Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uvidíte vzestup i pád posledního diktátora velkého Říma, jehož smrt předznamenala konec celé říše. Zažijte jeho mladické vize i tažení do Galie a Egypta. Byl to Caesar, kdo do Říma přivedl nejslavnější královnu Egypta - Kleopatru. A byl to on, jehož život ukončili senátoři v čele s Brutem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Televizní ale překvapivě kvalitní historická podívaná, která zaujme především svým "neamerickým" stylem, kterým se odlišuje od všech rádoby velkolepých ale ve výsledku neskutečně plochých historických velkofilmů, kterých se za poslední dobu vyyrojilo poměrně velké množství. Tento snímek, sice neoplývá ohromnou výpravou i když kostýmy i množstvím komparsistů rozhodně převyšuje většinu televizní produkce, avšak v tomto případě se více zaměřuje na postavy a vztah mezi nimi. Nechybí klasické intriky ani zrady a především zajímavé informace, které skvěle fungují jako doplnění historických znalostí, které hollywood s radostí upravuje ve svůj prospěch. K celkové spokojenosti dopomáhá i velice dobrá režie a výběr spíše neznámých ale kvalitních herců. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Uvedomil som si, že o tomto "pandrláčikovy" toho veľa neviem a tak ani neviem reálne posúdiť, či je onen príbeh pravdivý, alebo čisto scenáristickou "tuškou" v rukách fantázie. Každopádne, neprišlo mi to ako "veľkofilm" a tak nejak som trochu prekvapený, že som doposiaľ ani na žiaden nenatrafil. Máme tu príbehy o Gladiátorovi, Alexandrovi V., dokonca tej fľandre Helene či Achilleovi, ale o tomto epileptikovi nie. Na jeden krát je tento dvoj dielny snímok určite pozerateľný no svedkom filmového zázraku som určite nebol. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velké a velmi milé překvapení. Caesar nám sice opět neoplešatěl, ale jinak to bylo výborné, vůbec mi nevadilo, že rozpočet nebyl největší a tím pádem zvlášť davové scény zdaleka nebyly tak efektní, jak mohly. Ale film mi neskutečně sedl a může za to víc faktorů - jednak pochopitelně má láska k antice, jednak trefení se herců do postav - Jeremy Sisto si s ambiciózním Caesarem poradil výborně, ale velmi mile mě překvapil Chris Noth jako Pompeius, zaujal Christopher Walken jako Cato a naprosto uchvátil Richard Harris coby Sulla. Boje v Galii byly řádně syrové, Brutus hezounsky nesympatický a Kleopatra orientálně zajímavá...zkrátka jsem byl nadšen a když v jedné scéně (pravda, nevhodně mladičký a protivný) Marcus Antonius hecuje davy vyvolávání jména Caesar, měl jsem co dělat, abych se nepřidal taky. Ba ne, kecám, přidal jsem se. Když vezmete nízkorozpočtovost jako fakt a nebudete hnidopiši, nevidím jedinej důvod, proč nedat všech pět hvězd. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

60% - Tady se vyprávělo o Juliovi Caesarovi tak snaživě (kostýmy, dialogy, herci...), až se zapomnělo na nějakou tu myšlenku. Námět by jich umožňoval celou řadu, ale ono nic... Jediný pocit, či poselství, co jsem si z dvoudílného filmu odnesl byl strašný vztek, když jsem na konci v titulcích neviděl ani jednoho ze skladatelů hudby, která byla nejen vykrádána, ale i citována. Za zmínku stojí především titulní song "Maximus", který je školáckým OPISEM nádherné druhé věty Beethovenovy sedmé symfonie. Hanba vám, vy novodobí kopisté!!! ;o) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na televizní film to má překvapivě slušnou výpravu i solidní bojové scény. Bohužel zbytek hatí špatní herci (čestná výjimka pro Walkena a Harrise) v čele s hrozným představitelem Caesara, přílišná útržkovitost a nenávaznost a nakonec historická nepřesnost, která bije do očí. Ovšem dívat se na to dá. 40% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Priemerný počet komparzistov a umelcov v pozadí natáčania bol asi osemsto každý deň. (Arsenal83)
  • Film bol natáčaný na Malte a v Bulharsku. (Jello Biafra)
  • Mesto Rím na Malte meralo asi desaťtisíc štvorcových metrov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno