínky na Afriku má Oscara) a herec Harrison Ford měl spoustu lepších rolí, Náhodné setkání vás určitě nijak neurazí a ani nesníží laťku vašeho vkusu na nebezpečně nízkou hranici. Určitě to není film co vám změní život, avšak jsou-li romantické příběhy o mezilidských vztazích váš šálek čaje, pak není důvod, abyste tohle DVD ignorovali. Dutch Van Den Broeck je policejní seržant a má manželku. Kay Chandlerová kandiduje do senátu a má manžela. Jednoho dne havaruje dopravní letadlo a partneři obou hlavních postav v něm tragicky zahynou. Je to určitě smutné, ale zvláštní je na tom to, že oba v letadle neměli co dělat, letěli pod cizími jmény a seděli vedle sebe. Dutche, jako patřičně podezíravého policistu, začne celá věc zajímat a jeho posedlost má vliv i Kay. Navíc se mu ještě do života začne míchat jeden ne moc čestný strážce zákona. Je vidět, že Columbia přepis na DVD umí. A když jde potažmo o novější film, je kvalita naprosto dokonalá. Obraz je čistý, jasný, ostrý. U podobného filmu asi nebudeme očekávat nějaké zvláštní zvukové efekty, ale když už tam něco zazní, pak to stojí zato. Dialogy jsou srozumitelné a barový jazz jako hudební doprovod zní jak z partesu. Je velice slušná. Najdeme zde informace o hercích a tvůrcích, tři upoutávky - americkou, mezinárodní a na jiný Fordův snímek Devil's Own. Součástí je také 22minutový dokument o natáčení (od HBO pro hospodyňky, tedy velice povrchní). Fajn přídavek představuje režisérův komentář celého filmu i tří vystřižených scén, které na disku najdeme rovněž. Kolekci doplňuje izolovaná stopa s hudbou. Film 3/5 - inteligentní, ale život vám nezmění DVD 4/5 - nadstandard: vystřižené scény, režisérův komentář... víc bych ani nečekal. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Policejní detektiv Dutch Van Den Broeck a emancipovaná senátorka Kay Chandlerová přišli o své životní partnery při leteckém neštěstí. Tajný romantický výlet na Floridu totiž skončil v ledových vodách nedaleko Washingtonu. Dutch a Kay jsou zlomeni žalem a zjištěním, že byli rafinovaně a dost dlouho podváděni. Detektiv se jako posedlý snaží vypátrat všechny detaily o tajném životě své manželky, zatímco zdrcená senátorka hledá nějakou oporu. Společné neštěstí je sblíží...Pěkná nuda, film kráčí odnikud nikam, obdařen neúnosnou stopáží má při absenci poutavého příběhu pramalou naději zaujmout. Jakoby si to uvědomovalí i ústřední herečtí představitelé a tak se tupě potácejí s jedním výrazem ve tváři od záběru k záběru. Nevzrušivě podaný příběh v nevzrušivé režii Sydneyho Pollacka je učiněný propadák. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nefunkční milostné drama, natočené podle slavné knižní předlohy (tvůrce knihy se však od filmu - poté, co ho zhlédl - distancoval) je zcela jistě nejslabším filmem Harrisona Forda a jediné, co mu nelze upřít, je celkem zajímavých úvodních dvacet minut. Zbytek je smutnou ukázkou filmařské bezradnosti... ()

Vronsky 

všechny recenze uživatele

Vidina zajímavého příběhu a herecká účast mého oblíbence Harrisona Forda slibovaly solidní filmový zážitek. Lehce detektivní pátrání je však po chvíli vystřídáno nepříliš tradiční, ale přesto velmi nudnou love story, která je ukončena až závěrečnými titulky. Nulový posun děje kupředu měly vynahradit vedlejší dějové linie v podání Fordova kriminálního případu a úsilí o znovuzvolení Kristin Scott Thomas. K pomalému tempu celého filmu se však obě tyto linky příliš nehodí a když se mi ani tu pověstnou jiskru mezi hlavními aktéry nepodařilo zahlédnout, nemůže být výsledné hodnocení nad průměrem. Ve výsledku tak Náhodné setkání působí jako prášek na spaní se stoprocentní účinností, jehož dalšímu užití bych se rád do budoucna vyvaroval. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Simulovaná letecká nehoda, ktorá odštartovala tento film, bola taká realistická, že 40 ľudí zavolalo 911, ktorí boli presvedčení, že ide o skutočnú katastrofu. (Arsenal83)
  • Cullen (Peter Coyote) a Peyton (Susanna Thompson) sedeli na sedadlách 3A a B, ktoré sú na ľavej strane lietadla, no ich telá v ponorených troskách sú bezpečne pripútané na sedadlách napravo od uličky. (Arsenal83)
  • Mená hlavných postáv románu, podľa ktorého bol tento film natočený, sú Edward a Vivien. Toto sa pre tento film pravdepodobne zmenilo kvôli tomu, že Edward a Vivien sú dobre známi ako mená hlavných postáv v Pretty Woman (1990). (Arsenal83)

Reklama

Reklama