Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Galactica" využívá jedno z klasických témat sci-fi - lidmi vytvoření roboti se vymknou kontrole a snaží se zničit své stvořitele. I když později se celý seriál postupně posune do trochu jiné polohy. V televizním formátu na první pohled viditelná technická kvalita a "realistické" prostředí. Celkem velkolepý a nikterak optimistický rozjezd. To Paldini: Ohledně postav vytýkáš seriálu to, co je jednou z jeho devíz, čím se od ostatních odlišuje a na co především klade v pozdějších sériích důraz. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Místy trochu složité uvození do rozsáhlého světa. Zvláštně natočené, protože z těch bojů nebo silných momentů, šlo určitě vytěžit víc, ale bylo cítit, že to neždímání je záměrné. Na to, že to má 3 hodiny, je pár scén tak narychlo podaných (až rychle ustřihlých), že nijak zvlášť nevyzní, a naopak některé kecací nebo jen zahleděné scény jsou hodně natahované. Jinak to ale ani nenudí a ač jsem o tom pochyboval, na seriál jsem se začal docela dost těšit. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mě tříhodinový předkrm nijak zvlášť nefanatizoval do nutnosti okamžitého spořádání seriálu, i tak do něho půjdu. Hlavně proto, že tomuhle úžasnému vesmíru u mě unikla pátá hvězda jen kvůli nesympatickým postavám a trošku televizně lacinnému vizuálu. Proto doufám, že po shlédnutí první série více přivyknu posádce i zvolené formě, budu se sem moci vrátit a tu pátou definitivně udělit. See you later ;-). ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Úvod k suveréně nejlepšímu sci-fi seriálu všech dob! Troufalé tvrzení, ale stojím si za ním, jelikož v podstatě jediné, co jsem z "první ligy" sci-fi seriálů neviděl je Babylon 5. Tudíž, pokud považujete za nejlepší právě ten, tak se Vám upřímně omlouvám za svou troufalost. Galactica je natolik jiná, že by pravděpodobně mohla konvenčního diváka i odradit. Přeci jen, nejsou tu žádné štíty, teleportace, paprskomety a "kýbly technoblábolů". Naproti tomu se zde hojně vyskytuje opravdová psychologie postav, otázka náboženství, společenského zřízení, zrada, zbytečně nepřeháněný patos a morální dilemata. Rozhodnutí, jež postavy musí činit nekončí vždy dobře a situaci v poslední chvíli nezachraňuje náhoda či "deus ex machina". Ještě zpátky k technice a jejímu fungování - musím souhlasit, že řešení pohybu Viperů volným vesmírem je tím nejelegantnějším a zároveň nejreálnějším, jaké se nám kdy dostalo. "Tak pravíme!" ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

1/2 - Zatím z toho mám dost rozporuplné pocity, ale ne tak rozporuplné, jako u Firefly. Mám za sebou půlku tříhodinového (!!!) pilotního dílu a už teď se obávám, že Battlestar Galactica časem nebude mít o čem vyprávět, natož aby vystačila na čtyři série. A jestli mě natolik zaujmou postavy fakt netuším, pamatuju si jich jménem asi pět, z čehož dvě už to stejně nejspíš mají za sebou. A ten zbytek si pamatuji jen podle ksichtu a nebo mi splývají s ostatními - a to je bohužel většina. Ale zase na druhou stranu, první půl hodina je docela nudná, ale pak se to konečně rozjede, má to nějakou atmosféru a konec byl kupodivu docela napínavý. Prostě kvůli něčemu se mi to líbilo, kvůli něčemu zase ne. Zatracovat to ale určitě nebudu, třeba mě to v druhé půlce nadchne nebo aspoň zalíbí. Uvidím. ---- 2/2 - Sice si mě to pořád tolik nezískalo a sice mi to pořád připadá zbytečně utahané, taky ty vesmírné bitvy mě moc nebraly, nicméně mě to tady už konečně začalo nějak zajímat, postavy už si začínám pamatovat a hlavně už to vypadá, že ten seriál o něčem bude a že v něm bude postupně se rozvíjející děj, protože tady se načrtlo a poodkrylo dost zajímavých věcí. Pilotu vyšší hodnocení než slabé čtyři nedám, ale ta druhá polovina mě na rozdíl od té první víc zaujala a donutila k rozkoukání seriálu, takže to svůj účel myslím si splnilo. Slabé 4* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)
  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama