Reklama

Reklama

Manželé Stodolovi

  • Slovensko Manželia Stodolovci (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaroslav a Dana jsou mladý pár, který žije v poklidné vesnici, kde se všichni obyvatelé dobře znají. S vidinou snadno získaných peněz se rozhodnou okrást jejich osamělého starého souseda, kterého při tom Jaroslav zabije. K jejich překvapení policie přijme násilnou smrt důchodce skoro automaticky jako nešťastnou náhodu a dál se o případ nezajímá. To Stodolovi přivede k myšlence, že senioři jsou snadnými obětmi nejen pro drobné krádeže, ale i vraždy. Není cesty zpět, Daně se zalíbila moc nad jejími oběťmi a podivný dobrodružný pocit vítězství nad policií. Jaroslav se ocitá na křižovatce, kdy má šanci od Dany odejít, ale selhává a musí čelit následkům svých i jejích zločinů. Brutální vraždy úzce souvisely s jejich vztahem, jsou obrazem závislosti a vzájemné manipulace, z nichž ani jeden nemohl vyjít vítězně. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (129)

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Chladný, děsivý, morbidní. Tak bych popsal tenhle film o páru, který vraždil před dvěma dekádami v České republice. Divákovi se naskytne pohled na Stodolovi, dva zoufalé lidi, kteří jdou pro dočasný zisk přes mrtvoly. O to víc na mě působilo to, že sleduju film na motivy skutečnosti. Herci předvádí neuvěřitelný výkony a celkově Manželé Stodolovi působí jako světový thriller. Opravdový hnus natočený s morbidní krásou. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

StodolovY přivede k myšlence... Boha, já dřevorubec abych opravoval hrubky nějakého pologramotného pissálka ze CinemArtu... Jinak forma je nepříliš divácky vstřícná, děj zkratkovitý a navíc většinou neodpovídá úplně skutečnosti, vše bylo vždy více nebo méně jinak. Mordy nejsou vidět až do závěrečných rekonstrukcí, a i tam jen částečně. Ocenit můžu snad jen bezvadnou dobovou výpravu a dobře vykreslené profily obou hlavních asociálních "hrdinů". ()

Reklama

Rebeca 

všechny recenze uživatele

O reálné trestné činnosti uvedeného páru nevím nic v podrobnostech, takže nejsem zatížena jakýmkoliv srovnávaním, jestli je to dobře, nebo špatně odvyprávěno. Kvalita "Manželů" stojí na výrazném a profesionálním (až divadelním ale bez přehrávání) herectví Lucie Žáčkové a  Jana Hájka. Manželka Stodolová je lidská kreatura, typem výrazná manipulátorka, posedlá vypočítavě hýbat či hrát si s lidmi;  manžel Stodola /chabého rozumu/ je na manželce absolutně psychicky i sexuálně závislý . Nedovolí nikomu, aby se vyskytoval v její přítomnosti. On je ten, jenž je manipulován, a to mu způsobuje zvrácenou radost (ve filmu to bije do očí). Režisér udělal maximum, myslím - víc ani udělat nešlo, protože scénář má své nedostatky (sám si ho napsal ve spolupráci s Tomášem Hrubým, sám se s ním musel popasovat). Víc než na jakýsi soupis zločinů je film zaměřen na to dostat se do hlav Stodolových. A to se myslím povedlo.  Působilo to na mně sice nekompaktním dojmem (už jenom ten začátek, kdy jste rovnou "hozeni do akce" krádeže/loupeže), vzhledem však na Lucii a Jana přidávám čtvrtou hvězdu. A pochvala za kameru (s citem pro detail). ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že to bude nepříjemný film. Ale že to bude tak hloupé, to ne. Tento případ si zasloužil jednoznačně "temnotu", napětí, kriminální náhled. Místo toho je tu rádoby vztahové drama mezi psychopatkou a hlupáčkem. Ani se mi nechce věřit, že jen ona byla dominantní a on byl bázlivý a "přecitlivělý". Tohle není film o sériových vrazích. A už vůbec není potřeba ho vidět. Jak se řekne vietnamsky "na hovno"? ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Mrazivé drama se nechce lacině svézt na vlně true crime sérií, ale zaměřuje se na vhled do zvráceného vztahu dvou lidí, kteří by klidně mohli být vaši sousedé. Realistické nasnímání, pevná režie a výjimečné herecké výkony vyvyšují film nad průměr. Některým divákům ale může překážet to, že děj není nijak ukotvený a k látce přistupuje téměř dokumentárně. Jde nicméně o sebevědomý počin evropského formátu, který by si minimálně pro Lvy za herecké výkony dojít měl. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je fikce, která pracuje s některými momenty skutečného příběhu Stodolových, podrobnosti jsou ale vyfabulované. (Cinemart)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 7,5 milionů korun. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno