Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z okrajových částí Ostravy je nalezeno tělo mladého muže bez dokladů, v teplákovce, bez spodního prádla a v teniskách s rozvázanými tkaničkami. Rozmlácený obličej, stopy násilí na těle. Bezdomovec? Je převezen do nemocnice, kde za pár hodin zemře. Magda s Martinem pátrají po totožnosti oběti i svědcích incidentu. Najdou informace o nelegálních zápasech, o místech, kde se konají, a kolik se na ně nelegálně sází. Je pravděpodobné, že mladík se zápasů účastnil. Podaří se kriminalistům najít toho nebo ty, kteří nelegální zápasy organizují a mají tak na svědomí mladíkovu smrt? (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, začneme na třech hvezdickach a 5/10. Ocenit lze neokoukane tvare ustredni dvojice i ruznych epizodnich hercu. Na pocatku jsme si aplikovali uvodni davku kyce: "V Brně dělal na velkých případech... Proč se nechal přeložit sem? Osobní důvody - víc nevím."  Taktez Cerny se dostal do fightu nejak jednoduse. Zlodusi na to, ze vedeli, ze po nich jdou poldove (Telecky a ta slecinka si snad nenechavali navstevy policajtu pro sebe), presto si novacka nijak moc neproverovali, byt tech kecu okolo bylo povicero, a hned na prvni dobrou ho hodili do klece. To byli tak zoufali, ze jim jeden boxer odpadl? Proc toho chlapka odhodili blizko te stare drevene klece, snad aby upozornili na společníka? Mimochodem, exterier posilovny s vycvikovistem nelezi v Ostrave, ale v Havířově u zimaku, byt se to filmari snazili ruznymi uhly kamery zafejtit. Ale i ten rondl sel poznat. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na české televizní poměry vcelku slušně natočená kriminálka, jejíž největší slabinou je scénář, kdy z pro mě nepochopitelných důvodů se nadpoloviční většina stopáže zaobírá soukromím hlavních vyšetřovatelů, navíc tyto scény většinou působí úplně mimo, do celkového děje vůbec nezapadají, jen zbytečně odvádí pozornost od těch zajímavějších částí, kterých ale právě díky tomuto nešvaru není zrovna mnoho. Ústřední duo na mě po celou dobu působilo trochu zvláštně, nejvíc mě bavil Jiří Vyorálek, jinak se spíše jedná o průměrné herecké výkony. Prostředí Ostravy se moc vytěžit nepodařilo, teda alespoň v první epizodě, v dalších to možná bude jinak. Příběh nebyl ničím zajímavý, je plný nelogičností, má mizerné tempo, nulové napětí, vlastně ani nevím, proč jsem to dokoukal až do konce. První epizodou pro mě tento seriál končí, svůj čas raději věnuji něčemu smysluplnějšímu. 3/10. ()

Reklama

daleba 

všechny recenze uživatele

Zatím nic moc... Nepochopil jsem třeba tu strašlivou zápletku ohledně hledání loga z auta! Nevím, třeba PČR nezná Google Lens... Popis warezu jak z roku 2000 - achjo 😂 A čumět půl minuty na to, jak někdo jede autem, to je fakt taky bomba! Takže nezbývá než spolehnout se na Mirka Hanuše, že to tam nějak rozjede! Každopádně myslím, že Devadesátky v neděli budou o několik tříd výš... Tam totiž stačí, aby byly jen z poloviny tak dobrý, jako byly Případy 1. oddělení. ()

tchempi odpad!

všechny recenze uživatele

Co je na tom špatně? Všechno! Od dialektu „ostravských“ cajtů přes toporné dialogy, nesmyslné vyšetřovací postupy až po bizarní casting. Špalková hrát neumí, sorry, fakt neumí. Ještě je jakž takž uvěřitelná v rolích socek a pavlačových dryáčnic. Ale v roly šéfky kriminálky? WTF. Dát sympoši Vyorákovi roli drsňáka je sice taky úlet, ale on to umí aspoň zahrát. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvl, fakt miluju, když herci z angažovaného pražského divadla jezdí dělat politickou osvětu do zaostalých částí republiky, třeba na Moravu nebo do Slezska. Přitom hrát to neumí, emoce to neumí dát najevo, šumluje to, mluví pražským dialektem (v Ostravě!), Špalková snad dokonce umí mluvit se zavřenou pusou. Děj neskutečně nudný a natahovaný záběry typu auto jede, záběr zepředu - auto jede, záběr zprava - auto jede, záběr zleva... Do toho budou strašně napínavé podpříběhy - nejspíš zahýbající Plesl, nejspíš vězeň který se chce pomstít, maminka bývalá operní pěvkyně... Žádné napětí, žádné zvraty, postavy fakt nijaké (hlavně policajtka, co během práce stíhá obětavě starat o své dítě, to zní skvěle) a Vyorálek měl zůstat u Mráze, tahle postava mu jde daleko líp než drsoň. Pár zajímavých záběrů z Ostravy celý film fakt neutáhne. Btw, dodnes jsem měl za to, že warez je nelegální a pololegální nabídka filmů, hudby atd. ke stahování, ale že se tak člověk dostane na darkweb, to je pro mě novinka. Jo, a policie nezajistila místo činu a nebyli na něm technici, že policajtka najednou náhodou najde hned vedle zakrvácenou a asi předtím nijak podezřelou bednu? A to hledání loga - to fakt policajti neznají Yandex, TinEye, Google image Search a podobné programy?! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Premiéru úvodní epizody sledovalo v průměru 1,68 milionu diváků (15+). Byl to nejlepší výsledek večera a také celého pondělního dne. (rublik05)
  • Malá (Petra Špalková) smaží na pánvi řízky pro rodinu. Na to, aby je měla do zlatova usmažené, ji stačila přesně minuta. (sator)
  • Na samý závěr dílu zní píseň „Bicycle Race“ od skupiny Queen. (sator)

Reklama

Reklama