Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (423)

A_FISH 

všechny recenze uživatele

"Potřebujeme pomoc v oddělení nemluvňat" -tak tahle věta mluví sama za sebe (resp. za film), hloupočký příběh, nesmyslný přestřelky, dialogy na olmerově (no, to sem trochu přehnal) úrovni - podle mě celkově nic moc, pučil sem si to právě kuli těm 87% a tohle píšu pro to aby se nenachytali další.... opravdu nechápu jak může tohle bejt "kultovní a nejlepší" , pobíhání jufata s mrnětem v jedný ruce a s brokovnicí v druhý působí vážně groteskně, musim ale uznat, že sem se vcelku nasmál, když hlavní padouch postřílel partičku pacientů belhajících se o berlích .... rozjeli slušnej brejkdenc. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jestli v The Killer opulentní akční scény pouze rámovaly emotivní příběh o lásce a mužském přátelství, v Hard Boiled je tomu obráceně a přátelský vztah mezi policistou Tequillou a gangsterem, ze kterého se vyklube tajný policista Tony, je jen jednou ze součástí monumentálního filmu, ve kterém je před kamerou zastřeleno na tři sta lidí a jedna obrovská akční scéna je překonána druhou, a ta třetí. Film začíná přestřelkou v restauraci (během níž jsme svého času s kamarády napočítali 33 mrtvých) a vrcholí (po řadě dalších akčních sekvencí) čtyřicetiminutovým finále v nemocnici, během něhož umírají policisté, gangsteři, lékaři i pacienti (přežijí beze zbytku jenom batolata, i když jen o vlásek). Choreografie akčních scén je vystavěná jako balet, zpomalovaná, zrychlovaná a zastavovaná... Kompozice mizanscény přitom nikdy nevytváří prostorové mezery, a tak nemáme problém se v prostorách orientovat. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

bohužel. možná v roce 1992, ale dnes na mne tyto filmy působí nějak staře. každopádně CHOW YUN FAT předvádí, že s jednou zbraní je superman a se dvěma bůh. JOHN WOO je právem nazýván králem akce, protože vše co se akčně ,,tváří" akční je (popravy,střih,kamera). i když prvních 30 minut na mě působilo celkem nudně. (když byl klid zbraní). hodnotit třeba herecké výkony je nesmysl. jde o honkongský akční film !!! spousta ohně, krve a prázdných nábojnic. prostě jedna strana to šije do všech ze druhý strany a všichni pokud možno efektně padají k zemi. akce to je pořádná, ale já raději skálu nebo tváří v tvář. budliky, budliky!!!!! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Perfekcionistický, všetky ostatné akčné filmy zatieňujúci biják. To snád ani nie je možné, aby tak dlhý a strielačkami nacpaný film nepôsobil preplácane a kŕčovito, a po čase nenudil. A on pôsobí úplne naopak. Posledná polhodina je dôkazom toho, že John Woo nie je z tejto planéty. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Chápu, že filmy Johna Woo jsou pro mnohé dnešní režiséry akčních filmů zdrojem inspirace. Právě proto, že se akční žánr tolik vyvinul, k čemuž značně přispěl právě John Woo, mi přijdou jeho starší film už vyčpělé. Navíc mi přijdou přežité i vzhledem k režisérovi samotnému, ten totiž své techniky později v Hollywoodu zdokonalil. Příběh je opravdu slabý i na akční film a sledování filmu místy znepříjemňuje ohavná syntetizátorová hudba jakoby z 80. let. Pro mě je Hard Boiled dne již opravdu těžce koukatelný film, i když chápu co ve své době znamenal. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Stejně jako v mnoha dalších filmech Johna Woo, akční sekvence byly částečně improvizované. "Schodišťový sestup" v čajovně či zakončení stejné scény s moukou (s nápadem přišel Chow Yun-Fat) patří k nejznámějším. (Satan)
  • Brokovnice schovaná v krabici s růžemi se objevila i v druhém Terminátorovi. Oba filmy s tím ale přišly nezávisle na sobě. Zbraň ukrytá v růžích byla ve filmu použita již dříve - konkrétně v Psím odpoledni a Zabíjení. (Satan)
  • Čajovna byla srovnána se zemí pět dní po konci natáčení přestřelky. (HellFire)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama