Reklama

Reklama

Festival pana Rifkina

  • USA Rifkin's Festival (více)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželství Morta Rifkina a jeho ženy Sue už delší dobu není právě idylické. Přesto, nebo možná právě proto, doprovází Mort svou manželku, publicistku Sue na filmový festival v San Sebastianu. Obává se, že její fascinace mladým režisérem Philippem, může být víc než jen profesionální. Philippův film sklízí ze všech stran nadšení a chválu. Mort však jeho režijní počin považuje za naprosto banální. Skuteční mistři jsou pro něj Bergman, Fellini, Godard, Truffaut či Buñuel. Jeho nemilosrdné názory na Philippa rozhodně pošramocenému manželství neprospívají. Mortovu náladu však projasní setkání s doktorkou Jo Ronasovou, jejíž manželství s bouřlivákem Pacem je plné bolesti. A tak zatímco Sue tráví dny s Philippem, Mortův vztah s Jo se prohlubuje. Když se Mort zamýšlí nad svým životem prostřednictvím milovaných filmů, nachází novou naději pro budoucnost. (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (68)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Typická Allenova pohodovka, nič viac, nič menej. Typická hudba, konanie postáv a vtelenie sa samotného Allena do hlavnej postavy. Allen rieši krízu veľmi pokročilého veku, vzťahy a snahu naštartovať sa znova. Ale už má dávno po osemdesiatke, možno by mal začať už myslieť aj na iné, lebo čas nezastavíš. Gina i Elena ale výborne zvolené dámy v zrelom veku, ktoré vyzerajú zachovale. Teda najmä u Giny urobili chirurgovia kus dobrej roboty. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když i já říkám, že už je to prostě, nuda, Woody je na odpis. Kdyby aspoň něco bylo trochu jinak, ale do úvodní hudby po závěrečné titulky posledních 5 filmů pořád ta samá písnička. Hlavní postava velmi dobře hraje to co by před dvaceti lety hrál WA, sám sebe. Ani sexappeal hereček není tentokrát to co by film utáhl, lokality fajn, ale jináč buď pořádnou změnu, anebo už raději nic. Skandál okolo WA mě fakt nezajímá. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sice nikde není psáno,že jde o poslední Allenův film,ale vzhledem k nostalgické náladě,kterou je protknutý se to dá trochu čekat a nutno uznat,že to není loučení,které by si Allen zasloužil.Chápu,že Festival pana Rifkina pro něj fungoval trochu jako terapie po tom všem humbuku kolem jeho osoby a třeba poslední věta je jasně mířena primárně na jeho kritiky a ty kteří se k němu obrátili zády,ale jinak je to víceméně průměrný kousek,který sice dokáže občas překvapit a nabídnout "klasického" Allena,ale dělá to zoufale málo.Wallace Shawn navíc nebyl úplně dobrá volba pro Allenovo alter ego a myslím,že by se našli vhodnější kandidáti (klidně třeba znova Larry David),když už se na to sám Woody necítí (asi).A to je škoda,protože pokud by opravdu mělo jít o symbolické rozloučení,tak by bylo stylovější kdyby si v něm i naposledy zahrál...60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A je to tu. Nový film od Woodyho Allena. A tentokrát sa nič prekvapivé neudialo. "Rifkin's Festival" je dokopy všetko, čo v tomto bode už od Woodyho očakávam. Vždy viem, že film bude skvele natočený, viem, že herci budú super, no rovnako je mi jasné, že príbeh dokopy bude recyklovať podobné príbehové línie. A presne to tu aj je. Čo však na filme celkom oceňujem sú jednotlivé čiernobiele filmové a snové referencie, ktoré nás celkom dostávajú do hlavy Morta Rifkina. A hoci nie všetky mi boli zrejmé, tak minimálne dobre osviežili tento film. Najlepšia je asi záverečná na "The Seventh Seal". Neviem ani čo reálne viac povedať. Postavy a príbeh sú vyslovene zo scenára Woodyho Allena, situácie takisto a aj vyvrcholenie. Ak ste fanúšikom Woodyho, viete čoho sa dočkáte a budete spokojní. A hoci je únavné neustále vidieť ako prináša tie isté situácie dokola, tak tentokrát mi to prišlo oveľa zaujímavejšie ako v prípade niektorých starších filmov. Hodnotenie: B ()

drella_lover 

všechny recenze uživatele

Pouze jen další klasický Woody Allen. Myslím si, že Woody by už měl přemšlet o důchodu, přeci jen natáčet každoročně skoro tentýž film je již nuda a už nemůže vycházet ze svých hipsterských 70. let na Manhattonu. Postavy jsou sice někdy vtipně napsané, ale jejich rozhodnutí až moc předvídatelné. 2 a půl hvězdičky + půl hvězdičky za transtextuální scény, i když se jedná zrovna o nejkanoničtější díla. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od července do srpna 2019 v San Sebastiánu ve Španělsku. (SONY_)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Reklama

Reklama