Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Breakfast Club meets Invasion Of The Body Snatchers:) Dokonalý casting známých mladých herců, z nichž se většina proslavila o léta později. Perfektní charaktery postav. Od rebela Zeka v podání Joshe Hartnetta, outsidera Caseyho (Elijah Wood), sportovce Stana (Shawn Hatosy), až po "goth girl" Stokely (Clea DuVall), povrchní krásku Delilah (Jordana Brewster) a jemnou blondýnku Marybeth Louise (Laura Harris). Z učitelského sboru vynikají sexy dámy Famke Janssen a ředitelka Bebe Neuwirth, kdysi fanatická matka Carrie, Piper Laurie budí hrůzu i zde, či trenér týmu Robert Patrick. Vůbec mé první setkání s ním, a ještě léta před tím, než mi uvízl v paměti jako nezničitelný T-1000, jsem si ho vybavovala jako parazitujícího mimozemšťana. Fakulta má chytrý a slušně propracovaný scénář, napínavý děj a pravděpodobně se jedná o jeden z nejlépe obsazených teenagerských hororů. A možná také i nejchytřejších. Kde jinde máte možnost vidět v jednom filmu Froda Pytlíka, Jean Greyovou, T-1000, Bobbyho ze Scary Movie a Ushera? :) "Ty jsi prostě dítě Stephena Kinga, Casey." ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fakulta má strašně moc ráda řadu jiných filmů, a pokud je máte rádi i vy, budete mít rádi i Fakultu. Robertu Rodriguezovi se podařilo spojit humor s napětím, scénář je plný zajímavě napsaných postav, jež dodržují klasické šablony "šprt, sportovec, rebel, divná holka, hezká holka", ale zároveň je vždycky něčím narušují - takže "šprt" není takový zoufalec, aby nemohl balit holku, "sportovec" má po krk sportování a chce být šprtem, "rebel" je inteligentnější než většina učitelů... A podobně. Je s podivem, že něco tak svěžího a nenuceně zábavného natočil tvůrce křečovitých Machete a Spy Kids. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kéž by v tom byla aspoň špetka uvěřitelnosti. Kéž by aspoň trochu fungoval zákon zachování hmoty (přeměna 30tunového tvora na 60kilového a zpět). Kéž by tam byly alespoň špetku realistické mezilidské vztahy a fungující postavy. Kéž by dávalo smysl, že jsou infikovaní lidé schopni divokých přeměn, a když se vše mávnutím proutku obrátí a jsou to zase lidé, tak dál žijí s normálním metabolismem, a dokonce skoro bez problémů. Jinak... když udělám kulhající plagiát, tak je legrační, že cituji originál :) Tak za scénář nula*, je to nejspíš jen za efekty a tempo slabé 2* -- ještě ta nahá děvčica mohla být lépe osvětlená a hezká, pak by to bylo skoro OK. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prehliadka nastupujúcich mladých hereckých hviezd s "pupíkmi" na ksichtoch. Čisto teenagerská záležitosť, ktorá sa našťastie nedostala do širšej distribúcie okrem USA, pretože tam nemá čo hľadať a poteší iba v tv, niekedy neskoro večer. Rodriguez sa snaží aj o nejakú myšlienku v rámci toho, čo môže takýmto béčkom ponúknuť. Śkoda, že sa Robert Patrick nedokázal viac presadiť. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl že Robert Rodriguez má rád film VĚC řekl bych že Fakulta je její sprostou vykrádačkou, takhle se to při troše dobré vůle dá považovat za poctu. Střední škola jako místo útoku celkem sedí atmosféra tu taky je pár lekaček... K tomu připočteme dobré herecké výkony a hyperdobrý výkon Roberta Patricka, který si roli extrémně užívá a máme velice slušnou zábavu. Prostě jsou filmy co vás strašně chytnou napoprvé a potom už nic moc, a pak jsou filmy jako "Fakulta", na které se jde koukat pořád dokola. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

Reklama

Reklama