Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Dekadentní Forrest Gump. Takový dost ulítlý. Vlastně přesný opak toho jaký by Gump vůbec mohl být. Film, který velice jednoduše nadnese ukázky toho jak se asi bude odvíjet. Je to docela psycho. Ale pak to nezačne být narativní psycho jako spíše obecné. Vlastně se dost jednoduše zdá, že to není jeden film jako spíše asi čtyři v jednom. Minimálně. Dost schizofrenické. Režiséři si po Avengers dali něco více autorského a asi jim to svědčí. Věřím, že autor bude nadšen. Film je to dost svérázný a vlastně dost zapamatovatelný. Jenže stejně tak neuvěřitelně nudný. Protože se nikam moc neposouvá a člověk asi není schopný ani nějak říct o čem byl. Byla to silná dekadentní jízda, která se zdála dost zvláštní a taková i zůstala. Těžce uchopitelný film i samotným scénářem, který není nijak dynamický, ani nijak neodsýpá. Hlavním tahounem je opět Holland, který jednoduše ukazuje jak dokonalý je. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Russovci ukázali, že vedia natočiť aj menší film a to veľmi zručne a pútavo. V niektorých úsekoch má film pomalšie tempo, ale to vôbec nevadí, deju to práveže prospieva. Štruktúra rozprávania je dosť fajn a občasné pomrknutie do kamery ma tiež bavilo. Avšak najviac asi musím vypichnúť výkon Toma Hollanda, ktorý si to dáva ako pán a proste mu to žeriete. 8,5/10 ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Cherry dokáže občas vzbudit i poměrně silné emoce, je ovšem nezbytné zdůraznit, že tak činí výhradně s pomocí audiovizuálních prostředků. Bližší napojení na jakoukoliv postavu je problematické, motivace jsou mnohdy jak z šestákového románu a na jeden film je tam těch stylů prostě až moc. Přesto nemohu říct, že bych se nudil a pokud bych chtěl něco vyzdvihnout, tak to bude jednoznačně ta válečná pasáž, která je v každém ohledu ukázkovým řemeslem. Jako celek je to bohužel značně roztříštěné, a i když Tom Holland jede až na krev, měl jsem občas problém mu to uvěřit. Formálně je to sice spektakulární, ale nemohu se zbavit dojmu, že je to vlastně jen takové teatrální plýtvání talentem bratrů Russoových a to navíc u látky, které by mnohem více slušelo komornější zpracování. [60%] ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

zacatek byl nudnejsi, ale potom to zacalo byt zajimavejsi; hlavne kdyz hlavni ‘hrdina’ zacal brat drogy a snazil se kazdy den o to, aby prezil - i kdyz se ve skutecnosti jen pomalu zabijel. — zdlouhavy konec mi vubec nevadil. — tom holland byl vazne uzasny!! + krasne zoubky a knirek na konci :D || ❝𝐘𝐨𝐮 𝐝𝐨𝐧’𝐭 𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐨 𝐛𝐞 𝐬𝐨𝐫𝐫𝐲 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐡𝐞 𝐰𝐚𝐲 𝐲𝐨𝐮 𝐟𝐞𝐞𝐥.❞ 🍒🔫 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka, která mi vyrazila dech! Cherry je těžkotonážní, nepříjemný, znepokojivý, psychologicky hutný s několika silnými scénami což rozhodně není pro slabé povahy. Cherry je v žánru drama to, co je Lidská stonožka v žánru Horor a já musím tleskat. Bude Vám zle i špatně, budete se kroutit jako žížala, ale zároveň budete fascinováni, šokováni, překvapeni i nadšeni. Na Drama je to rozhodně Sííla! Bratři Russoovi servíruji formálně vymazlený a hutný příběh, kde Tom Holland at its best! si sáhl na své vlastní dno a předvedl svůj nejimpozantnější herecký výkon ve své kariéře. Aktuálně je dost možná na vrcholu mezi mladistvými herci. Film začíná jako moc pěkná a sympatická romance, která se vzápětí promění do válečného pekla v Iráku, kde došlo i na střeva či popálené mrtvoly, tréning vojáků patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy viděl ve válečném žánru a jestli jsem si myslel, že tohle bude vrchol celého filmu, tak jsem se mýlil, protože hned na to sledujeme rozpad lidské osobnosti v té nejhrůznější podobě. Ten film si bere to nejlepší z Euphorie a Requiem za Sen a tak autenticky a nepříjemně ztvárněné feťácké doupě jsem snad ještě neviděl. Hovna, zvratky, stříkačky snad všude!! do toho následují skvěle natočené loupeže bank a já si už v duchu říkal, jestli se posledních 20 minut film promění ještě v Rape and Revenge, tak to letí do topky a mě odvezou. Takové krásné míchání žánrů, které je v každé poloze intenzivní a silné jsem už dlouho neviděl. Jelikož po zhlédnutí mám chuť si to pustit znova, musím dát plný počet. Nothing for the weaks! 8.5/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)

Reklama

Reklama