Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestli tou oblastí prošel o půl dvanácté jelen, musel být z toho jelen.. Je fakt, že rozložený puzzle zaměstná mozek víc než ten složený, ale pořád se jedná o stejný výjev posuzovaný jako celek. Marcksova studie potměšilé kauzality sice nabízí neuvěřitelnou dynamiku, absurdní momenty a Mansellův jednoduchý klavírní motiv, nicméně na cestě ke stylovosti ji brzdí nevybroušené dialogy a přílišný spoleh na slepotu diváka u řetězení náhod a časových možností (i když soulož na náhrobku nebyla extra dlouhá, Cheri to prostě za dvacet minut nemohla všechno stihnout). Asi se shodneme na tom, že kdyby postavy nechodily spát se slepicemi, nic z toho by se nestalo.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Dost dobrá jízda. Propletenec situací a událostí, které na sebe navazují. Je zajímavé, jak jedna událost dokáže ovlivnit životy druhých. Mělo to skvělé tempo, pohodové obsazení a přiměřenou délku. Člověk sice může namítat, že to bylo překombinované, ale tak co, člověk se na 75 minut kvalitně zabavil. Asi budu vyhledávat filmy podobného ražení :) 75% ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální pojetí, kdy film přibližuje několik různých nápaditých dějových linií, protínajících se v okamžiku autonehody. Protože jednotlivé příběhy zaberou vždy jen okolo čtvrt hodinky, film příjemně odsýpá. Postavy jsou zajímavé, některé linie fakt dobré, některé dobré a zbylé ujdou. Temnotu atmosféry a nálady osudové noci chvilkami rozeženou náznaky humoru, jenž s otevřenou náručí nevítám, a tak by se ještě našel prostor na zlepšení. Největším kladem a přínosem zábavy tak zůstává rychlý sled změn prostředí i postav, který dodává fajn spád. Podobnou povedenou protínačkou osudů je To co dýchám. Alternativa: Air I Breathe. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Černočerná komedie o tom, co všechno se může stát, když děláte co byste neměli a jakou lavinu událostí může strhnout jedna soulož na hřbitově. Místy jsem doslova hýkal nadšením a ze všeho nejvíc mě bavilo ustavičné překuklování hlavních hrdinů. Když se tak postupem času prokousáváme sledem událostí, vychází pozvolna najevo, kdo je "v tom" nevinně a kdo je vlastně ta hnusná krysa - přičemž každá retrospektiva přinese minimálně jedno překvapení. Zábavné, svěží, neotřelé, ovšem ke konci už trošku předvídatelné a pointa spíš lehce prošuměla. Inu nevadí. Chybělo opravdu maličko aby se "Zkurvená noc" stala královnou "pozpátkových" drsáren. Ehm, a mimochodem... Slečna Swanková je tady opravdu "Hilarious". ()

k212 

všechny recenze uživatele

Hodně černá moralitka, kde jedna osoba dostane, co si zaslouží a ostatní socko-podvraťáci schytají pěkné ponaučení pro příští "akce". Zkurvená noc je velmi zábavný film, který částečně vychází z poetiky Pulp-fiction, až na to, že tady sledujeme "obyčejné" lidi na "obyčejném" předměstí místo gangsterů. Ve středu dění stojí dvě mrtvoly, okolo nichž se z různých pohledů nabalují další situace všech zůčastněných. Ano je to vykonstruované, ale má to šmrnc, spád a hlavně černohumornou slinu. K tomu hraje divná hudba a herci předvádějí přesně, co se od nich čeká, žádné exhibice. Čistých 70% nebo-li ***1/2. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)
  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)

Reklama

Reklama