Reklama

Reklama

Mužné hry

  • angličtina Virile Games (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Sportovní / Horor
Československo, 1988, 14 min

Fenomén fotbalu a fanouškovství v černé surrealistické komedii autora, výtvarníka a režiséra Jana Švankmajera. Masakr hráčů s (naštěstí) plastelínovými hlavami, fandění u televize s pivem v hraných sekvencích, i na hřišti v dokumentárních záběrech, a jiné absurdně zábavné, až hororové situace, které divákovi servíruje autor J. Švankmajer, jsou jen pro silné povahy! Sportu zdar a fotbalu zvláště! (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Když už mám Švankmajera mezi mými oblíbenými režiséry, tak postupně dokončuji důkladný průzkum jeho díla. Po Alence měl asi dost tajemna a strašení, tak zkusil zase něco veselého a sportovního a vzešly z toho Mužné hry. K režisérovým invencím se teď přidává chuť piva, čpí vůně zpoceného dresu a velký kus chlapáctví, ale jen v té ubozé formě, co se zažívá v davu sobě rovných nebo u televizní obrazovky. Musím uznat, že i tahle forma satyrické zábavy mi sedla a mé 4 hvězdy si zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak jatka to byla poradna, to jo. Fotbal mam sice rad, Svankmajera tak napul a fakt moc nevim, co tim chtel autor rict... Nejvyse hodnotim poskladani fotek realnych fotbalistu, tak ze spolecne s hudbou to vytvari dokonaly obraz hry. Ruzne plastelinove demolice cehokoliv me ale na dilech tohoto rezisera nesmirne nudi. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Švankmajerovo pojetí surrealismu je mi ještě pořád cizí a je hlavně v rozporu s tím, čím surrealismu opravdu je. Zato morální a společenské poselství je tu jasné. Režisér v podstatě aniticipuje to, co pregnantně vyjádří o rok později Smyczek ve filmu Proč? Nicméně tentokrát to bylo i vcelku zábavné. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

S těmi nůžkami to je výborný nápad, vyzkouším to na spolubydlícím, ale asi v noci, aby sebou moc neškubal :-). Nevím, do jaké míry zná Jan Švankmajer fotbalová pravidla, ale kdyby je znal alespoň trochu, věděl by, že při nedostatečném počtu hráčů na hřišti se utkání dohrát nedá, v tomto případě by zápas skončil ještě před half-timem. ()

Vlkodlak13 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak asi jeho dílo, které se dá bez újmy sledovat je "Byt" a "Poslední trik..", ty byly i vtipné i když trochu ujeté. Tohle je už ale nechutná a násilnická sr..humusárna. Už radši nemám chuť zkoušet sledovat další jeho díla, protože to je otřesnost. Jasně, i když je to jen plastelína, tak i tak je to nechutné - jednoduše se vyžívá v násilí.. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama