Reklama

Reklama

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (407)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je Tim Burton- o parník dál, Timotheé je ale skvělý, UmpaLumpa taky fajn, výprava pěkná, ovšem další obsazení je slabé, Olivia Colman sice trefná je, jako vždy, jinak se to násilně zavděčuje aktuálním obsazovacím trendům, zkrátka ošklivá dívka s knírkem byla děsná a je mi fuk, jaké barvy je, no a zbylý casting představil plejádu nezajímavých tváří, do jednoho zanikli ve všudypřítomné čokoládě. Na to, kam se posunuly za ty roky trikové možnosti, strčil Burton Kinga do kapsy levou zadní. Děti to bavit bude, u dospělých si nejsem nadšením jistá. Scénář totiž není nic moc. Laskavost a poetika z Karlíka nehrozí ani omylem. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, trošku jsem se toho bála, ale nakonec jsem moc mile překvapená. Timothée umí skvěle zpívat, což mě taky překvapilo, protože jsem to nečekala. Ty písně vyloženě nejsou nijak lehce zapamatovatelně, možná až na dvě, ale poslouchají se dobře. Vizuálně je to naprosto kouzelné a Timothée je tak skvělý herec, že jsem mu věřila všechno. Myslím si, že se jedná o krásně natočenou poctu původnímu Wonkovi, je to kouzelné, zábavné a veselé. Moc jsem od toho nečekala, ale nakonec jsem příjemně překvapená. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Kouzelné. King má obrovský cit pro vyprávění a jednoduchý příběh dokáže na plátno přenést s obrovskou lehkostí, přirozeností a hlavně srdcem, což dokázal už u Paddingtona. Momentálně v kině nenajdete lepší film pro celou rodinu. Dokáže vás dojmout, ale hlavně se budete královsky bavit po celou dobu. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nový Wonka má nepochybně nejlepší předpoklady stát se novou vánoční klasikou, kterou si opakovaně užijí dospělí a děti ji budou absolutně milovat. Jde o dvouhodinový snímek, v němž najdete děj tříhodinového filmu (a to přesto, že podstatnou část stopáže tvoří muzikálová čísla). Přestože se vlastně nejedná o Dahlovu adaptaci, bizarního ducha předlohy to vlastně má - s jedním podstatným rozdílem, který mi neumožňuje dát plné hodnocení. Paul King totiž snímkem hladí až příliš paddingtonovsky po srsti a snímku velmi chybí nějaké temné podtóny, které má dobrý příběh pro děti nabízet. A když už o tom mluvíme: závěr filmu s budoucí továrnou na čokoládu svádí k výkladu, že film je vlastně prequelem ke kanonickému Karlíkovi. Pokud to tak je, tak bych chtěl opravdu vědět, co se Wonkovi v budoucnu přihodí, že se z dobráckého "jollygood entrepreneura" stane monstrem. :) PS: Celý cast filmu je skvělý, ale chtěl bych víc Atkinsona a Hugh Granta (ano, byl jsem umpalumpován). ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Člověk stárne, přitom mu jaksi dochází, že život rozhodně není pohádka. Paul King ovšem po dvou Paddingtonech opět dodal ryzí film pro celou rodinu. Jeho síla tkví v tom, že nejenom v pořádku uspokojí dětské diváky, ale dospělý doprovod nejspíš opět zvládne alespoň na chvilku vrátit do dětských let. Timothée Chalamet dokazuje své všestranné herectví, kdy  výtečně šlape ve stopách Wildera i Deppa, zároveň je Wonka nejsympatičtějším a nejnaivnějším vánočním filmem, se kterým budou mít letos kina to dočinění. Paul King je oficiálně výtečný audiovizuální pohádkový vypravěč, který nejslavnější postavě Roalda Dahla neudělal ostudu. Výsledkem je dost možná nová instantní vánoční klasika, která má potenciál stát se vánoční trvalkou. Naprosto zaslouženě! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Paul King povedal, že pribral asi 50 libier (23 kg) zo všetkej čokolády, ktorú zjedol na natáčaní, a dodal: "Je zázrak, že Timmy [Timothée Chalamet] zostal taký štíhly a pekný. Mali sme tu neuveriteľnú čokolatiérku. Vytvorila neuveriteľné zmesi a my sme ich ochutnávali. Chutili oveľa lepšie, než museli, pretože evidentne herci sú šikovní v pretvarovaní sa, ale zázrak spočíval v tom, že chutili presne tak dobre, ako vyzerali." (Arsenal83)
  • Wonka (Timothée Chalamet) vyrobí jednu čokoládu z modrého z nebe, kterou dá Noodle (Calah Lane), aby dostala nápad. Poté, co ji Noodle celou sní a nápad dostane, si Wonka dojde ke stolu, kde žádná jiná čokoláda není a přeci si z toho stolu vezme čokoládu a sní ji, aby také dostal nápad. Ve skutečnosti byla na stole čokoláda jen jedna. (McFly2)
  • Paul King o výbere Chalameta do hlavnej roly: "Boli sme celkom otvorení hľadaniu tej správnej osoby. Ale pre mňa to bol naozaj o zozname s jednou osobou."  (Arsenal83)

Související novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama