Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk Walta Disneye. Z nostalgie zhlédnuty teď ve 30 letech všechny řady... klidně si klepejte na čelo, ale je to prostě láska. Tehdy i teď. Je to nápadité. Má to šmrnc a grády. Přitom si to udržuje svoji pohádkovost. Vidíme razantní rozdíl mezi gumídky s Klárou, Kryštofem a králem jako zástupci dobra a zlem v podání kníže Ignora se Stoupou a dalšími tupouny. Labyrint podzemních chodbiček v Gumdolí skrývá nejen gumvědnou knihu plnou kouzel a rad, ale spoustu dalšího. Projdeme různé krajiny, poznámé rozličné vynálezy, uvidíme jak Babča vaří hopsinkovou štávu, prohlédneme několik hradů a vyřešíme spoustu nesnází a trablí. Úvodní znělka mi vždy vykouzlí přitroublý úsměv na tváři. Gumídkům se těžko odolává. ()

paolito 

všechny recenze uživatele

Gumídci, Rychlá rota a My z Kačerova... To nejlepší (resp. to jediné dobré) co kdy na Nově dávali a kvůli čemu jsem každou sobotu a neděli dobrovolně vstával v 7.30. A jestli neznáte, koukněte se na youtube na úvodní znělku Gumídků ve slovenštině, je minimálně stejně tak dobrá jako ta česká, gumkáči rulez :) ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Na oddech jsem si nasledoval další seriál svého dětství. Nu co dodat, Gumídci byli po Kačerech, Rychlé rotě a Želvách ninja až druhá liga i tehdy a po letech je to zkrátka jen seriál pro děti bez přidané hodnoty. Gumídci jako seriál i postavy je až nezdravě idylický, jednotlivé postavy reprezentují základní lidské povahy (teenagerka, kluk, žrout, potrhlý mudrc, umělec, hospodyňka, odpovědný dospělý), stejná idylka panuje i na hradě těch hodných (moudrý král, skromná princezna, statečné páže) a tak akorát na Lotrníku je nějaká zábava s geniálním záporákem Ignorem a ještě geniálnějším poskokem a hromosvodem Stoupou. Většina dílů je o tom samém - Ignor vymyslí plán, Stoupa a Tupouni ho zkazí a vše dovrší hopsající Gumídci s hopsinkovou šťávou. Chybí tu více záporáků (jediný kdo se dá počítat jsou Skřeti a čarodějka Lady Čajz). Nicméně z dětského hlediska je to samozřejmě super - kouzelná země plná různých bytostí, dobro vítězící nad zlem, spousta dobrodružství, kouzel a akce. Pěkná animace a samozřejmě musím pochválit úžasné dabing a přebásnění anglickéch názvů. A kultovní písničku Karla Černocha. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z klasik mého mládí, kdy jsem podobné seriály v televizi občas sledoval. Gumídci měli chytlavou úvodní znělku, sympatickou partu a správně odporné záporáky v podobě Tupounů. :-) Příběhy byly přesně zacíleny pro mladší děti na základce… dobrodružné a napínavé. Nutno říct, že mě jako dítě bavily více příběhy Rychlé roty a seriál My z Kačerova. Možná to bylo i tím, že jsem měl doma papírové komiksy, což mi u Gumídků chybělo. Také jsem je nedávno zkoušel pouštět dětem a ty to moc nebavilo. Skončili jsme po pár dílech... ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Přestože zpočátku mě Gumídci ze čtveřice hlavních disneyovek z ČT moc nezaujali, postupem času jsem jim čím dál víc přicházel na chuť a dnes považuji Gumídky za jednoznačně nejlepší disneyovský seriál. Od ostatních se liší zejména na Disneye netradičním, zato však mně velmi sympatickým prostředím středověké Evropy a docela poklidným bezgroteskním dějem. K tomu skvělý český dabing, navíc jsem byl dlouhé roky zamilován do Báry (což umocnil i sexy hlas její dabérky Jitky Morávkové), takže už jen díky ní si seriál zaslouží o jednu hvězdičku navíc.:) A rozhodně nemohu souhlasit s tvrzením některých zdejších uživatelů, že díly bez Ignora a Stoupy jsou horší. 90%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Bylo natočeno celkem 95 epizod, které daly dohromady 65 dílů. 30 dílů je totiž složeno ze dvou epizod. V České republice bylo do konce roku 2010 odvysíláno 81 epizod v 52 dílech, v únoru 2011 pak TV Barrandov v pořadu Animáček odvysílala i zbylých 13 dílů, zahrnujících 14 epizod. (max21)
  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)

Reklama

Reklama