Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (4 193)

plakát

Inspektor Taggart - Dlužní úpis (2010) (epizoda) 

Dost fajn začátek série, případ více než zajímavý. Seriál se přehoupl přes stovku epizod (tohle je 102.) a teď mi to díky stopáži ubývá dost rychle. Tahle parta mi bude chybět, ale naštěstí ještě něco zbývá. Mimochodem, myslím, že jsem za celou dobu nepochválil dabing. Tak to dělám teď. Klasických 70 %, super konec.

plakát

Inspektor Taggart - Skutečnost a fikce (2009) (epizoda) 

Z anotace se tenhle díl jevil poměrně výživně, se zajímavou zápletkou. Skutečnost je méně zajímavá. Děj příliš neutkví, takže ani díl jako celek. Herecky samozřejmě tradičně skvělé, natočeno fajn, ale jinak průměr. V tomhle případě je to škoda. 65 %.

plakát

Inspektor Taggart - Sbohem, miláčku (2009) (epizoda) 

Výborný, Robbie opět v centru dění, jeho nález mrtvoly a nemluvněte rozjede celkem zajímavou a fajn zápletku, která v průběhu navíc dovede i pěkně překvapit, takže tentokrát opět spokojenost. A navíc je tady Hugo Speer! 75 %.

plakát

Inspektor Taggart - Trik s nožem (2009) (epizoda) 

Tentokrát celkem nuda, dost průměr, nezajímavý díl. Ale seriál i po 25 sériích pořád baví, takže o nic nejde. 60 %.

plakát

Inspektor Taggart - Práskač (2009) (epizoda) 

Robbie zase chlastá a oblejzá ženský a tentokrát se mu to dost vymstí. Zase pěkně zajímavý díl, bylo to opravdu dobré, fakt super. 4* tentokrát naprosto zaslouženě. 80 %.

plakát

Inspektor Taggart - Chladné čtení (2009) (epizoda) 

Tentokrát slabší, ale zápletka zajímavá, ačkoliv na konci nikterak překvapivá, Na čtyři hvězdy mi to ale tentokrát v pohodě dá.

plakát

Odpoutaný Frankenstein (1990) 

Originální a rozhodně velmi zajímavá volná adaptace Frankensteina, spíše ale inspirace. Atmosféra je výtečná, herci taktéž (Hurt i Julia, představitelé básníků). Sympatická stopáž, zajímavý děj, který rozhodně není přeplácaný, ba naopak, tohle funguje skvěle a šlape to od začátku do konce. Tenhle film je všechno možné, ale zároveň absolutně skvěle šlape. Corman se režijně rozloučil zcela na vrcholu sil, originálně a osobitě. Jako adaptaci legendárního románu to naprosto beru. 75 %.

plakát

Malý obchod hrůz (1960) 

Blbůstka, skrz naskrz průměrná, typický produkt 50. a 60. let. Sympatický námět, vizuál, herci i stopáž. Začátek je perfektní, pak to ale bohužel poměrně výrazně klesne. Ale je tu pár fakt super povedených gagů a nápadů, výtečný výstup Jacka Nicholsona (legendární!) a sem tam příjemně černý humor. Z Cormanovy tvorby rozhodně zatím to nejslabší, co jsem viděl. 60 %.

plakát

Inspektor Taggart - Domácí násilí (2008) (epizoda) 

Další nadprůměrný, skvěle zahraný kus. Odhalit vraha sice není těžké, ale to je jedno, když je detektivka jinak kvalitní. 75 %.