Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Cikánská stařeno ozubená, pomsta tvá bude vy(s)tříbená.“ Zapomeňte na Karkulku, z vlčího břicha dnes lezou onačejší Věci. Ach jo. Co je mi platné mihotavé světlo pochodní a mlha na blatech hustá tak, že by se dala cikánskou břitvou krájet, když mi z vlkodlaků dělají Glumodlaky a premisa se stříbrem a zubní protézou je na hlavu a úplně naopak. Jako kdybyste člověku srdce prokláli osikovým kůlem a on by se stal upírem. ZOO-LOGICKÉ OKÉNKO: [][] Jaká filmová přikázání Sean Ellis porušil? 2) Nevezmeš jména Lykantropího nadarmo. 5) Nezabiješ logiku. 7) Nepokradeš. Cikánům a půdu?! Už je vidím, jak se dřou na poli... 8) Nezkřížíš vlkodlaka s olihní. 9) Nezapomeneš požádat manželky bližního svého! Isabelle nemohla spát, John McBride taky ne. A...? A nic. [][] Btw, kdyby Jidáš věděl, jaký bordel ve scénáři i ve vlkodlačím univerzu jeho 30 stříbrných způsobí, zvolal by: „Nic mi neplaťte! Ježíše vám prásknu i zadarmo!“ Směnný kurz: 30 stříbrných za dvě a půl hvězdy. Btw, když hroznou cikánskou kletbu, tak tuhle exekuční. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pořádnéj vlkodlačí horor po několika letech! Film se odehrává v líbivém pozdním 19. století a celý film má nádech studia A24. Malou vesničku začne sžírat kletba, poté, co krutý Baron nechá zmasakrovat romský klan a ve městě se začnou dít nehezké události. Boyd Holbrook ( výborný herec!) jakožto patolog přijíždí také do města a pomůže obyvatelům kletbu odvrátit. Film i přes 2 hodiny nenudí, má sychravý vizuál plný mlhy a působivých scénerií, skvělé herce ( Vedle Holbrooka potěší i Kelly Reilly a Alistair Petrie), creepy strašáka, slušného vlkodlaka ( kdo nadává, vzpomeňte si na plyšáky za posledních 5 let), Poctivé Gore, pár lekaček, solidní brutální úvod z války, finální masakr v kostele, městská kletba- opravdu nevím, co víc chtít, je tu od každého něco a ve slušné míře. Za malý peníz slušná práce, takový hororový přírůstek se ukáže jednou za čas a je potřeba jej docenit. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

The Cursed nakonec nesplnil prvotní nadšené reakce “jeden z nejlepších hororů roku“. Jedná se ale ve finále o povedený kousek s dobovou atmosférou, kde dojde na pěkně natočené sekvence, několik nepěkných krvavých scén a solidních hereckých výkonů. Problém je ale ten, že styl hororových scén se opakuje a s postupem času se film nikam dějově neposouvá a postavy nejsou dobře prokresleny a nebo mají méně času na plátně. I přesto se jedná o vcelku povedený snímek, který by měl fanoušky hororů potěšit než zklamat. Stopáž ačkoliv má skoro dvě hodiny nenudí a film dobře odsýpá. Divák se ale nakonec neubrání pocitu, že z tohohle filmu se dalo vytěžit mnohem víc. 6/10 Více ZDE :-) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zamlžené lesy a louky jsou super dějištěm pro vlkodlačí horor. Zasazení do kostýmové historické doby filmu dává punc solidního dramatu. Než v něm ale začnou alespoň trochu fungovat hororové scény, divák takřka rezignuje. Nejdříve jsou zrežírované neobvykle špatně, a později vzbuzují emoce spíše proto, že už lépe známe postavy a drama prožíváme s nimi. Slabou třetí hvězdu dávám za drama, nikoliv za horor. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MYSLÍTE SI, ŽE MŮŽETE JEN TAK PŘIJÍT DO MÉ ZEMĚ S KOUZLY A MAGIÍ, A VZÍT SI PŮDU, KTEROU SE VÁM ZACHCE…“     Vlkodlačí horor (nebo tak nějak…). Starý sídlo, starý časy, kletba… zajímavý. A fajn. Ale táááhne se to. Pak to začne bejt i kapku blbý!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám za barákem cigány. 2.) Mladej nám zvlčel.  ///  Thx za titule „arilka“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách – rámcový příběh je zasazen do roku 1916 a odkazuje na bitvu na Sommě, zatímco většina filmu se odehrává o 35 let dříve, tedy roku 1891. John McBride (Boyd Holbrook) ve filmu několikrát odkazuje k tzv. Gévaudanské bestii a tvrdí, že mu zabila manželku a dceru. Dotyčná bestie, jenž se objevila mj. ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001), však řádila ve Francii v letech 1764–1767. Johnovi by tím pádem muselo být nejméně 150 let. (Stanislaus)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama