Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak nějak takhle se začíná. Nízko rozpočtový debut americké nezávislé produkce, který vynesl Rodriguezovi jednak uznání ale i docela pořádný balík pro jeho další působení ve světě filmu.. Hodnotím sice jen trojkou, ale film se mi líbil dokonce víc než pozdější dvě úspěšná ale už značně komerční pokračování..Antonio Banderas - to je zas trochu jiná kapitola. Zde hráli především neznámí herci bez většího charismatu (tedy kromě toho šéfa bandy, ten se líbil i mé přítelkyni), ale i tak si myslím, že odvedli své maximum..Vyzdvihl bych tedy onen samotný příběh a pak především hudbu, nad menšími nejasnostmi a hluchými místy v ději si lámat hlavu nebudu, ale trochu mě překvapilo, že jsem ve filmu nezaregistroval ani jednoho policajta, ač to byla víceméně taková dílčí válka mezi El Mariachem, zabijákem ve stejném obleku a členy gangu.. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Doslova královskej debut je El Mariachi. To co Robert Rodriguez vykouzlil za šílenost se 7 tisícema dolarů je jednoduše neuvěřitelný. Tolik bizarních situací a kudrlinek ve scénáři, u kterejch jsem se pobavil... Další důkaz, že tuny efektů a velký hvězdy nejsou potřeba k tomu, aby byl natočenej parádní film. A Carlos Gallardo se ukázal býti výbornym tahem. Až mě udivuje, že se později z velkýho plátna tak nějak vytratil - když nepočítám malý cameo v Desperadovi. Já osobně navíc El Mariachiho považuju za nejlepší díl z Rodriguezovy mexický trilogie - ničim nezatíženej, svobodnej, svěží, vtipnej a hlavně legendární příběh o největšim Mexičanovi všech dob, kterej chodí zásadně v černym a s futrálem od kytary v ruce... El Mariachi: "I've always wanted to be a mariachi... like my father, my grandfather... and my great-grandfather. I'm not as good as them yet... but I'm improving. My plan was to follow their footsteps to the end... and die with my guitar in my hand. I played from town to town... gaining different experiences. This city was my next stop. The free coconut at the edge of town... made me feel like this city would bring good luck. But I was completely wrong." ()

Reklama

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - Desperado a dokonce i pokračování Once Upon a Time in Mexico mám hodně rád, takže jsem uvítal, že konečně zhlédnu i Rodriguezův debut El Mariachi. Co se týče názorů na srovnání Mariachiho a Desperada, vidím, že existují dva tábory - jedni nízkorozpočtový debut velebí a Desperado již vidí jako méně originální a zábavné, druzí oceňují Mariachiho jako zdařilou prvotinu, ale vrcholem je pro ně pokračování s A. Banderasem. Osobně se řadím spíš k té druhé skupině. Dějové zvraty v Mariachim jsem si užil stejně jako v Desperadu; hlavní hrdina je sympaticky naivní kytarista, na rozdíl od Banderase se nejedná o žádného tvrďáka, ale spíš o romantického dobrodruha, co jde za svým štěstím, ale má prostě smůlu a nakonec je rád, že si po těch všech zhmotněných nočních můrách zachrání alespoň holý život... ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

První film dneska už světoznámýho Roberta Rodrigueze. Vzal pár neherců, laciný vybavení a 7 tisíc Dolarů. To všechno mu stačilo k vytvoření filmu se všim všudy. Zatimco dnešní rádobyrežiséři by za tuhle částku ani nezvedli svý líný zadky z křesla. Robert dokázal téměř zázrak a tenhle film patří do těch, co stojej za vidění. A že to občas hapruje nebo je vidět lacinost? Když vemu v potaz situaci a finance, tak nad tim s úsměvem zavřu oči a pomysleně smekám před panem režisérem. Jinak zajímavost na konec-Peter Marquardt neumí španělsky a všechno čet. (I když se mi nepodařilo najít jeho pravou národnost). Na druhou stranu jsem si ho na začátku splet s Edwardem Nortonem... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Robert Rodriguez | Hudba: Eric Guthrie, Chris Knudson, Alvaro Rodriguez, Cecilio Rodriguez, Mark Trujillo | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Los Hooligans Productions | Rozpočet: 7000 $ | Tržby: 2,040,920 $ || Komerčný trhák v zmysle pomeru Rozpočet/Tržby (Lepšie pomery má snáď len Paranormal Activity 1 a Saw 1). Typický príklad home-made filmu, keď jeden človek obsluhuje všetky posty, a ostatný sú rodina alebo kamaráti. Niektoré zložky aj podľa toho vyzerajú - herecké výkony sú u niektorých postáv neznesiteľné, a hudba bratov a sestier Rodrigueza mi pripomína moju hru na midi klávesoch, keď som mal 5. Nevadí, pretože jak je to celé amatérské, tak to celé do seba zapadá i vďaka dobrému nápadu. Nostalgicky mi to pripomenulo natáčania našich zombie filmov s kamarátmy z pubery :) 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Záverečné titulky filmu si Rodriguez údajne takmer celé vymyslel, vraj preto, aby snímka pôsobila ako skutočný veľkofilm. (kri.tino)
  • Pravděpodobně proto, že neměli při natáčení dostatek rekvizit, je několik gangsterů ve filmu vyzbrojeno ''vzduchovou'' pistolí Marksman 1010C BB pistol. (HectorHagman)
  • Film stál pouhých 7000 dolarů. (cariada)

Reklama

Reklama