Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (265)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"To jsme tedy ještě nezažili na Štědrý den..." Rvačka v tramvaji, napadení v kostele, vyznání kněze z dávné lásky k ženě a spoustu další málo pravděpodobných situací o jednom Štědrém dnu? Tento film Ireny Pavláskové s hodně překombinovaným scénářem snad stojí za to vidět jen kvůli pár krásným hercům, ač mnohdy nemají  moc co hrát. U Karla Rodena přitom účast ani nepřekvapuje, protože on už v poslední době hraje i v méně kvalitních filmech. Jen svůj standard pak předvedli Jiřina Bohdalová či komické duo Kaiser s Lábusem. Trošku člověka jinak překvapí, že si zde epizodní roličku (u tabletu) střihl Pierre Richard. Možná moc ani netušil, v jakém filmu se objeví. ()

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice vtipný film. Asi mám slabost pro dvojici Kaiser-Lábus, ona taky moje generace aby ji neměla, prožil jsem s nimi všechny kouzelníky, ruskou ruletu, nebo třeba Tlučhořovi, kteří se vysílají již přes třicet let. Jejich scénky v tomto filmu jsou úžasné, už ten verbální střet v tramvaji mě prostě rozesmál. Rodena jsem měl rád, potom přišlo několik jeho filmů po takovém jeho jakoby návratu, kde jsem se s ním úplně rozcházel, ale tady v tomto filmu je výborný, ta role mu velice sedla, další vtipný člověk v tady tom dílku. Ten druh filmu, který když pustíte rodině u chlebíčků (tím nemyslím třicetiletí rodiče a fakan, ale babička, maminka, tatínek, třicetileté děti...), tak neprohloupíte ;-) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane pár fórov vyšlo parádne a nebolo ich úplne málo. Na strane druhej vianočnú atmosféru skoro vôbec necítiť, všetci sú na Štedrý deň na verejnom klzisku, namiesto rodiny sa zase riešia podvody a neúspešné vzťahy. Nakoniec to nedospeje k ničomu jasnému ani sladkému, ale pozitívne a na rok 2022 prekvapujúce, sneh sa tu netopil, pretože všetci mali normálnu telesnú teplotu. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu, především neurážející vánoční oddychová podívaná, která svou cílovku nejspíš nadchne a doprovod v podobě manželů či dobrotivých synů přitom nebude muset obracet oči v sloup. Paradoxně se Vánoční příběh jeví jako prozatím nejsnesitelnější film Ireny Pavláskové, kterému sice chybí nějaké vyšší ambice a nevyhnutelně bude srovnáván s podobnými filmy, přesto zvládne neurazit…. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Česká verze Lásky nebeské či polské Noci plné zázraků se mi líbí. 1)  Filmů, které vyjadřují dobrou náladu a zobrazují příjemnou atmosféru, mnoho není. Tím spíš ocením, když se něco podobného znovu urodí na českých filmových luzích a hájích._____ 2)  Spoluscenáristce a režisérce 62leté Ireně Pavláskové se to tentokrát podařilo. I nositelé zápornějších rolí jsou příjemní (typicky Oldřich Kaiser či Hynek Čermák) a celkově jsem se díval s chutí a se zájmem._____ 3)  Věrohodnost u podobných filmů je mi šumafuk a zbytečně naroubované vánoce mi nevadí._____ 4)  Doporučuji divákům přečíst si pětihvězdičkové a odpadové komentáře. Je to poučné i zábavné. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • S nápadem obsadit Pierra Richarda přišel producent filmu David Blümel. Pierre Richard byl ochotný přijet na natáčení do Prahy, ale situace kolem covidu-19 a téměř zákaz cestování změnily plány. Nakonec se natáčelo přímo v Paříži, a to v jeho autentické pracovně. (DJMaroko)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)
  • Televizní premiéru na kanále ČT1 sledovalo téměř 1,5 milionu diváků (15+). Šlo o nejsledovanější pořad večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama