Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé vesnice se chystají na Velikonoce, chlapi před hospodou komentují zelené pivo a nebezpečí chemtrails, když oslavu na návsi naruší náraz dodávky do kašny. Řidiči se podařilo zmizet, lidem je ale jasné, že šlo o teroristický čin. Bezpečí celé vesnice teď závisí na hasičích, na jejich odhodlanosti a akci. Miroslav Krobot hraje náčelníka hasičů, pro něhož celá situace znamená nebývalou vzpruhu. Michal Isteník představuje jeho zástupce, jenž poprvé poznává, co to je mít přehnaný strach o rodinu. Má dobré srdce, jen moc věří tomu, co mu kdo řekne a co zjistí na internetu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Strach z neznámého, přicházení o svobodu pod octovým eau de toilette a narcistní pocit, že sám nejlíp vím, jak to je, protože selský rozum a zkušenosti. Pocta českému frustrovanému lidu a Baldům v rozpuku, které navzdory tématu nesluší ty extrémy v dějových zlomech a vykreslení figurek. Tempo odpovídající prostoru, kde zdechl pes, Krobot jedoucí Krobota v módu dezolé, mizanscéna pro všímavé i Scooter při závěrečných titulcích na to nicméně dávají osobitý punc. Řidič dodávky zastavený na checkpointu domobranou to shrnul trefně. „Co ste za čůráci..?“ ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vzdáleně mi to připomnělo loňský snímek Tichý společník, který mi přišel podobně nevtipný a u něhož jsem prožíval obdobné pocity trapnosti z toho, jaké bizarní výjevy mi je nuceno sledovat (a obecně mám asi alergii na tenhle typ filmů, v němž se dobře situovaní Pražácí navlečou do hnusných hadrů a vydávají se za vidláky, jezdící v rezavém favoritu a popíjející lahváče - nejenže to na mě působí extrémně nevěrohodně, ale obraz české vesnice v současné tuzemské kinematografii je podle mě kapitola sama pro sebe, ke které by bylo možné říci mnoho kritických slov). Myslím, že jsem velmi dobře pochopil Rybanského záměr, co chtěl v tom filmu ukázat, ale je mi protivné, jakými filmařskými prostředky to vyjádřil, obsazení mi bylo dost nesympatické, a osobně jsem se u toho extrémně nudil, byť mě to přece jen nesralo tolik, jako zmíněný Göblův bizar, který jsem kdysi ani nedokázal dokoukat do konce. Na kauzu s prvním českým teroristou si pamatuji dobře a jako námět pro film mi to přijde dobré, ale v tomto případě si prostě myslím, že ta divácká nezáživnost přebíjí vše dobré, co ten film říká mezi řádky - k cílové skupině lidí, kteří věří fake news, se to ale podle mě stejně nedostane, a osobně ani nečekám nějaký větší komerční úspěch - spíš bych si tipnul, že v kinech to bude propadák s minimální návštěvností. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prakticky bezchybná satira z prostědí malé moravské vesničky, která navazuje na tradici započatou Formanovým veledílem o jedné rozkradené hasičské tombole. Tentokráte se akorát místo bálu organizuje velikonoční jarmark, na něm se stane něco natolik závažného, že koloběh událostí na sebe nenechá dlouho čekat. Krobot opět špičkový. No zkrátka já si pochutnal. 70% ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Vtipné to je dosť, aj sa na tie filmárske, "netelevízne" celky veľmi dobre pozerá, akurát to problematiku zjednodušuje a karikaturizuje viac, než je zdravé. Nástup fašizmu a dezinformačná vojna sú viac než len "drobné, milé neduhy" zopár stratených dedinských tajtrlíkov - autor akoby nerozumel problematike (a prostrediu) o ktorých rozpráva. Celkovo parádna réžia (s parádnym Isteníkom a Krobotom), ale pomerne chabučký scenár. Útoky Jaromíra Baldu mali podľa mňa ešte o trochu väčší potenciál na sfilmovanie. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem chuť na tlačenku. A to všechno kvůli těm podělaným chemtrails! U nás doma přitom moc dobře ví, že já normálně jím jen saláty, každý den cvičím a zásadně nepiju... Kdybych navíc nebyl v sále sám, ostatní by mi určitě potvrdili, že tenhle film je jen promyšleným reklamním tahem korporací, které nám chtějí píchnout 5G čipy a po vypršení záruky obětovat naše nicotná těla Alláhovi! Inu... Ocenil bych, kdyby se hasiči ještě trochu více odvázali, ale jako zrcadlo doby? Více než dobré. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo v říjnu roku 2020, hlavní část natáčení probíhala ale až v únoru a březnu roku 2021. Několikadenní mrazy donutily filmaře dokonce natáčení pozastavit. (Azurose)
  • Natáčelo se ve Chvalnově ve Zlínském kraji. Hřbitov se nachází v nedalekém Roštíně. (skudiblik)
  • Inspirací k námětu byl teroristický útok spáchaný Jaromírem Baldou v roce 2017, kdy na železniční koleje pokácel strom. (Azurose)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Febiofest sa po dvoch rokoch vracia do kín

Febiofest sa po dvoch rokoch vracia do kín

15.03.2022

Medzinárodný filmový festival Febiofest Bratislava začína 16. marca do kinosál uvedie 75 filmov. Tie budú rozdelené v 8 sekciách – V strede Európy-súťaž krátkych filmov; V strede Európy – mimo súťaž,… (více)

Reklama

Reklama