Reklama

Reklama

Podezřelá

  • Jižní Korea Heeojil gyeolsim (více)
Trailer 1

Detektiv Hae-joon je povolán k případu úmrtí muže, který se zabil za nejasných okolností při pádu ze skály. Stín podezření ihned padá na čerstvou vdovu, krásnou Seo-rae, která touto skutečností nevypadá vůbec rozhozená. Zdá se však, že chladná byla pouze ke svému manželovi, mezi ní a vyšetřovatelem totiž začíná vznikat nečekané citové pouto. Není však láska pouhou zástěrkou, jak uniknout zraku policie? Park Chan-wook, autor legendárního Oldboye a Komorné, se vrací s mysteriózní detektivní romancí, která vám zamotá hlavu a rozbuší srdce. Pověst dalšího korejského fenoménu po Parazitovi a Hře na oliheň film upevnil ziskem Ceny za nejlepší režii na filmovém festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (102)

rasttea 

všechny recenze uživatele

+ řemeslo, to beze sporu + pár momentů....opravdu ale jen zoufale pár (tolik hvězdy) - scénář - zbytečná délka - v případě Brokeback Mountain krátké povídce celovečerák slušel, bohužel zde by to chtělo tak z celovečeráku udělat maximálně svižný a scénáristicky vtipný kraťas. Pravda, už Komorná mě nezaujala, Old boy mi neutkvěl ani v paměti a ten hype co se kolem filmu vyvolal mě opět potvrdil mé (ne)očekávání, takže jsem vlastně ani žádnou světobornost neočekávala a bohužel pachuť nezážitku přetrval a to tak, že i já, co vždy zůstávám až do konce titulků jsem prchala z kina....  it is what it is.... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jeden z velkých restů loňska, co jsem nakonec vlivem stále malé fanouškovské základny korejských kousků v našich končinách nestihl na velkém plátně. Jeden z mnoha pozoruhodných asijských thrillerů, co hodlá intenzivně útočit na vaši mysl. Jeden z těch, které do toho ale šlapou takovým způsobem, až na vás neberou ohled, jakmile jednou škobrtnete a ztratíte se v ději. Podezřelá disponuje pozoruhodným příběhem, který ale pro mnoho nejasností člověku nedovolí přidat tu čtvrtou hvězdu. [viděno v KVIFF.TV 28.1.2023] ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Parkův cenami ověnčený snímek začíná skvěle. Máme tu smrt chlápka, který sebou několikrát praštil o skálu a komické duo detektivů musí jeho smrt prošetřit. Stopy vedou k manželce zesnulého, ale byla by schopná jej zavraždit zrovna ona? Film v této části filmu skvěle pracuje se střihem, přechody i dávkováním humoru. Divák jako u jiných detektivek zvažuje, zda jej režisér netahá za nos a pak konečně přijde očekávané rozuzlení... a film pokračuje a táhne se, protože se detektiv odstěhuje a podezřelá jej sleduje stejně jako on předtím sledoval ji. A následně zemře její další manžel a vyšetřuje se dál a dál. Nevím, podle mě měla Podezřelá skončit první vraždou nebo třeba i po krátké pasáži, která by následovala, ale rozhodně to nemělo mít skoro dvě a půl hodiny. Od onoho rozuzlení se to neskutečně vleklo a působilo to, jako by nám v kině za sebou pustili dvě nebo možná i tři epizody seriálu. Tohle fakt ne, kdyby to skončilo dříve, dal bych o deset procent více, ale takhle je moje hodnocení 65 % ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detektívka a podivná romance v jednom. Hlavným hnacím motívom príbehu je stalking. Bavili ma tie vizualizácie predstáv a presuny v priestore. Fajn osvieženie. Bohužiaľ od určitého momentu sa rieši už vyriešené. Záverečná tretina pôsobí ako zbytočne nadstavovaná kaša. Potiahnuť dojmy niekam vyššie nedokážu ani postavy samotné. Najviac mi v pamäti zostali veľmi príjemne pôsobiace interiéry bytov a domov. Sklamanie z dielne značky Čchan-uk Pak (Old Boy, Komorná). ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Tak tady jsem se naprosto minul se záměrem režiséra a většinu tohoto filmu jsem docela protrpěl. Filmu nejde upřít nezpochybnitelné kvality v podobě nádherné kinematografie. Kamera je krásně melancholická a přechody jsou naprosto lahůdkové. Ovšem tady bych s výčtem pozitiv asi přestal. Celkově mě ten příběh od začátku vůbec nechytnul. Trvalo mi nesmírně dlouho si k postavám najít vůbec nějakou cestu, která by mi pomohla se na ně alespoň z části napojit. Této problematice ještě napomáhal hrozně zmatečný způsob vyprávění, ve kterém jsem se první polovinu filmu topil a režisér mě nenechal nadechnout. Abych zase malinko vyvážil misky vah, tak katarze a jakýsi vrchol retrospektivy přišel někdy v polovině filmu. Tehdy jsem se konečně začal chytat a začínal jsem propadat ději. Všechno krásně seplo. Jenomže v zápětí jsem se podíval na časomíru a byl jsem šokován, že je přede mnou ještě polovina filmu. Vrchol filmu přišel někde v půlce a pak bylo nemožné držet diváka pořád v napětí. Právě naopak. Film se začal víc a víc utápět v melancholii a začala z toho být kvalitní ukolébavka. Důmyslný mix žánrů je věcí, kterou oceňuji protože tohle chce odvahu a um. Ovšem nemůžu říct, že se tento průnik povedl. Já jsem docela velký fanoušek zamotaných detektivních případů. Tady se mi to ale zdálo takové zvláštní a absolutně mě ten případ nechytl. Možná, že to bylo i kvůli tomu, že jsem se kvůli zmatečnému a mysterióznímu vyprávění prostě nechytal. Pokud se bavíme o nějakém horkém elementu, protože celý film působil hodně chladně, tak romantika tady byla taky kapitola sama o sobě. Zvláště jsem necítil energii mezi ústřední dvojicí. Nevím jestli je to styl korejských tvůrců, nebo je to jenom případ tohoto filmu, ale celá tato romance byla zaobalena v takovém melancholickém kabátu, že divák nemá absolutně šanci vycítit nějakou chemii. Takhle tento vztah pouze brousil hrany nějaké vášně a vůbec netnul do živého. V posledních letech jsem začínal korejské kinematografii přicházet na chuť. Podezřelá mě však dokázala tak trochu uzemnit a já vystřízlivěl z této malinké poblázněnosti. “The moment you said you loved me, your love ended. And the moment your love ended, my love began.” ()

Galerie (79)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Južnej Kórei, predovšetkým v meste Pusan. (MikaelSVK)
  • Juhokórejskí zástupcovia si zvolili snímku ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na 95. ročník Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2023. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

20.12.2022

Streamovací platformu KVIFF.TV nemohli fanoušci filmu v uplynulém roce přehlédnout. Jako jediná přinesla do České republiky poslední počin režisérské legendy Larse von Triera – třetí sérii Království… (více)

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (více)

Reklama

Reklama