Reklama

Reklama

Dva mezci pro slečnu Sáru

  • Česko Dva mezci pro sestru Sáru (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když osamělý jezdec Hogan zachrání ze spárů tří násilníků mladou jeptišku, ještě netuší, do čeho se to právě namočil. Sestra Sára je na útěku před francouzskými kavaleristy a míří za mexickými stoupenci prezidenta Juareze. Také nesmlouvavý a tvrdohlavý Hogan má spadeno na francouzské okupanty, ale úplně z jiného důvodu. Plánuje se totiž zmocnit tučné odměny v podobě francouzského pokladu. Sestra Sára mu může poskytnout cenné informace týkající se obrany pevnosti, a proto se tato nesourodá dvojice vydává na společnou pouť nehostinnou mexickou pustinou. Během cesty se nejen sblíží, ale začíná to mezi nimi také pořádně jiskřit. Sestra Sára se totiž nechová úplně jako spořádaná jeptiška a svému průvodci nachystá řadu překvapení. Dobrodružný western amerického režiséra Dona Siegela vyniká zejména živelnou konverzací mezi ústřední dvojicí v podání Clinta Eastwooda a Shirley MacLainové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Lehce laciná romance s westernovou kulisou. Eastwood jako švihák z prérie, na dámu gentleman na banditu hrubián. V kombinaci s prostitutkou v převleku za jeptišku působí jako vhodná zápletka pro tuhle „horse movie“. Naprosto mizerná dějová výstavba s povrchními dialogy tvoří z filmu nenáročnou zábavu pro celou rodinu s poněkud přemrštěnou stopáží. 42% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ústrednému páriku Clint a mníška to perfektne ladí a bola radosť počúvať ich dialógy, doberanie a čo všetko spolu navystrájali po ceste do francúzskej pevnosti. Bez záverečnej veľkej prestrelky s výbuchmi by som sa celkom zaobišiel, celkom stačili aj občasné dosť krvavé scény zo spolužitia Mexikánov, Francúzov a Indiánov. ()

Reklama

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Já Clinta prostě žeru, nikomu na světě tak nesednou smradlavý hadry, umaštěnej klobkou a hadžvaňo v hubě, tak skvěle jako jemu, když jej ještě navíc tvůrci dají dohromady s MacLaineovou, není co řešit. Tahle ženská snad nikdy nehrála normální role a v soukromém životě je ještě prdlejší, než postavy které vytvořila ve filmech, což jen trochu bystrému divákovi naznačuje, že s touhle jeptiškou nebude něco v pořádku, ráda pije, kouří a má peprnější výrazy, samozřejmě jenom občas, tajně a omylem. Clint je pořád ten stejnej nemluvnej, mračící se chlap, kterýho nasírat se nevyplácí. Zapálí si jeden malý doutníček, zamhouří oči, vycení zuby a postřílí všechno co se hýbe, tak ho prostě máme rádi. Scénárista ústřednímu partu napsal skvělé dialogy, tudíž poslouchat Clintovo a Shirleynino neustále špičková, je opravdu labužnická záležitost, plus nádherný mexický exteriéry, standartně kvalitní Eníkovu hudbu a povedený dabing (Clinta dabuje Laďa, bez něj není ani poloviční), já sem byl sakra spokojenej. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Shirley MacLaine a Clint Eastwood jsou jedna z nejlepších a především nejvíce překvapivých westernových dvojic. Tím, jak se doplňují, hádají a zároveň spolu flirtují, tak tím zvedají hodnotu tohoto filmu. Jsou naprosto dokonalí a celý ten dobrodružný příběh je jen tak nedůležitou částí filmu. Kromě toho se natáčelo v krásné mexické přírodě, která pohladí divákovo oko, především ty prapodivné skály. Nejlepší scénou podle mě byla ta, když Eastwood potřeboval sejmout dynamit umístěný pod železničním mostem, jenže měl šípem prostřelené rameno. To, jak to spolu se Shirley vyřešili, bylo excelentní a vlak se parádně poroučel k zemi. [1553. hodnocení, 114. komentář, 72%] ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Už při úvodních titulcích je zřejmé, že půjde o exkurzi do ZOO. Mezků je tam spousta. Jeden mezek je tak trochu osel, druhý mezek neodkládá cigáro ani při bitvě a širák neodhodí v dál ani ve vaně. Pak je tu pár čistokrevných mezků a celá stáda francouzských a mexických kopytníků. Plus nějaký ten chřestýš, puma a jiná havěť. Drsňák a jeptiška jsou pozoruhodná dvojka, ale překvapivě to klape i šlape. ;) Jejich slovní přestřelky jsou ostré, třaskavé a vybroušené, a mnohem lepší než nezáživná finální bojůvka se spoustou ohňostroje, trochou řevu, minimem kečupu a nulovým napětím. Ale ten závěr je prostě boží. :D ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Zpěvák Alice Cooper v roce 2001 vydal album "Dragontown", které obsahuje i píseň "Sestra Sára". Píseň je o jeptišce žijící v hříchu. (Terva)
  • Hodně herců a příslušníků štábu během natáčení onemocnělo důsledkem špatné kvality vody. (Terva)

Reklama

Reklama