Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

teutates 

všechny recenze uživatele

Veľkolepé predstavenie, ktoré spája osudy 3 ľudí v jeden... tzv. "priateľstvo" tuna stráca význam. Skvelé herecké výkony, erotický podtón, krásne prostredie a nevšedné prevedenie, ktoré prechádza rôznymi fázami a obdobiami. 132 minút nemôže pokriť tak široký záber aký režisér nasadil, avšak aj napriek tomu 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lhostejně přijaté romantické retrodrama nám představuje zajímavý trojúhelník: bohémskou krásku Charlize Theron, jejího irského milence Stuarta Townsenda a španělskou ošetřovatelku Penélope Cruz. Drží se hesla, že je třeba si užívat života za každou cenu. Je to taková zvláštní láska ve třech, do které nemilosrdně zasáhne občanská válka ve Španělsku. A trojice se částečně rozděluje. Pak přijde válka mnohem krutější, druhá světová. Přehledně vyprávěná story má několik zajímavých okamžiků, ale vesměs se odvíjí v jasně vyšlapaných cestičkách. Potencionálně silné scény tvůrci nedokáží dostatečně prodat, postavy se dlouze dívají jedna druhé do očí, ale ta pravá chemie chybí, napínavá scéna je tak okatě aranžovaná, že napětí vyšumí. Prostě režisér John Duigan nedokázal zamaskovat kašírované kulisy a bohužel i nemastné emoce. ()

Reklama

GIK 

všechny recenze uživatele

Nuda od začátku do konce. Z každé scény, každého záběru přímo čiší nuda. Filmu by nepomohlo ani prostříhání a zkrácení o hodinu a více, ale aspoň by to bylo lépe poživatelné. Částečně film zachraňuje alespoň Charlize, na druhou stranu ho ovšem potápí jedna nehezká kulhavá nosatice. Ty 2* jsou asi za výpravu a kostýmy, jinak na tom nevidím nic. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Film skončil a já si nejsem jistý, co se mi líbilo a co už ne. Skvělé herecké výkony, lacinější, ale působivé pojetí války, ať už té občanské v zamrzlých Pyrenejích nebo partyzánské. Přerod Gildy jsem tak trochu čekal, ale nakonec mi ho autoři podali jinak, než jsem očekával, což můžu přičíst jedině k dobru. Ideální zastoupení romance, obrazů bezstarostné meziválečné doby, rebelství i smrtelně vážných záležitostí. Mohlo to být krapítek kratší, ale jsem spokojen. 78% :) ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh osudových setkání s pozadím přicházející kruté druhé světové války..0bsazení postav, od kterých neupustíte pohled.. Lehkou atmosféru rychle střídá dusno reality války, jen Gilda si nechce připustit, že přichází o své nejbližší.. Nakonec začne bojovat vlastními prostředky, o kterých okolí netuší, že nejsou nepřátelské.. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama