Reklama

Reklama

Tomáš Koucký

Tomáš Koucký

Biografie

Koudy, jak ho všichni znají, začal studovat audiovizuální tvorbu už na Střední průmyslové škole sdělovací techniky v Panské. Díky jeho vášni k zimním sportům – freeskiing – začal poprvé natáčet videa pro webové portály a magazíny o extrémních sportech. Na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v písku vystudoval katedru kamery pod vedením zkušeného F. A. Brabce. Během studí se přidal k produkci 3heads, která se zaměřovala na tvorbu sportovních dokumentů a hlavně vyvíjela jejich vlastní kamerový grip – Russian arm, Drony – první model už v roce 2011.

Pod třemi hlavami natočil několik krátkých sportovních dokumentů a reklamních spotů. Krátký dokument o olympijské vítězce Evě Samkové byl oceněn na festivalu MFOF 2016 – speciální cena Prahy.  V roce 2017 se podílel jako hlavní kameraman na natáčení krátkého dokumentu o downhill longboardingu pro celosvětový Olympic Channel – Speed Boarders. Rok na to prezentoval na podzim svůj 40minutový dokument o přípravě v Chile českého sjezdaře Ondřeje Banka v rámci festivalu Snow film fest.

Během podzimu 2019 poté proběhl po festivalech jeho další kraťas o highlinerovi Danny Menšíkovi, který byl opět oceněn – 3. místem v hlavní kategorii na MFOF. V ten samý čas se mu povedlo nominovat do semifinále prestižní soutěže Red Bull Illume image quest 2019 se záběrem z dokumentu o skimboardingu v Čechách.

Režíroval také dokumentární televizní pořad Extreme InterviewsLucií Výbornou, jako hostem v produkci Old&Rich Company, kde je taky podílníkem.

Tomáš "Alfred_Koudy" Koucký

Režisér

Producent

Seriály
2023

Banáni

 

A co teď? (E02)

 

Nečekaný nález (E01)

Kameraman

Herec

Dokumentární
2020

Čundr v Africe (seriál)

 

Epizoda 4 (E04)

 

Epizoda 3 (E03)

 

Epizoda 2 (E02)

 

Epizoda 1 (E01)

Střihač

Dokumentární
2022

Stopy v písku

2020

Dobrá lajna

Scenárista

Dokumentární
2017

Buď svůj, buď Vágus!

Reklama

Reklama