Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si to stejně dobře jako první část. Je tady více zabíjení, více krve, samotný kemp je zkrátka na slasher skvělé prostředí viz Pátek 13. Prvních 40 minut bylo slabších, ale potom se to rozjede a do konce ten film šlape dobře. Největší mínus vidím u postav, které mě nebavili, tak jako u 1 části. Tady je každý na někoho naštvaný, neustále se mluví o čarodějnicích a vraždách, až to není někdy tolik zajímavý a místama se může zdát, že to trochu nudí s tím opakováním slov. Ale ve finále jsme opět jako u 1 části hodně spoko a užil jsme si to. Jen byla pro mě 1 část lepší... asi kvůli těm postavám. Hudba a samotný příběh to zvedají nahoru (scéna s hadem vede ) a já nemůžu dát méně než 4 hvězdy, jelikož je to hrozně fajn slasher trilogie, která má dobrý příběh vše do sebe pěkně zapadá a není to nuda. V závěru nás tvůrci pěkně navnadili na závěrečnou 3 část, kde se podíváme na samotný původ čarodějky Sarah Fierové... nejvíce mě potěšilo, že se vrací i herci z 1 části. 3 díl vypadá nejzajímavěji a mohlo by to mít tu správnou atmosféru. 7/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak druhý díl nás diváky zanese na prosluněný americký tábor na přelomu 70. a 80. let a nutno podotknout, že tahle změna filmu prospěla! Potěší přítomnost Sadie Sink, tu budete znát se seriálu Stranger Things, určitě zafungovala výborně jako marketingový tah, protože už je ve světě známá, na druhou stranu opět ukázala svůj talent. Trochu mě zamrzel fakt, že první hodinku se toho moc nestane, tam film sází zejména na vyobrazení té doby (potěšil peckovní soundtrack) a dialogy, které nepatřily asi k tomu nejlepšímu. Ve druhé půlce už na nás autoři chrstli ten typický slasher, s brutalitou se zde opět nešetřilo (pár hlavinek to odneslo, krev stříká na všechny světové strany). Co se týče příběhu, tak pár otázek bylo zodpovězeno, ale definitivní uzavření této zajímavě rozehrané trilogie přinese až díl tři z roku 1666, který z prvotních ukázek vypadá nejnadupaněji! Tak snad to nějak smysluplně uzavřou. Dvojka za mě žánrově nadprůměrných 6,5/10 ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Zatímco první část Netflixovského filmového eventu 'Fear street' byl atraktivním mixem slasheru a mysteriózní duchařiny, tak část druhá je nefalšovanou lidskou zabijačkou a čistokrevnou ódou žánru slasher, gore filmů, a hororového kultu Stephena Kinga. Krom toho, že 'Fear street 1978' expanduje tajemnou čarodějnickou mytologii městečka Shadyside, je oproti první části formálně vytříbenější a o několik levelů brutálnější - snímek se totiž nebojí vyobrazení explicitního násilí, jmenovitě vraždění dětí - takže rating R má zde svý unikátní opodstatnění.... Co se týká příběhu, neobvykle pečlivě budovaná expozice nás seznámí s charismatickou Saddie Sink - známou jako Max z hitovky 'Stranger Things' - v roli Ziggy (což byla perfektní volba) a její sestry Cindy hranou Emily Rudd, které jsou v podstatě klíčovým středobodem celého filmu. Děj se sice opět nevyhne klasickým žánrovým klišé, scenáristickým banalitám a předvídatelnosti – odehraje se však během pár hodin, díky čemuž má neskutečně hektický tempo a napínavý spád, který je perfektně doplněn dobovým sedmdesátkovým soundtrackem a až epochálním hudebním doprovodem, který mistrovsky využívá chorály a orchestrální muziku, čímž brilantně zintenzivňuje již tak hrůzu nahánějící divácký napětí. Posléze má pak sám divák takový srágorský schýzy, že se bojí byť si alespoň zajít na záchod, aniž by si nepomyslel, že na něj zpoza rohu vylítne zfanatizovaný Tommy se svou dřevorubnickou sekerou.... Samozřejmě, má to svý neduhy, ale upřímně: koho to sere? 'Fear street 1978' je tak ve výsledku skvělým tribute subžánru slasher, vzrušující retro podívanou a zábavnou žánrovou retro jednohubkou, která perfektně vybudovala velmi temné zázemí pro závěrečný akt. Jen je nutno dodat, že tahle jednohubka určitě není vhodná pro slabý žaludky. Kolektivní konzumace výhodou, strach z cesty na hajzl zaručen 💀 ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl. Tohle mně dost sedlo. Tvůrčí tým je zachován, jen se změnili herci. Leigh Janiak je tady mnohem sebevědomější a více se dokáže urvat ze řetězu. Navíc se už nemusí zdržovat vysvětlování toto, co je špatně a co se děje, ale může se hned věnovat novým postavám. Tato část mi pak přišla ucelenější, údernější a připomněla mi filmy ze série Pátek třináctého. Sedlo mi, jak film vypadá, užil jsem si soundtrack a v neposlední řadě velmi dobře obsazené herce, kteří film táhnou nahoru. Sadie Sink (Stranger Things) je tady opravdu moc dobrá a dokáže utáhnou skoro půlku filmu. Roste z ní velmi talentovaná herečka. Hodně se mi líbil výkon Emily Rudd, protože svou postavu zahrála dobře a sympaticky. Velkou radost mi udělalo, že jsem viděl svou oblíbenou Gillian Jacobs, které tahle role sedla. Film krásně navazuje na první díl a rozšiřuje mytologie daného světa. Navíc je zde opět spoustu pomrknutí a easter eggů. Parádní pokračování. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Určitě o fous lepší než první díl. Americké táborové prostředí je mi blízké, což zvedá můj celkový dojem a Color Wars ( nebo chcete-li Spirit Days ), během kterých masakr probíhá také. Stále se nemohu zbavit dojmu, že je zde výrazně plýtváno potenciálem tematiky a že i přes dnes odpadní žánr hororu to mělo být svěřeno do rukou zkušenějším lidem. ()

Zajímavosti (6)

  • Ve 3. minutě hraje skladba „The Man Who Sold the World“ od Nirvany. V čase 01:34:00 lze slyšet tutéž skladbu, ale v podání Davida Bowieho. (pornogrind)
  • Když má Alice (Ryan Simpkins) sex na stole se svým přítelem, tak nemají spodní díl oblečení. V dalším střihu už ho ale mají. (Duoscop)

Reklama

Reklama