Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (222)

jefff 

všechny recenze uživatele

Prušinovský je schopný tvůrce. To už dokázal dříve. A Grand Prix se mu rovněž povedl. Má to vtip, dobrou režii a solidní momenty, které překvapí. Na jednu stranu je to komedie, ale k smíchu tam toho je pomálu, spíš jde o náhled do prostředí, ve kterém být nechcete. Postavy jsou idioti, arogantní sobci, kterým záleží jen samo na sobě. Ale postavy jsou dobře napsané, včetně těch vedlejších. Opravdu pobavila Dyková coby fetka, Donuti jako agilní důchodce nebo dobrý polda Daniel. Kozub se pitvoří jako obvykle a už by s tím možná mohl přestat. Ferro mě bavil možná nejvíc a jeho civilnější, byť také ne úplně vyrovnaná postava má asi největší hloubku. Hádek byl prostě jen debil, ale dobře zahraný. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

4/10. Kdybych zde napsal, že jsem se ničemu ve filmu nezasmál nebo že mě film ničím nezaujal a aspoň chvíli nebavil, lhal bych. Ve filmu jsou světlé chvíle, které mě jako prostého člověka co chtěl vypnout u tohoto filmu bavily. Že bych ale film musel vidět znovu, to tedy ne. Kozub v jeho klasické roli a pokud Vám ten chlápek už dlouhou dobu nesedí, od tohoto filmu dejte ruce pryč. Ostatní si jedou svojí klasiku a nikdo tak nepřekvapí/nenadchne. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Cítil jsem se jako uvězněný dvě hodiny v autě s nejhoršími lidmi, jaké si můžete představit na třídním sraze základky. Hádkova character arc je, že na konci filmu dovolí ženě řídit. Humor je založený na tom, že lidi křičí. Kozub... prostě Kozub. Jo a je něco až patologického, že čeští filmaři si tradičně umí představit jako morální jádro filmu pouze mentálně narušenou postavu. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Řádově lepší než Tři Tygři: JACKPOT, a to zejména díky daleko propracovanějšímu příběhu a kvalitním hereckým výkonům. Režisér a autor scénáře Jan Prušinovský má cit pro charaktery z české spodiny ("Czech white trash"), ale diváci se nimi neztotožní, byť mnohde s nimi soucítí. Film mě úplně nevtáhl právě kvůli absencí "normálních" postav. Herecky velmi dobré - snímek táhne Hádek a Kozubovi s Ferrem sluší role po boku té ústřední, geniální výkony podávají Mirek Donutila Táňa Dyková. Místy zdařilé gagy, místy pro mě příliš vulgární. Překvapivě mi na duši zabrnkal nenápadně podaný sociální podtón. Těsně pod čtyři hvězdičky. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Ty vole, já jsem asi spoko. Ze začátku jsem dostal mírný strach, a mokré uprdnutí do kalhot, že to bude sonda do českých vidláků, nebo kolotočových světských, k tomu s velkým čelem Kozuba, tak to rovnou mohli zfilmovat reklamu na Fio Banku, ale nakonec z toho vyjel road-movie, nebál bych se říct i takové Bokovky, protože do Francie jsme se dostali taky. Není to nejlepší Pružinovka, ani nejpovedenější víla Kozubka, protože pořád si nedokážu dát dvě a dvě dohromady, jestli to valašsko-slezské dylino opravdu hraje, nebo v tom vystupuje jen jako matador ostravštiny. Ale kurva, furt to dopadlo lépe, o mnoho lépe, než Tři tygři ve filmu. Nesnáším Kryštofa Hádka, protože to svý buranství představuje až moc činoherecky, a není v tom cítit ten smrad autenticity, a Robin Ferrero si popletl casting na Spolu, protože svým povahovým rysem duševního mentálně zaostalého debila zahrál na pováženou, a ta francouzská malá mořská víla, korektní na dnešní dobu byla příšerná. Bože, celkem chápu ten komediální motiv - Strach a hnus v Opavě. Kozubka válela, ale jsem rád že se filmařům podařilo obsadit cameo pro Kateřinu Bradáčovou, nebo Tondy Blaníka. Už jsem jen ze zvyku čekal, jestli Žížalu pošle do prdele, a půjde kakat. Jsem spokojenej, svůj účel to splňilo, a druhou Thelmu a Louisu jsem ani nečekal. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Vzhledem k tomu, že v GP měl jet Mazepin, tak se jedná o rok 2021. Je to jediný rok, kdy jezdil ve Formuli 1. Ve filmu Emil (Robin Ferro) tvrdí, že Mazepin se vysekal, vyhrál Bottas a že Vettel neodstartoval a že to je další selhání Aston Martinu, který má mít špatné motory. Ve skutečnosti vyhrál Lewis Hamilton, Mazepin dojel 19. a Vettel 13. a oba vozy Aston Martinu dojely. (Zix.)
  • Ve scéně, kdy na začátku filmu vyhodí Štětka psa z okna auta, se jedná o dva různé psy. Jeden pes sedí nejdříve vzadu v autě, ten je bílý, při vyhazování z okna se už jedná o jiného psa – zlatavé barvy a jiné rasy. (Dawe2)
  • Emil (Robin Ferro) se dostane k mechanikům týmu Haag. Jedná se narážku nebo napodobeninu skutečného týmu Haas. (Zix.)

Reklama

Reklama