Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický příběh začíná téměř nevinně schůzkou dvou mladých lidí ve sklepních prostorách předměstského domu. Koketní a nudící se dívka, nevybírající si příliš mezi svými milenci, vyvolá svou nečekanou odmítavostí u svého protějšku nevypočitatelnou reakci. Nejenže chlapec dívku znásilní, ale v obavě před prozrazením ji zabije. Toto vše vidí malý kluk, který bloumá prázdninově opuštěným domem a stane se tak pro vraha nepohodlným a nebezpečným svědkem. Psychologickým a později i fyzickým "soubojem" těchto dvou nerovných protivníků, kteří vlastně ani protivníky nejsou, vrcholí příběh o vině a trestu a současně o zvláštním přátelství a věrnosti. V hlavních rolích uvidíte Lukáše Vacka, Jana Dolanského a Igora Bareše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Prazdninovy, detektivni pribeh nam ukazuje zajimave spojeni mladeho chlapce v predpubertalnim veku , kteremu chybi kamarad ,s o par let starsim klukem, z nehoz se vyklube vrah.Osamela nejenom detska duse ma vsak jina meritka a hodnoty nez duse dospelych ,takze se nam pribeh zamotava.Jan Dolansky zahral to co se od nej ocekavalo ,cimz znacnou merou pozdvihnul film, v kterem je mozno zacitit i psychologicke zablesky. Jakozto rok vyroby se uvadi 2003. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak na tv snímek je to hodně povedené a působí to hodně realisticky. Staví nás do pozice kam se postavit? Ono co mohla dívka ,když jde s klukem do sklepa asi čekat ,že se tam bude dít? A ještě když ho svádí a pak se diví ,že kluk se na ní vrhne a chce sex. Že pak dojde ke znásilnění ,když dělá drahoty je docela logické. Tady nastává osudová chyba dívky ,která hned poté oznamuje ,že ho udá a pod. Měla držet hubu a jít domů a pak ho teprve udat a né mu to hned předhazovat to ho jenom vystrašilo a snažil se jí umlčet až jí zabil. Jak málo stačí a dojde k vraždě. Co pak? Spoiler-Jít se udat a nebo schovat tělo a utéct. Jenže je tu malý svědek,který ho považuje za kamaráda. Ten ho ukecá at mlčí,ale posléze se pro něj stává hrozbou a chce ho rovněž zabít. Nakonec díky sestře malého svědka ,které dojde ,že on o tom ví a v poslední minutě ho dokáží zachránit. Hodně dobře zahrané. Tv nadprůměr. ()

Reklama

MrMartinTm 

všechny recenze uživatele

Pátek čtrnáctého je naprosto klasický post-komunistický český film, typický pro svůj poměrně levný vizuál, ne moc zajímavý styl natočení a zpracování, na druhou stranu ale i vlastně dost fajn příběh. Celé téma kolem nechtěné vraždy, jejího následného zatajování a to z pohledu jak samotného vraha, tak svědka v podobě malého dítěte, je upřímně hodně povedené. Postavy jsou fajn, příběh má zajímavý námět a není to rozhodně nic špatného. Problém ale mám s tím, jak zkratkovitě a povrchně je téma zatajování vraždy zpracované. Taky, jak jsem již psal, z filmařského hlediska film nemá prakticky žádný styl, kamera je hodně pofiderní a hlavně zvuk je celkem dost špatný. Navíc, finále je extrémně uspěchané a ne moc dobře napsané. Na levné české poměry asi fajn, jinak ale nic extra. 6/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +výborné obsazení, dobře zahrané, vztah Dolanského a Vacka zaujme, je to uvěřitelné, má to dobré napětí -mohlo být i o něco delší/// Výborný krimi film křížený s psychologickým dramatem jak z pohledu vyšetřovatelů, tak i z pohledu samotného vraha. Sledujeme jeho strach, jednání i snahu aby ho nedopadli. Já vím moc dobře proč mám rád Dolanského. Nikdy nezklame, vždy hraje přesvědčivě. Tento film se mi svým námětem a následným zpracováním moc líbil./// Celkem 79%/// ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Celkem uvěřitelná-lehce předvídatelná, jinak celkem řemeslně zvládnutá detektivka po česku se silným začátkem, od kterého se rázem odvíjí celý film, průměrným středem, avšak z trochu slabším psychologickým koncem. Výhrad bych moc neměl, snad jen k roli mladého detektiva, který mi zde moc neseděl, podle mě byl nevýrazný jak svými činy tak i svým chováním i třeba vyšetřováním..Dolanský a Bareš velmi dobří, ale špatný nebyl ani mladý recividista s modrými vlasy Matěj Hádek především na Policejí stanici. Malý klučina odehrál, co mohl (ale pochybuji, že ve skutečnosti by udržel tak lehce pusu na zámku a nedal na sobě nic znát). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Praze, konkrétně v Braníku. Dům, kde se stala vražda, se nachází na adrese Branická 75. Most, který figuruje v celé řádě záběrů, je most v Praze Braníku, tzv. Branický most. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama