Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (340)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Míče z pinče, už tam ten moment překvapení při větrání zatuchlého žánru není. Snaží se to být „plnotučnější“ prostřednictvím výpravy, ale mezi plytkým příběhem a písničkami na hranici snesitelnosti už to vtipy jen recykluje, včetně zabroušení do okruhů oligarchie, šmejdů s hrnci a notorických lhářů, kterým všichni věří. Možná by tomu slušela jedna castingová rošáda a sice, že by si Plánková vyměnila role s Kubařovou a v závislosti na tom by generála představoval někdo o dvacet kilo a let mladší. Po bitvě je ale každý generál.. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka pro děti, hezky obsazená, scénář mohl být lepší, chvilkami to bylo skutečně křečovité, a osobně bych se obešla bez písniček, navíc tyhle byly slabé, Václav Noid Bárta dělá lepší věci, tu mi jeho dílo nepasovalo, ale jinak je to příjemná, sympatická pohádka, dětem se líbila a my, vyškolení třeba příšernou Slíbenou princeznou, cítili úlevu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Lucerna/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Výprava 8/10/// PLUS: pohádka nejpohádkovější, úžasní herci. myslím úplně všechny, pěkné, milé a dojemné písničky, znovu se pohádka obešla bez draků a kouzel, přesto je kouzelná, zábavná, vtipná, krásná, výchovná, dojemná, občas i slza ukápla MÍNUS: chvilku mi trvalo, než jsem se na pohádku naladil, překonal počáteční obavu z možného zklamání a také ten rozpočet by si zasloužila větší, v TV super, ale na plátně je to poznat/// Shrnutí: Velké těšení potenciálně na pohádku roku a mírná opatrnost v tom, že přece nelze překonat pohádku (film), které jsem za svůj ČSFD život dal jako jediné 100% a mám ji dlouho zařazenou v TOP10. První díl z mého pohledu překonán nebyl (a ani nemohl být v kontextu toho, jak moc se mi líbil). Přesto je to srovnatelně kvalitní kousek a asi jediné dva důvody proč také nedosáhl plného hodnocení: jsem o 10 let starší a je to pokračování, první díl prostě překvapil. Druhý díl je přesto zážitek, neuvěřitelný a krásný. Češi prostě pohádky umí./// Celkem 90%/// ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kluse moc nemusím ale i tak je pro mě první bambitka jednou z nejlepších novodobých pohádek. Ale kudla z pudla co mělo být tohle? Podívat se na to dalo(jednou) i tak si ale myslím, že je to naprosto zbytečný pokračování. Druhej díl sice nabízí tři dějový linie-první Ferenc a Lorenc, druhá Karaba a třetí Klus, jeho zrzka a jejich dcerka která lítá mezi nimi a Vetchý(m) dědkem. Ani jedna dějová linie mi ale nepřišla nikterak zajímavá. Nelíbila se mi ani hudba pod kterou je podepsanej Václav (para)Noid Bárta(takže se ani není čemu divit). Ani texty písniček nejsou tak chytlavý jako v jedničce. Slabší 3 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byla dobrá pohádka především v tom, že v ní hráli hlavní roli Ondra Vetchý a Verunka Kubařová i když paradoxně dělat z nich pohádkový milence, při jejich věkovým rozdílu to opravdu je nápad hodný českých filmových tvůrců. Když pominu fakt že tady se nekonalo nic čím by mě pohádka překvapila, tak chování  všech postav bylo mimořádně hloupý. Některé scény byly naprosto nedopsaný a prostě je vyřešil střih. Při jedný skladbě se asi Hans Zimmer musel otáčet v posteli, prostě tvůrčí invence v českých zemích je v poslední době z většiny na bodu mrazu. Strašně rád bych řekl klady, tak zopakuji snad jen, že Verunka Kubařová a Ondra Vetchý jsou moji super oblíbenci, docela super kostýmy, nepřál bych teda filamřům, aby se stalo něco se skazenem v Kouřimi, protože pak by museli jezdit nejspíš ma Moravu a my tak přišli o super raritu, že většina pohádkových bytostí za posledních dvacet let bydlí ve stejným domě.  Ne tak jsou vánoční svátky nechám toho, dám smířlivé dvě hězdy a v klidu zapomenu. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Veronika Khek Kubařová na MFF v Karlových Varech v roce 2021 řekla o filmu: „Natáčení pohádky Tajemství staré bambitky 2 pro mě osobně bylo například specifické v tom, že jsem se musela naučit jezdit na koni. A to poměrně suverénně a rychle.“ (rakovnik)
  • Natáčelo se mj. ve skanzenech v Přerově nad Labem a Kouřimi. V prvním díle bylo sídla krále Jakuba (Tomáš Klus) na hradě Lemberk. V tomto pokračování bylo nahrazeno za zámek Mníšek pod Brdy. Jedním z důvodů změny byla dojezdová vzdálenost od Prahy, která činila cca 20 minut. (zikacek)
  • „Pokračování je jiné v tom, že příběh je mnohem vrstevnatější, má více linek, je výpravnější. Šli jsme do větších exteriérů, máme víc koní, písničky jsou dělané víc filmově. Mělo by to být takové plnotučné,“ řekl režisér Ivo Macharáček. (SONY_)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama