Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těsně před Vánoci oznámí Ivaně (Tereza Kostková), která žije jen pro rodinu, její manžel Martin (Marián Miezga) věc, která jí zničí svátky, a o které ví jen jejich společná kamarádka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Ta se jako jediná z party nevdala a nemá děti. Žije sama, ale udržuje poměr se svým šéfem Filipem (Martin Hofmann). Další z party Ela (Andreea Vasile) je známá televizní moderátorka, která vede harmonický život s překladatelem knih Andrejem (Ondřej Sokol) a jejich desetiletými dvojčaty, no jej do doby než se nečekaně objeví její bývalá láska David (Ján Koleník). Partu uzavírá majitel restaurace Vláďa (Pavel Bartos), který se po rozvodě s Věrou (Soňa Norisová) podruhé oženil s mladší Broňou (Dominika Morávková). Po zkušenostech z minulého vztahu si nepřeje, aby jeho žena pracovala, tak Broňa dělá všechno pro to, aby se o jejích pracovních aktivitách nedozvěděl. Ela jí v tom pomáhá. Spleť tajemství, které mají mezi sebou nejen páry, ale i samotní přátelé, se začnou ještě víc zamotávat, když se na Adrianu obrátí manželka premiéra (Petra Vajdová) a chce svého muže (Jaroslav Plesl) opustit v čase předvolební kampaně… (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (145)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Prehovorený na túto staršiu kino novinku. Viac asi slovenský film ako český ak rátam hercov. Ani taký koleník nechýbal. A veď dobre, ako komédia veľmi nie. Skôr sa tu riešili vzťahy a podobné kecy. Pesničky od Imt Smile nemali chybu. Čo sa ale týka obsahu tak ten je čistý priemer a existujú určite lepšie filmy na tento druh, ale zase aj horšie. Neurazilo ale ani nenadchlo. Možno v lete repete. Keď to malo takú skvelú vianočnú atmosféru, nemôžem ísť nižšie a možno si to dám aj v zime. 3* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Neznám knižní předlohu, ani jiné knihy od této autorky, ale podle filmů co jsem podle jejich knih viděl, mi připadá, že je to taková Slovenská Rosamunde Pilcherová, čemuž zpravidla odpovídají i kvality jednotlivých filmů. V létě... je typický příklad červené knihovny v té nejhorší možné podobě. Sympatické obsazení tady nemá šanci zachránit vůbec nic, jelikož postavy a námět je tak plochý, že tam prostě není prostor pro vůbec nic. Ve filmu se objevuje mnoho postav a párů, kdy asi jen tak u tří postav si dokážete za celý film vybavit, ke komu patří, a extrémně složitý propletenec postav se vám prostě nepodaří ani za boha rozluštit. Stejně mi tak do hlavy nešla logika obsazování postav, že když už obsadí české herce, aby zřejmě byl film atraktivní i pro náš trh, tak je z části obsadí do postav čechů, aby mohli mluvit česky, ale některé (Sokol, Plesl) obsadí do role slováků, a nechají je přemluvit do slovenštiny. Nevím, jestli existuje i nějaká jiná jazyková verze (v traileru byla například verze, kde všichni mluvili česky), ale pro našince tohle asi nebude ta nejlepší varianta. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V létě si toho moc neřekneme. Milovat a rozvádět se budeme v zimě a na podzim, na  jaře uděláme politickou kampaň s lidskou tváří a na konci všech ročních období (i filmu) zjistíme, jakou máme bilanci. Marta Ferencová pokračuje ve svém nastaveném trendu vecpat do filmu co nejvíce postav, u kterých bude trvat, než si divák zapamatuje jejich jména, úlohu i důležitost ve filmu a také jejich charakterizaci. Parta představených přátel je mezinárodně pestrá, tedy hlavně pokud jde o jejich herecké představitele. Z Česka dorazí Tereza Kostková, Martin Hofmann, Ondřej Sokol, Jaroslav Plesl a Simona Babčáková, své zastoupení v herečkách Dana Rogoz a Andreea Vasile má Rumunsko a slovenské barvy hájí Marián Miezga, Dominika Morávková-Zeleníková, Ján Koleník, Petra Vajdová a mnozí další. A se zahraniční hereckou účastí se také pojí postsynchrony, které mě nijak neiritovaly. Mnohem horší to bylo s přehledností a kompaktností děje. Některé dramatičtější scény, které čítaly žádost o rozvod, odhalenou nevěru i nově rozvíjející se milostné vztahy a určení otcovství po letech, dost často prošuměly, kdežto události málo podstatné, jako třeba náhlé zablokování zad, dostaly zvýšený prostor. Ano, i tak bylo hezké koukat na vyšpulený rumunský zadek a obdivovat napěchované české poprsí. Každá z popředních postav potřebovala svůj mini příběh. A někdy se jejich trable seběhly tak rychle, až se vytrácel plánovaný dramatický záměr. Produkčně se alespoň nešetřilo na kamerové technice, takže film má kvalitní obraz, záběry z různých ročních období jsou dobře sladěné a vyladěné. Přetlak herců a nižší dramatické i komediální vyznění a za tím vším je režijní rukopis Marty Ferencové, který už je pro ni typický. 6/10 ()

Tangarinka odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nedala ani na druhý pokus... Velkou záhadou je pro mě účast takových herců jako Tereza Kostková, Martin Hofmann, Ondřej Sokol a dalších v tomto bizarním díle. Od začátku je zde typický rukopis Marty Ferencové, ale co je moc, to je moc. Kdo vydržel do konce, zaslouží metál! Na tuto za vlasy přitaženou "komedii" se nedá dívat, natož to poslouchat - stupidní dialogy a tragické postsynchrony. Rozhodně nedoporučuji. ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu strašně špatný. Asi nejhorší film za posledních pár let. Až do konce jsem marně tápal, jestli to má vůbec nějaký děj (spoiler: nemá...), nevěřícně sledoval ty ultrablbé skeče s pitvořícími se herci, příšernou kamerou, ještě horším zvukem a postsynchrony, které mi způsobovaly obsedantně kompulzivní poruchu a litoval, že jsem si včas nevypíchl oči. Hrůza a děs. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Bratislavě a v obci Malé Borové (Slovensko). (SONY_)
  • Scéna v sále, kde se nachází klavírní křídlo Petrof, se natáčela v hotelu Imperial v Karlových Varech. (soarka)
  • Premiéru filmu na televizní stanici TV Nova sledovalo přes 659 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama