Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodina, láska, smrt i katastrofa, která doslova visí ve vzduchu. Absurdní komedie režiséra Noaha Baumbacha, nominovaného na Oscara. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (137)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z toho tři epizody. White Noise má svoje skvělé okamžiky. Naoproti nim má ale i nepopsatělně (spíš se mi nechce) naprosto příšerné okamžiky ( scéna křížového projevu dvou profesorů ke studentům, kombinovaná se srážkou vlaku s náklaďákem ) a tyhle dva střety protkává příšerná nuda vyplněná uspávajícíma dialogama. Formální laskomina vs režisérská vyhonenina. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Film, který se tváří, že chce být o všem, ale spíš je to o ničem. Samozřejmě, že tu padají všelijaká moudra, kterými by se člověk měl v životě řídít. Zároveň je to o dezinformacích a jejich přemíry, smrti té jediné nevyhnutelnosti v životě lidském a strachu z ní. Ale také je tu spousta absurdit, které také člověk zažívá. Celé je to ovšem nezáživné a ty neustálé kecy o všem možném mi za chvíli začaly jít na nervy. ()

Reklama

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Mám rád dobré divné filmy a toto je jeden z nich. Či už vďaka postavám,  situáciám,  dialógom alebo záverečnej tanečnej scéne. U mňa to fungovalo z opäť sa mi páčil Adam Driver, ktorý bol rozpoznateľný čo sa hereckého prednesu týkalo, ale opäť dokázal svoju postavu obzvláštniť niečím novým. Avšak nie vždy išlo všetko pomasle, takže záverečný verdikt 6,8/10. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

DeLillovu předlohu jsem nečetl, vlastně jsem od něj nečetl nic. K postmodernismu jsem spíše přičichl, než ho okusil a v tomhle ohledu je nutno dodat, že třeba 'Inherent Vice', Andersonova zdařila adaptace možná nejpřístupnějšího Pynchona, dopadla přeci jen, značně lépe a baví, v rámci potěšení, jaké z filmu máte, funguje i přes svoji divnost, protože je dávkovaná a má čím bavit. 'White Noise' přináší tuhle divnost, ne v dávkách, scénách, ale rovnou jako odér, kterým je celý film obestřený. Na jednu stranu se mi moc líbí, že někdo zkouší novátorský přístup a natočit, v pravém slova smyslu, postmodernu, jako postmodernu a Adam Driver mi do takového projektu sedí jak vyšitý, vizuálně to vypadá tak dobře, ale nevím, možná, jestli se někdy dokopu k přečtení knihy, a jestli by se mi hodně líbila, bych byl ochoten si tohle pustit znovu, ale jsem teď tak nějak na pomezí, nechci to hanit, jako řada konzumentů, kteří to jednoduše nepochopili, zároveň ale taky zrovna úplně neskáču nadšením, protože si nejsem jistý, jestli mě unikum proletělo před nosem, nebo je to zkrátka neuchopitelné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Noah Baumbach sa tu zrejme chcel poopičiť po nedávnej, vynikajúcej sociálnej satire DON´T LOOK UP. Viacmenej to prepískol a chcel sa v konzumnej spoločnosti hrabať ešte viac, a to hlavne formou ´´intelektuálnych´´ dialógov, z ktorých sa človeku chce, vďaka ich prvoplánovistosti, hneď smiať. Nieje všetko zlato, čo sa blyští a Netflix by mal nájsť už konečne sito, na zbytočné scenáre. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Scéna auto naháňačky bola vymyslená pre účely filmu a v knihe sa nevyskytuje. (Arsenal83)
  • Film je plný motívov, scén a obrazov, ktoré sú symbolom odkrývajúcim tajomstvá samej podstaty života súčasného muža a aj celej západnej spoločnosti. (Biopler)
  • V únoru roku 2023, tedy zhruba rok po natáčení filmu, se ve městě East Palestine ve státě Ohio, ve kterém se natáčela scéna katastrofické vlakové nehody, se reálně stala opravdová železniční nehoda. Podobnost místa, průběhu i následků reálné katastrofy s tou filmovou je až děsivá. Při reálné nehodě byl dokonce zraněn komparzista, který ve filmové scéně hrál. (Dromed)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

07.09.2022

The Acolyte, nadcházející Star Wars seriál zasazený poprvé do období dávno před prequelovou trilogií v éře tzv. High Republic, nabírá další hvězdnou posilu. K dříve oznámené Amandle Stenberg … (více)

Reklama

Reklama