Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tomáš (Igor Orozovič) s Terezou (Veronika Khek Kubařová) prožívali lásku jako z učebnice. Poznali se na střední, přeskočila mezi nimi jiskra a pak už to jen doutnalo a hořelo. Po vysoké spolu zůstali v Praze, meteorolog Tomáš získal skvělou práci televizního moderátora počasí, a Tereza se (zatím neúspěšně) snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot. Kdy se to zadrhlo? Na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci s populární televizní moderátorkou (Emma Smetana). Prekérní chvilku by sice Tomáš mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. „Usmiřovačku“ mu překazí neplánovaný pobyt na policejní stanici, a když se konečně dostane domů, narazí na prázdný byt a výzvu, aby se sbalil a odstěhoval.
Tomáš se nechce vzdát bez boje, rád by Terezu obměkčil nějakým velkým romantickým gestem, jenže už nějak vyšel ze cviku. Naštěstí má kamaráda Karla (Matouš Ruml), filmového fanatika, který má jednoduché řešení – proč se neinspirovat scénami ze slavných romantických filmů? Jenže Tomáš záhy pozná, že to, co stoprocentně funguje na filmové hrdinky, nemusí nutně fungovat i v šedivé realitě, zvlášť když provedení pokulhává, nebo když se do cesty připlete charismatický fotograf (David Matásek), který se o Terezu zajímá víc, než je zdrávo. Jedině Tereza je romantická komedie plná trapasů a omylů, která názorně dokládá, že boj o lásku může být někdy neuvěřitelná šichta, zvlášť když vám život dává jednu facku za druhou. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (180)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 2021 jsem v sobě objevil lásku k novějším kouskům české kinematografie. Tedy abych byl přesný k některým samozřejmě. Zdá se mi že v roce 2021 se urodilo vícero povedených záležitostí než v minulosti. K takovým patří i záležitost kolem jedné Terezy. Důvody vidím v zajímavém příběhu, časté citaci mých oblíbených hollywoodských trháků a parádním výběru herců. Nejvíce samozřejmě září Emma Smetana, která svou mrchu hraje absolutně dokonale. PS: -"Tak yippee ki yay, motherfucker." - "Matku bych do toho radši netahal." 70% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Není to zrovna objevný film a přelom žánru, ale díky Kubařové se vám alespoň na okamžik rozzáří očka. Trošku okořeněno hláškami od Rumla, od kterých jsem osobně čekal víc, no a pak si to tu díky tomu celé sebrala skvělá Janžurová, která ráda chodí na Šeberák. Prostě ideální film na totální vypnutí mozku po náročném pracovním dni. Nečekejte raději nic a nakonec dostanete celkem ucházející podívanou. 55% ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Na filmu hlavně oceňuji, že má hlavu a patu. Jak říká klasik, když v prvním dějství je záběr na pušku na zdi, v posledním dějství se z ní střílí. Tady žádné záběry nechybí, jak se občas v českých filmech stává. Ani tu není zbytečná omáčka. Zápletka je bohužel prvoplánová, vtipné scény příliš naaranžované a hlášky občas fungují a občas ne. Více méně je to o nekňubovi, který má za partnerku hysterku. Kostrbatý scénář nutí herce hrát kostrbatě, jako by protagonistům role těch zoufalých existencí neseděly. Láska nebeská se holt nekoná, ale dalo se na to koukat. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

V něčem chápu pozitivní ohlas v tom, že to není jen nahodilá blbina. Taky ale chápu názory, že je to takové plytké a bez ničeho. Mnoho scén a sekvenci je vytržených a skoro nakopírovaných z jiných filmů. Celý problém postav se zakládá na tom, že spolu nejsou schopni mluvit jako normální lidé, a když se pravda řekne po padesáté v televizi, tak je to legitimní a jasný, jak slunce v Nigérii. Celkově je to strašně nemorální a necharakterní. Z pohledu postav. V rámci komediální části bych řekl, že "Kriminálka Golčův Jeníkovi" byla fakt topovka. Ale to je na celý film chabě málo. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Koukatelná romantika, která si na nic nehraje. Humoru sice příliš nenabídne, ale romantiky plno, navíc vystavěné na zábavném nápadu. Hlavní dvojice je fajn, filmoznalý sidekick dodá špetku humoru, ale stále zůstává stejný nedostatek. Až na Janžurovou a Matáska tu nikdo nedokáže hrát tak, aby působil přirozeně. Všechno je to křečovité, přehrávané a když herci otevřou pusu, tak to působí jak z ochotnického divadla. Nevidíte postavy, ale herce, kteří něco předvádějí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama