Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

novoten 

všechny recenze uživatele

V adoraci jinakosti je Fire Saga mile neodolatelná a chvílemi téměř podvratná, v soundtracku pak stoprocentní, ale na každý úžasný gag nebo píseň připadá pravidelně i jedno zakopnutí. Sošný Brosnan deklamuje překážející hluboká moudra, vážné chvíle trvají neúměrně dlouho a hlavní hrdina smutně často vychází ze sporných situací jako zaslepený sobec. Pár týdnů po zhlédnutí ale dokonale obsazené vedlejší role (Dan Nekonečný Stevens) a na míru přesně vysoustružené songy pomalu zahlazují většinu prasklin a nenápadně tahají hodnocení výš. Rezervu si ale nechávám pro nevyhnutelnou další projekci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To už fakt na komédiu stačí jeden ošúchaný vtip? Ale čo by som čakal od Ferrella, humoristu-extrémistu. Ten človek má tendenciu preháňať, lenže málokedy mu to aj naozaj vyjde. Celé sa to nakoniec aj tak pretavilo na prezentáciu skutočných aj umelých hviezd typu Lovato, Rybak či úchyl Wurst. Takisto nechápem, prečo sa tu objavila Rachel McAdams. Došli jej peniaze? Ale prekvapiť ma v tomto zmätenom svete už nemôže nič, keďže som sa práve dnes dozvedel, že klasická hudba je vraj rasistická... ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" bude jeden z najdlhších titulov posledných rokov. A celé to pôsobilo, že Netflix chcel urobiť svoj veľký projekt Eurovízie, kde by sme mohli vidieť ako to celé funguje. Po zhliadnutí tohto filmu, no súčasne aj potom čo som videl niektorých víťazov posledných ročníkov súťaže som dospel k poznaniu, že celá súťaž mi príde skôr ako keby mali vybrať čo najväčšieho "exota" akého sa im podarí nájsť. A myslím si, že aj v tomto filme tú myšlienku celkom dobre podporujú. Film nie je nejako výnimočne napísaný. Je to podľa mňa typický film, kde máme veľkého snílka, ktorý si chce splniť sen, no nikto mu neverí, no potom bude mať trošku šťastia, veci sa začnú budovať a bla bla bla. Typický "underdog" film, ktorý v podstate môže označiť všetky štvorčeky na svojom zozname ako vybavené. No film prekvapivo priniesol postavy, ktoré som chcel sledovať, pár dobrých humorných momentiek (niektoré aj celkom čierne) a okrem toho sú tu hudobné čísla, ktoré sú vo väčšine prípadov fenomenálne. Myslím si, že by som možno chcel vidieť niektoré čísla trošku viac, no to sú detaily. Naši hlavní hrdinovia v podaní Willa Ferrella a Rachel McAdams sú mi sympatickí a dokážu film počas celej doby ťahať správnym smerom. Bavilo ma ich sledovať a scénky medzi nimi pôsobili úprimne. Vo filme je aj niekoľko "cameos" víťazov minulých ročníkov, ktoré sú tu dokopy skutočne len ako spevácke cameos. A máme tu aj Demi Lovato, ktorá si vzala celkom zaujímavú rolu. Možno by som ju osobne aj chcel vidieť trošku viac. Mínusom filmu (okrem toho, že je celkom predvídateľný) je ale pre mňa aj fakt, že niekedy si zvolí veľmi zvláštne magické momentky, ktoré mi nedávajú úplnú logiku. Viem, že je film komédia, no súčasne som to počas všetkého ostatného dokázal brať celkom seriózne. No magické elementy to trošku potápajú. Za pozornosť ale podľa mňa stojí, som rád, že som filmu venoval svoj čas a ako oddychová komédia na Netflixe to splnilo svoj účel. Hodnotenie: B+ ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úvodná polhodina bola celkom vydarená. Myslel som si, že vytvára základ pre hlavný tok zábavy. Bohužiaľ prišiel úplný obrat v dojmoch. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga nie je trefné parodovanie. Ide bohužiaľ o oslavu Eurovízie. A predovšetkým ide o nevydarenú komédiu kde sa často deje nefungujúca romantika, chvíľu sa trápne spieva a kde Will Ferrell predvádza Willa Ferrella. Trailer Vás naláka na zaujímavú paródiu a na miesto toho dostane mix komediálnych subžánrov, ktoré vôbec nedržia pokope. A aby toho nebolo málo, tak Vás to celé ubije dvojhodinovou minutážou. Jedna hviezda je za spomínanú cca polhodinu a Rachel McAdams. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Sympatická pohodová komedie, která těží z parádního obsazení, výborné hudební stránky a příjemné atmosféry, která jakoby vypadla z libovolného ročníku samotné soutěže. Tohle prostě funguje, baví a ty dvě hodiny utečou jako voda. Pokud člověk alespoň trochu zná šílenosti, které Eurovize každoročně nabízí, je tahle pohodová komedie ideální volbou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Ve filmu si střihnul cameo portugalský zpěvák a vítěz Eurovize z roku 2017 Salvador Sobral jako pouliční umělec hrající na klavír v Edinburghu. (NiWi)
  • Ve filmu můžeme vidět celkem 6 předchozích vítězů Eurovize – Alexandra Rybaka (2009), Loreen (2012), Conchitu Wurst (2014), Jamalu (2016), Salvadora Sobrala (2017) a Nettu Barzilai (2018). Kromě nich můžeme ve filmu spatřit dalších 5 účastníků Eurovize – Jessyho Matadora (Francie 2010), Elinu Nechayevu (Estonsko 2018), Bilala Hassaniho (Francie 2019), Johna Ludvika (Švédsko 2019) a Annu Odobescu (Moldavsko 2019). Převážně jsou k vidění u písničky „Song-A-Long“, která se odehrává v sídle ruského účastníka Alexandera Lemtova. (Morrighan)
  • Film se natáčel i na severu Islandu, konkrétně ve městečku Húsavík. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama