Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí část pětidílné řady o planetě opic vypráví o třech opičích vědcích, kteří uprchnou před nukleárním výbuchem tím, že s kosmickou lodí proletí časoprostorem na Zemi do 20. století. Nejprve se stanou senzací. Pak se ale stanou nepohodlnými, protože prorokují, že civilizace bude zničena atomovými zbraněmi a opanována inteligentními opicemi. Alegorická satira, za jejíž opičí kostýmy dostal John Chambers Oscara, poukazuje na nelidské jednání lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

David661 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem si pustli potom, co jsem v kině zhlédnul film Zrození Planety opic. Tento film neni vůbec špatný, je to vlastně taková planeta opic z roku 1968 z "jiného úhlu pohledu". V prvním díle přiletěli lidé na "Planetu opic", v tomto díle přiletěli inteligentní opice do našeho světa. Bohužel již nemůže být film pro nás nikterak objevný, a proto přívlastek rodinný se velice hodí - vtipné, svižné a na svou dobu velice povedené sci-fi, bohužel jak jsem říkal, film narozdíl od jedničky postrádá hloubku, obsahuje spoustu logických chyb a další pokračování tento díl "absolutně zahanbuje" - 60% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Očividně budu vyčnívat z řady. Ale pro tuto sérii mám prostě slabost. Minulý díl mě zklamal trapným závěrem, ani ne tak výsledkem, jako tím průběhem... Tento díl už, ač nebyl moc akční, se mi zase hodně líbil. R. McDowall i K. Hunter byli úžasní! A závěr hodně napověděl dalšímu pokračování. Kvalitou se toto pokračování, ani předchozí či následující prvnímu dílu nikdy nevyrovná, ale stejně se mi tato série zatím moc líbí! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Většina pokračování se snaží vychytat mouchy prvních dílů a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. A i srdce je pryč. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Tady se bavíme už o třetím díle a moment údivu z toho prvního je bohužel pryč. Nehledě na to, že mi tématika úplně nesedla. Neříkám, že je to úplný sešup, ale scénář předkládá několik nápadů, které musely vzniknout jen tak na koleně. Solidní masky a kostýmy zůstávají. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jestliže byla druhá Planeta opic průměrná ( a že byla ), trojka je už podprůměr. Nerad to říkám, ale ta série se fakt kazí ve velkém a tohle je zbytečnost. A to jsem tu sérii měl v dětství vážně moc rád... Pravdou je, že se to rozjíždí vcelku dost slušně a vypadá to, že by se z toho dalo vyždímat něco nového a zajímavého. Bohužel a opravdu velké bohužel, se nevyždímalo nic. Film většinu stopáže jen nudí a je v podstatě o ničem. Lze ocenit jen těch několik vzpomínkových pasáží, dialogy nejsou nic moc. Tady se vážně dají ocenit už jen a jen luxusní masky. Musím říct, že dlouho chvíli to vypadalo, že to vypnu. Planeta opic prostě byla, je a bude jen jedna - ta originální. Tohle tedy moc nedopadlo, přesto jsem zvědav, na zbývající díly, třeba se to ještě zlepší. Jo, a mínusem tohohle dílu je i český dabing, ale dá se to přetrpět. Jasných 45%. ()

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než předchozí pokračování o planetě opic, ale stále se jedná o slušný film. Lidé a opice si v této části v podstatě vymění role a je zajímavé sledovat, jak se se vzájemným setkáním na planetě Zemi v 70. letech 20. století obě strany vyrovnávají. Následná hra na honěnou a schovávanou už však tak zajímavá není. 60% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (8)

  • Pre Sala Mineoa (Milo) bol make-up tak nepríjemný, že tvorcovia museli prepísať scenár a jeho postavu nechať zomrieť skôr, ako plánovali. Zároveň to bol Mineov posledný film premietaný v kinách. (m.a.t.o.)
  • Ve filmu se oproti předchozích filmech objevují pouze tři lidé v opičích maskách a čtvrtý v gorilím kostýmu. (fiLLthe3DD)
  • Natáčalo sa od 30. novembra 1970 do 20. januára 1971, prevažne v Kalifornii. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama