Reklama

Reklama

Cujo, vzteklý pes

Trailer

Obsahy(1)

Vic Trenton (Daniel Hugh-Kelly) je reklamář a má problém. Reklamní kampaň na snídaně pro děti se hroutí, protože výrobek je závadný a tak musí Vic odjet z města. Jeho žena Donna (Dee Wallace) se synem Tadem (Danny Pintauro), kteří zůstali doma, se rozhodnou odvézt porouchané auto ke známému opraváři, který vlastní krásného bernardýna. Jenže nikdo netuší, že psa nedávno pokousal netopýr nakažený vzteklinou a proměnil jej tak ve smrtící nástrahu pro cokoliv živé... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na veskrze průměrná hodnocení, nestačím se divit. Přičítám to tomu, že většina uživatelů zřejmě nečetla knihu. Cujo je maximálně věrná adaptace, navíc na první pohled velmi obtížně zfilmovatelného románu, neboť hlavními postavami jsou bernardýn, který má vzteklinu a malý chlapec. Tvůrcům se to dle mého názoru povedlo na výbornou. Cujo je román, který nepatří zrovna k čtenářsky nejpřístupnejším dílkům Kinga. Ten, kdo knihu četl a líbila se mu, tak ten nemůže být filmem rozhodně zklamán. Doporučuji, lepší 4*. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Cujo - bernardín, sa po uhriznutí netopierom stáva neovládateľnou krvilačnou beštiou. Medzi prvé obete patrí samozrejme jeho pán - opravár aut a jeho sused. Nič netušiaca žena s dieťaťom príde s vypovedajúcim autom v tej najnevhodnejšej chvíli. Niekoľkodňoví teror dvojici uveznenej v aute môže začať... Samozrejme, že príbeh psa ohrozujúceho okolie by neutiahol celí film a tak je story okorenená manželskou neverou. No ten pes je tak skvelí, že prebíja všetky ostatné dejové línie a jeho zúrivé útoky sú pôsobivo natočené. Film sa poctivo drží knihy. V ´83 nastal BOOM v točení Kingoviek. A je jasné prečo. Cujo a Christine (r. John Carpenter) z tohto roku radím k tomu naj. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tomuto se snad ani horor nedá říkat ne? Co měl tento film na diváku zanechat teda nevim. Strach a adrenalin při sledování, poučení o tom, že psům se nemá nikdy úplně věřit či soucit s hlavními hrdiny? Myslím, že ani jeden z pocitů tento snímek u diváka nevyvolal. Tedy alespoň u mě ne. Celý film se jen čeká, až tu krvelačnou a nesmrtelnou bestii někdo konečně zabije. Velmi vtipně působí scéna s nemotorným policistou, který ani neudrží vlastní zbraň. Tento film zanechá v diváku snad jen jediný pocit - zbytěčně promarněný čas. Ale něco se mi přece jen zamlouvalo - vybrali fakt pěknýho bernardýna... ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Jo takhle, on to není TV film, ale šlo to do kin? A tak to ne, tomu nedám ani hvězdu. Samozřejmě že se mnozí autoři snaží roztahat různé literární povídky na délku celovečerního filmu, avšak proto, že je povídka svébytný žánr na malou plochu, často ztroskotají, bo to celé vypadá - jako roztažená povídka. Ale je fakt, že třeba nějaké filmy podle povídek se docela povedly, třeba podle Philipa K. Dicka nebo Raymonda Chandlera. Tady sledujeme naprosté inscenační neumětelství. Ta herečka se docela snažila, maskéři toho děcka taky, ale co je to platné, když vlastně úvod - který je v podstatě o ničem a ani není nijak pořádně dohrán v doznění, jež zde zcela zásadně chybí - je roztahaný na zhruba 45 minut, a dalších 45 minut sledujeme absolutní neschopnost postav cokoliv aktivně udělat. A když už něco udělají a k něčemu se rozhoupou, opět následují všechna klišé žánru: zdržuju se rozhlížením okolo, nejdu rovnou na věc, nedorazím záporáka, nepromyslím si taktiku, lezu tam, kam nemám, nepoužiju nejjednodušší způsob řešení apod. Fakt mne to po letech znechutilo, a to jsem tehdy v 80. letech viděl na ORF vlastně jen posledních dvacet minut. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jelikož má Tad spoustu práce s reklamní kampaní, která se nevyvíjí tak jak by měla, musí si Donna vše zařídit sama - včetně návštěvy místního automechanika s porouchaným autem. Jenže ona, ani její malý syn netuší, že v rozbitém autě na automechanikově dvoře zůstanou uvězněni hodně dlouho - dvůr hlídá mechanikův bernardýn, kterého nedávno pokousal netopýr nakažený vzteklinou - a tím jej změnil ve smrtící bestii ... Cujo je další z dlouhé řady nepovedených filmových adaptací knih mistra hororu Stephena Kinga. Ten si ve svých knihách nemusí pomáhat nějakými strašidly - stačí mu zkombinovat klaustrofobii a strach z neznámého či neviděného. Stejným případem je i Cujo - bohužel, to co v knize působilo děsivě - až strašidelně, ve filmu je docela směšné (své k tomu mají takřka nulové herecké výkony i s nepovedeným českým dabingem - minimálně malého Tada). Ničemu nepomůže ani první polovina filmu, která je zbytečně natahovaná a vlastně o ničem (a o to je pak kratší druhá - ta zajímavější - půlka). Doufám (a vlastně se toho i trochu bojím) že se někdo pokusí zfilmovat Kingovu Geraldovu hru, případně Holčičku, která měla ráda Toma Gordona ... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • Danny Pintauro (Tad Trenton) pri natáčaní scény, v ktorej má záchvat skutočne uhryzol Dee Wallace (Donna Trenton) do prstov. Jej reakcia nebola predstieraná. (beso74)
  • Dee Wallace (Donna Trenton) vyhlásila krátko po natočení filmu, že už nikdy nechce mať čo dočinenia s autom značky Ford Pinto. (beso74)

Reklama

Reklama