Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce, výstřely z pušek! Hrdina s kytarou „El Mariachi“ je zpátky ve městě! Čeká vás závěrečná část westernové trilogie režiséra Roberta Rodrigueze s Antoniem Banderasem, Johnnym Deppem a Salmou Hayek! (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Škoda tohoto neuctivého konce legendy. Jak už to s těmi pokračováními bývá, tak i Rodriguez si ukousl příliš tučné sousto. Ty tam jsou tolik brilantní přestřelky osamělého mstitele se stovkami gangsterů. Tady se nám do toho míchá Mexický prezident, jeho generálové, CIA a kdo ví co ještě. Velice osvěžující je aspon fakt, že nechal obživnout všechny svoje staré známe, takže si můžeme vychutnat opětovně drsně potetovaného Treja. Depp září a Robert Rodriguez mu v tom nijak nebrání, což může být jenom na škodu pro Banderase, který tak nějak zůstavá v pozadí celého filmu. Scénář je spíš slepencem jiných filmů, které by režisér taky rád někdy natočil. Tempo filmu je nestálé a ty akční scény už jsou tak nějak bez dechu a švihu. Na mstitele muzikanta jsem se těšil, ale toto je pro mě určitým zklamáním. Chtělo by se říct: "Snad příště". Ale raději: "Už žádné příště, prosím!" ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez se utrhl ze řetězu a natočil dost podivný film. Snímek má příliš mnoho postav a komplikovaný děj, v němž není probém se každých deset minut dokonale ztratit. Přestřelek tu najdeme spoustu, ale ani jedna vám neutkví v paměti, tak jako jejich "příbuzné" z Desperada. Je tu řada odkazů na Leoneho i jakýsi "návrat" k El Mariachimu (občasné záběry ruční kamerou), ovšem celkově film působí dost rozpačitě a zvláštně. Za zmínku z herců stojí především opět skvělý Johnny Depp. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jakoby se nám Rodriguez snažil ukázat, co všechno se naučil od svého kamaráda Tarantina. Máme tu hroznou spoustu více i méně bizarních postaviček (chlap ve fialovým saku s čivavou, Agent CIA se třetí rukou, který moc rád vraždí kuchaře...) a všechno se nám to tu proplejtá, vraždí, zrazuje navzájem mezi sebou... Je to guláš. Dlouho to byl moc zajímavý a neskutečně vtipný guláš (První dialog El Mariachiho a agenta Sandse v hospodě nemá chybu), výprava je zajímavá, akce má tempo a všechno se to příjemně zamotává.. Jenomže potom jde všechno do háje. Počínaje neskutečně stupidní honičkou to začná vypadat, jako by si režisér, scénárista i strřihač šlehli (Že to všechno obstarával Rodriguez?).. Záběry televizní, scénář, místo aby se rozmotal, se zauzluje a pak se rozpadne, akce je chaotická, střih nenavazuje (ale vůbec, obzvlášť u tý honičky je to dost vidět). Postavy, které až tdo teď byly zajímavé (např. agent Sands) jsou scénářem zničeny (ne-li přímo zabity), postavy, které do té doby nebyly výrazněji využity, jsou buď zabity, nebo jejim narychlo připíchnuta nějaká úloha a pak jsou zabity (chudák Evča Mendezovic, ta to slízla) a divákovi zůstane v hlavě jen černá díra - Takovej to je vejplach. Fajn úvodní skladba. (ale zase už sem ji slyšel u Tarantina) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Možná, kdyby se produkce tak neflákala a film vyšel ještě v devadesátkách, bylo by přijetí mnohem vřelejší. Takhle se už poměrně hodně změnil vkus a fóry, které fungovaly dřív, už nebyly tak dobré. Přesto se vyplatí tu a tam k téhle jízdě vrátit, protože tempo je pořád dobré a obsazení je extrémně atraktivní i dnes. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší Rodriguezov film, ktorý utrpel len svojím koncom, tam to šlo zbytočne do neprehľadnej streľby a krvi, inak dve tretiny filmu sú špičkové. Len v málo filmoch sa objaví taká plejáda hercov, niektorí sú skvelí, iní len známi a potom je Enrique Iglesias. Film treba brať s nadsádzkou, bez tejto vlastnosti ide hodnotenie automaticky dole. Pretože scenár a všetko to čo vidíme na obrazovke je veľmi prehnané. Už len situácia, kde začnú strieľať na Banderasa a Salmu Hayek a oni z postele vyjdú rovno komplet oblečení a obutí, on v neporušenom obleku a ona v štekľoch... A potom tam na balkónoch stvárajú také kúzla, že fyzika nechápavo gúľa očami. Ale ak to nebudeme brať príliš vážne, potom je film pobavením. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (21)

  • V době natáčení režisér Robert Rodriguez hledal kapelu, která by zněla jako Los Lobos, ale nemusel by za ní jezdit z texaského Austinu do Kalifornie. Kolega Carl Thiel mu ukázal Del Castillo. Rodriguez byl nadšen a spolupráci navázal tak, že Ricka Del Castillo požádal o lekce hry na kytaru. Pak mu začal nosit ukázky z filmu a ptal se, co by k tomu zahrál. První scénou, které dal Rick Del Castillo zvuk, byla chvíle, kdy Carolina (Salma Hayek) odhalí sadu nožů pod sukní. Rick Del Castillo také hrál za El Mariachiho (Antonio Banderas) těžké kytarové pasáže. Spolupráce vyvrcholila založením Rodriguezovy dvorní kapely Chingon. (Mautycka)
  • Tržby ze severoamerických kin činily milionu 56,4 amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 98,8 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama