Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

sud 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie mi přijde taková nemastná neslaná. Příběh celkem ujde, ale děj se tvůrcům ztrácí pod rukama a nakonec z toho nevychází to, co původně mohlo být. Z hereckého osazu naprosto vynikají Jiřina Jirásková s Miroslavem Macháčkem, ostatní herci nejsou nic valného. Kdybych film viděl před lety, možná by se mi líbil. Dneska mi už nemá co říci. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Děti si moc neužijí, milovníci zvířat si moc neužijí, dospělý divák bude spíš otráven než potěšen, milovník dobrých filmů si na své nepřijde. Nejsem takovým odborníkem, abych se odvážil napsat, že se film nedrží žánru, ale jako neodborníkovi mi to tak připadá. Na komedii málo vtipné, vlastně vůbec, na film pro děti jde o film málo dětský, do škatulky "rodinný film" se dá sice narvat cokoliv, prakticky od animovaného dětského filmu až po porno, ale na rodinný film je film málo rodinny, své si v něm těžko najdou tátové, mámy, děti. Tento film vysílala Československá televize v roce 1991 na Štědrý večer a jako dítě jsem byl z filmu extrémně otrávený. Jako dospělý divák jsem byl pro změnu otrávený velmi. Hodně slabý film. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenucená přirozenost a vzletný nadhled rodinných vztahů, velké přednosti předchozích filmů Marie Poledňáková, dostali v tomto díle pořádnou facku. Na druhou stranu vtip víceméně funguje a sympatická je snaha o sdělení vlastního názoru na nekompetentnost a defraudační podstatu společenských špiček. I převod vnitřních pocitů beznaděje při naplňování vznešené myšlenky zoologa Josefa Vágnera je v souladu s lidským uchopením autorčiných filmových prací. Když se k tomu připočítají vděčné obrázky roztomilých zvířátek, výsledkem je příjemný filmeček, který sice nedosahuje kvalit předchozích režisérčiných výtvorů, ale nemůže ani nikoho urazit. Ústředním bodem příběhu jsou chlapecká dvojčata Martin (Martin Morávek) a Honza (Jan Morávek) uprostřed ústecké zoologické zahrady. A začíná jejich seznamování s chodem i zkostnatělostí oblíbeného cíle rodinných výletů. Vesele, smutně, rezignovaně i odhodlaně a s věčným plamínkem naděje. Hlavní mužskou postavou je veterinář, duchovní autorita zahrady a dědeček neposedných dvojčat Montelík alias Monty (dobrý Miroslav Macháček) se svým bojem s větrným mlýnem a zodpovědností ke svěřené fauně. Hlavní ženskou postavou je Montyho manželka Josefína (sympatická Jiřina Jirásková) s vyčerpaností z nestandardních poměrů v zahradě. Z dalších rolí: prosící maminka dvojčat (Kateřina Macháčková), snažící se idealistická ošetřovatelka Emilka (Marta Sládečková s hlasem Zlaty Adamovské), přátelští a svědomití ošetřovatelé Jára (příjemný Jan Hartl), Simon (Ladislav Mrkvička) a Evžen (Zdeněk Srstka), statná ošetřovatelka a lupička pštrosích vajec Burdová (Helena Růžičková), neschopný ředitel zoologické zahrady (Petr Kostka), zkorumpovaná hlavní zooložka (Jana Štěpánková), či Josefínina kamarádka a pošťačka Růžena (Zdena Hadrbolcová). Film neuráží, ale může se na něj s lehkým srdcem zapomenout. ()

misbos

všechny recenze uživatele

Růžičkový Facial voe SRANDA!!! - aneb - Jeden z vrcholů československé kinedrylomatografie. Babičko, to není spravedlivý, proč se některý mláďátka roděj na svobodě a jiný v zajetí? .... protože některý zvířata i v zajetí šu ... eee .... kopulujou. Tenhle film je taková mizerná strkaná v kleci. Už jenom zkrotit kajmani a je to doma. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Komedie, co není vtipná, dětští hrdinové, kteří nejsou sympatičtí, herecké výkony jako z donucení. A přesto je to svým způsobem pěkný film. Jen se asi stavělo na špatných základech. Uspěchanost postav, potažmo celého filmu, ničemu nepomáhá a vůbec to neposunuje děj vtipně vpřed, ale v čele s herci jako pan Macháček ho spíš sráží dolů. Jako krátkometrážní groteska by uspěla, ale ne jako plnohodnotný film. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se Burdová (Helena Růžičková) poleje mlékem ze šoku z tygra, mělo být mezi Helenou a tygrem bezpečnostní sklo. Pracovníci studia však sklo rozbili, nikdo si toho nevšiml a štáb začal natáčet, aniž by to vzal kdokoliv na vědomí. (Claude Speed)

Reklama

Reklama