Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série z produkce britské ITV vychází ze skutečného kriminálního případu, který ve své době otřásl celou Británíí. V brzkých ranních hodinách v sobotu 19. března 2011 zmizela beze stopy v ulicích Swindonu v jihozápadní Anglii dvaadvacetiletá Sian O’Callaghanová, která si vyšla s kamarádkami do jednoho z klubů v centru města. Vyšetřování jejího zmizení od samého počátku vedl detektiv Stephen Fulcher. Zkušený policejní důstojník vycházel z hypotézy, že Sian se stala obětí únosu a je držena proti své vůli na neznámém místě. Jako svou prioritu si stanovil zajištění jejího bezpečného návratu k jejím blízkým a tomuto cíli podřídil všechny své kroky, čímž si způsobil nemalé problémy. Kriminální thriller, který se postupně vyvíjí v komplikované soudní drama, se vedle samotného vyšetřování a detektiva Fulchera soustředí také na nejbližší rodinné příslušníky, zasažené zločinem a klade si nelehké otázky po podstatě spravedlnosti, na něž neexistují snadné odpovědi. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět je bomba, o tom žádná, ale v tom provedení mi chybělo trošku víc důrazu na originálnost, abych si mohl říct, že koukám na něco vysloveně dobrého. Martin Freeman je určitě dobrej vyšetřovatel, on je vlastně dobrej všude, kde se zjeví. Horší je to ale s tou kamerou, která zřejmě chce odkazovat na oblíbený dopolední pořad ze Západního Německa - Lenssen a spol. Mně to strašně vadilo. Vyklepané, rádoby v tématu, takovej ten druh kamery, co kmitá divákovi před očima a snaží se vytvořit důraz na skutečnost, jako kdyby divák byl přímo u dění. Hodně jsem s tím bojoval a když už jsem to přijal, tak jsem vlastně bojoval s tím, že s tím případem Angláni brousí kudlu docela dlouhou dobu a mohli by to típnout klidně o dva díly dříve. Námětem precizní a přesné, leč zpracováním lehce okoukatelné. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenapadny, ale velmi kvalitny britsky kriminalny kus vykreslujuci skutocne udalosti po zmiznuti jednej mladej zeny v Anglicku. Freeman ma od Farga a Sherlocka neustale presvedcuje o svojich kvalitach. Velmi slusne zrezirovane, s vybornymi hercami, atmosferou a silnym odkazom samotneho vysetrovatela v zavere. Dva diely ma vsak velmi silne iritovali a divacky rozhorcili, to vsak bolo len prirodzenou reakciou na vykreslenu nespravodlivost a bezmocnost. Odporucam. Vyborna zalezitost. 85% a velmi silne stvorhviezdie. Freeman samotny 100% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Boj proti systému v britských barvách. 1)  Spoiler. To špatné zde představuje zkostnatělý právní systém bazírující na formalitách, kvůli jejichž nedodržení nejenže nedojde k patřičnému odsouzení pachatele, ale naopak dojde k odsouzení vyšetřovatele._____ 2)  Je třeba předeslat, že v Británii v bojích policie s irskými separatisty (kromě Španělska žádná evropská země nemá podobnou zkušenost) docházelo celkem logicky i k mnoha porušením práva na straně policie. Irské nebezpečí pominulo, zdá se, a tak aktuální předpisy se snaží podobným případům předcházet. Jejich slepé dodržování spolu s laxním výkonem služby některých policistů pak vedly k zobrazeným událostem._____ 3)  Jak je patrné, seriál není detektivka, i když tak začíná, ale společensky kritické dílo podle skutečné události. No alespoň že anglická demokracie je schopna této sebereflexe._____ 4)  Konec mě zklamal, ale očividně je ze života._____ 5)  Zaujal mě přitažlivý 41letý Joe Absolom (vrah Halliwell). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak je u anglických kriminálek zvykem, ani tentokrát nejde o klasickou detektivku, jako spíše o rekonstrukci skutečného případu. Pět dílů by asi stačilo ale pořád herecky vynikající s výborným scénářem. Bohužel napětí chybí a přeci jen zde nechybí zbytečná výplň, zpomalující průběhu jinak poutavého příběhu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitný seriál, ako sa to v krimi britskej produkcii často stáva, ktorý však niekedy vzbudí ten pud zúrivosti, aká je spravodlivosť stále slepá. Násobný vrah sa vám prizná a privedie vás k dvom telám, jedno z nich dokonca po rokoch. Myslíte si, že je to v suchu. Ale kdeže! Nastúpia debilní právnici a súdy, ktorí nakoniec súdia vás za to, že ste neprečítali obžalovanému práva a vlastne ten chudák vrah je obeť. Na hlavu postavená liberálno-demokratická spoločnosť, ktorá robí z páchateľov obete. A to nie je vec minulosti. To je prípad z roku 2011 a podobné prípady sa dejú každý deň. Spravodlivosť by mala byť založená na odsúdení zjavných zločincov, ale právne skulinky pracujú vždy v prospech psychopatov. Tu to našťastie dopadlo ešte dobre. Ale koľko síl bolo treba vynaložiť... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • Detektiv Steve Fulcher (Martin Freeman) napsal o případu knihu „Catching a Serial Killer“. (Llaney)

Reklama

Reklama