Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (228)

William_ 

všechny recenze uživatele

4/10. Kdybych zde napsal, že jsem se ničemu ve filmu nezasmál nebo že mě film ničím nezaujal a aspoň chvíli nebavil, lhal bych. Ve filmu jsou světlé chvíle, které mě jako prostého člověka co chtěl vypnout u tohoto filmu bavily. Že bych ale film musel vidět znovu, to tedy ne. Kozub v jeho klasické roli a pokud Vám ten chlápek už dlouhou dobu nesedí, od tohoto filmu dejte ruce pryč. Ostatní si jedou svojí klasiku a nikdo tak nepřekvapí/nenadchne. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Štěpán Kozub je bohužel v mejch očích netvárnej, šišlající pablb, kterej hraje pořád stejně. Takže filmu Grand prix, kterej natočil můj oblíbenec Průša, udělal medvědí službu. Jo, má tady asi tři vtipný chvíle, ale jinak nic. Film je asi nějakej pokus napodobit anglickou školu, ale příliš se to nedaří. Ovšem zase abych nelhal, ten film mě jako celek nenudil, takže ty tři hvězdy si obhájí. 50%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré jako předchozí Prušinovského tvorba, ale s příchodem Donutila na scénu se situace zlepší. Panu režisérovi se evidentně moc líbí v prostředí socek, ale bohužel už jsem měl velký problém jim rozumět (Dyková a hlavně šišlající Kozub), tak už to bylo skoro na titulky. Jinak nakonec jako jo. Vnímání tohoto filmu může jít jedině nahoru. Časem z toho může být zábavná častěji reprízovaná záležitost na ČT. 60% ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Řádově lepší než Tři Tygři: JACKPOT, a to zejména díky daleko propracovanějšímu příběhu a kvalitním hereckým výkonům. Režisér a autor scénáře Jan Prušinovský má cit pro charaktery z české spodiny ("Czech white trash"), ale diváci se nimi neztotožní, byť mnohde s nimi soucítí. Film mě úplně nevtáhl právě kvůli absencí "normálních" postav. Herecky velmi dobré - snímek táhne Hádek a Kozubovi s Ferrem sluší role po boku té ústřední, geniální výkony podávají Mirek Donutila Táňa Dyková. Místy zdařilé gagy, místy pro mě příliš vulgární. Překvapivě mi na duši zabrnkal nenápadně podaný sociální podtón. Těsně pod čtyři hvězdičky. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý Kozub v jeho dosavaď nejhorší formě. Humorem se šetří a když už se zde najde, je trapný. Kozubova postava k tomu navíc bohužel nedostává dostatek prostoru a sama i sobě je i poměrně odflákle napsaná a zbytek jsou spíš jen takové figurky do počtu. Oproti třem tygrům nesrovnatelný propad a když jsem se za 45 minut nezasmál ani jednou, nejsem si jistý, že je to ten správný film do žánru "komedie." Nuda. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Postavu mechanika, kterého na Velké ceně Španělska inzultuje a následně nahradí Emil (Robin Ferro), si zahrál český reprezentant ve skateboardingu a influencer David Luu. (Olík)
  • Emil (Robin Ferro) se dostane k mechanikům týmu Haag. Jedná se narážku nebo napodobeninu skutečného týmu Haas. (Zix.)
  • Vzhledem k tomu, že v GP měl jet Mazepin, tak se jedná o rok 2021. Je to jediný rok, kdy jezdil ve Formuli 1. Ve filmu Emil (Robin Ferro) tvrdí, že Mazepin se vysekal, vyhrál Bottas a že Vettel neodstartoval a že to je další selhání Aston Martinu, který má mít špatné motory. Ve skutečnosti vyhrál Lewis Hamilton, Mazepin dojel 19. a Vettel 13. a oba vozy Aston Martinu dojely. (Zix.)

Reklama

Reklama