Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Možno priemerný film za 3 hviezdy , ale záver keď neodolal pomste pridal ďalšiu hviezdu. Všetko slušne vynáša ako keď sa Vám darí v rulete a s malou dušou čakáte ako dnes večer skončíte, či s výhrou alebo prídete o všetko. Aj keď nemusím veľmi propagandu amerického patriotizmu, tento krát to ozaj okorenilo posledné minúty filmu. Obetoval všetko čo získal v cudzej krajine, za jediný moment odplaty. 80% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Narkoleptické stilnoxdrama a lezavá hemoroidální pruda s prkenným Démonem, prdeli hostilním tempem mapující americkou noční můru nižší střední třídy prostřednictvím účelového kurvení skutečného příběhu opíchání Meredith Kercherové. A tak děj přesunuli z Itálie do Francie a z opíchané velkobritky udělali zislamizovanou hadrovou hlavu, aby ukázali, jakými jsou konzervativní staří Francouzi, neomarxistickým etablišmentem nuceni na stará kolena žít v životu nebezpečných imigračních ghetech, zmrdskými a jak jinak než předsudečnými rasisty, a jak jinak než spravedlivě tímto rozhořčené francouzské feministky z árijských čtvrtí děsně kůl sympatickými sluníčkářkami. Ovšem hospodyňky pozor! I přes tuto nechutnou demagogickou epizodu se pořád jedná o ukrutně unylé, tupopointové a bezladoskladné šourání přitroublého otylého Meta oklahomskými staveništi a marsejskými uličkami s Bohem, rodinou a neustálými doporučeními, ať jíte sýry a mámy, na rtech, u kterého vám i těžce znuděná žehlička odmítne napařovat, a bylo by dozajista mnohem zábavnější raději dvě hodiny čumět na to, jak vám pod peřinou kyne těsto. Za něco takového by scénáristu i dramaturga měli veřejně unudit xmrti, třeba furtdokolovým čuměním na Birdmana. Inkriminovaný příběh i to kýžené lkaní nad sociálním a intelektuálním statusem amerických solvin se s trochou fantazie určitě dalo zpracovat tak, aby u něj nezívali čerti, nepospávali hadi či nejásali artoví hnědopichové a jiní masochističtí prudofilové. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, pekne zahraný, len dosť dlhý a tie twisty, ktoré prišli boli celkom očakávané. Vlastne aj preto, že film je založený na prípade Amandy Knox a ten bol aj sfilmovaný, zdokumentovaný a dosť propagovaný. Od filmu som mal tiež trocha iné očakávania, že ten boj otca za svoju dcéru bude akčnejší, možno nejaké spory v súdnej sieni, dostali sme však skôr vzťahovú drámu a Damonovo nekonečné: "Yes, Madam." ()

upson 

všechny recenze uživatele

Už je to opravdu delší dobu, co by ve mě film po jeho shlédnutí zanechal hloubavé myšlenky a hořko-sladkou pachuť. Film svým rukopisem odkazuje na cosi z tvorby Clinta Eastwooda. Největším mistrovským kouskem celého filmu je však MATT DAMON!! Snímek na svých prsou táhne jednoznačně ON! Což je o to zvláštnější, protože jeho postava na první pohled nemá co nabídnout, je totiž ztělesněním naprosto jednoduchého a obyčejného člověka. Jeho projev je však tak minimalistický a civilní, až je nesmírně uvěřitelný. Pro Damona by mohl být rok 2021 velmi úspěšný, neboť do kin poputuje i jeho tvůrčí kousek The Last Duel, na kterém se scénáristicky podílel s kolegou Affleckem. V takovýchto případech dostávají herecké ikony nominaci na Oscara celkem běžně. Mattovi bych toho zlatého plešouna za herecký výkon opravdu přál! ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Příběh Američana ve Francii, zase. Tentokrát je to fakt nuda a není to moc zajímavé. Mínusem jsou i charaktery postav: otec buran, nesympatická dcera a sluníčkářská herečka. Není ve finále komu fandit. Napětí nula, akce nula, spád nula. Prostě nezajímavé drama, ale dokoukal jsem do konce, tak 2* ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)
  • Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama