Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, trochu jsem z toho cítil kalkul. Zraněný Redford, krásná Kristin i mlaďounká Scarlett, Montana, koně svoboda... Mix příliš dobrých ingrediencí na to aby se dílo nepovedlo. Ale i tak, nebo právě proto jsem se rád nechal tímto moderním westernem dojmout. Kovboj Redford není jen pan herec, ale i v režisérském sedle mu to pěkně jede... Doporučuji vidět! * * * * ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slavný Redfordův kasaštyk podle Nicka Evanse. Na tehdejší dobu áčkové obsazení (Robert Redford, Kristin Scott Thomas, Sam Neill) a velký lidský příběh, co chtít víc? Snad jen, aby to nevyčpělo (na dnešní dobu je ten film neuvěřitelně pomalý) a abychom dnes neměli pocit, že Scarlett Johansson je ta jediná známá tvář. 20 let nemůže znamenat takovou časovou propast. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála romantických filmov, ktoré nekončia happy endom, o to viac možno zapôsobí. Aby som sa priznal, tak tento film ma veľmi nezaujal a dá sa povedať, že som bol skôr sklamaný. Na môj vkus je film príliš zdĺhavý a podľa môjho názoru by nebolo na škodu pár scén vystrihnúť, ako je napríklad zbytočné táranie všetkých predstaviteľov pri večeri. Ešte mi vadilo aj to spojenie zariekávačstva a šamanstva. To sú aspekty, ktoré sú mi aj v reálnom živote tak nejako proti srsti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterých budu čekat až ho zase budou dávat v TV, protože jsem si ho já blbec nenahrál hned... Režisér Redford původní předlohu zfilmoval způsobem opravdu jemným a citlivým, obzvlášť v kontrastu s úvodní tragickou nehodou pozvolné proměny postav vyznívají téměř mistrovsky (což se cení obzvlášť u tehdy čtrnáctileté Scarlett Johanssonové). A celý film doprovází skvělá hudba Thomase Newmana., takže alespoň pro mě není co řešit... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jo no jo no jo... Tři a půl hvězdičky si tenhle film určitě zaslouží. Už za tu krásu koní a přírodních scenérií (K.S.T. nevyjímaje :-) Škoda jen toho zbytečně příliš mnoho romantického. Mohlo to být takové zdařilé komorní drama, ale asi to chtělo moc vydělat. Ale takový je UŽ holt R.R. na stará kolena. Určitě je však tenhle film víc než průměrná hollywoodská romantika! Přetěžko se hodnotí. A tak - jak už musím zaokrouhlovat, tentokrát to ani ta krása nezachrání. Ale jak říkám - tři a půl!... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Pilgrima si zahrát kůň Bucka Brannamana, o kterém byl natočen dokumentární film Buck (2011). Dal by se nazvat skutečným zaříkávačem koní. (Nalien)
  • Knižní předloha byla inspirována autobiografií Monty Robertse „Muž, který naslouchá koním“, i když sám Monty prohlásil, že se „zaříkáváním“ nemá film nic společného, zejména ta násilná scéna v kruhové ohradě. (Nalien)

Reklama

Reklama