Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Klaunka (2023) (TV film) 

Tak já nevím. Proč to vlastně vzniklo? Molavcová pro mě vždy byla jako marťan, který s sebou na scénu přináší poetiku jakési infantilní starosvětskosti. Kdykoliv jsem ji viděla v tandemu se Suchým, přišlo mi, že dělají něco, co je musí strašně bavit, ale problém byl v tom, že jsem se u toho nebavila já. Od dokumentu jsem čekala, že herečka tu svou auru aspoň na chvilku vypne a divák bude moci alespoň trochu nahlednout pod hereččin pitvořivý povrch. Což o to, momenty, kdy přestala mluvit "molavštinou" a odhalila v sobě normálního člověka, tam byly. Ale bylo jich setsakramentsky málo. Jak je to možné? Byl problém v Sommerové (to spíše ne) nebo v Molavcové, která si svůj vnitřní život pečlivě střeží a jejíž divadelní alter ego je trvalou součástí jejího veřejného obrazu? Kdo ví. Já bych ale strašně chtěla vidět méně Klaunky a víc Molavcové.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Ta procenta fakt nechápu. Šablonkovitá zápletka, trapné a strašlivě prkenné dialogy, Hofmann-Kubařová naprosto bez chemie. Puberťácké vtipy, předvídatelné repliky. Nulový posun mužských postav už ani nekomentuju. A z "Když nemůžeš, tak přidej" mám tiky. Další zářez na pažbě nebezpečné zbraně "české komedie 21. století", tentokrát překvapivě bez Langmajera.

plakát

Mělas to vědět - See No Evil (2020) (epizoda) 

Už podezřívám všechny, včetně prodejců párků někde na ulici a jsem strašně zvědavá, co z toho vyleze. Cool vizuál (estetika interiérů, hadry Kidman), skvělá atmoška, velký napětí.

plakát

Hezké vstávání (2010) 

V porovnání s The Morning Show působí trochu schmutzig (ano, svou roli tam hraje taky 9letý "věkový" rozdíl), ale jinak moc fajn podívání, nadšení McAdams bylo možná až moc vyhrocené a romantická dějová linka mohla být taky trochu složitější... Možná bych si tam dokázala představit víc Goldbluma a silnější napětí mezi Fordem a Keaton (ne, opravdu mi nestačí sáhnutí na zadek).

plakát

Tenet (2020) 

Mindfuck, jedna velká jízda. Můj mozek mnohdy nestíhal, do půlky člověk neví, co se tak vlastně sakra děje. Neskutečně zamotaný děj, u kterého ale nevím, jestli ho vůbec chápat chci (na rozdíl od Počátku, o kterém bych diskutovala hodiny). Trošku akční porníčko, mnohdy bez chuti a zápachu - celý to mohlo být klidně o půl hoďky kratší. Efektní scény zejména s orchestrem a letadlem, skvěle odvedená práce s kamerou a všemožnými efekty (ale neubránila jsem se dojmu, že je to akorát Nolanova filmová masturbace). Forma (velké akce a zamotaný narativ) jako kdyby převážila nad obsahem (prázdná psychologie postav, jejich nelogické jednání, absence velké nosné myšlenky).

plakát

The I-Land - Nádherné paláce (2019) (epizoda) 

Takže tímhle dílem končím... vizuálně hezký, nenudila jsem se, ale kombinace Survivor, Lost a snad Westworldu (??) je na mně asi už moc...

plakát

Lolita (1997) 

Četla jsem knihu a byla jsem strašně zvědavá, jak jde ztvárnit postava nespolehlivého vypravěče. V první části filmu jsem byla v rozpacích a strašně mi vadilo, že Ironsovo slintání nad holkou, které má být 12 let, je docela sexy - což bylo dáno i tím, že Swain bylo v době natáčení 17. Pak mi ale došlo, že přesně o tomhle napětí je čtení Nabokova originálu a člověk jak v knize, tak filmu prostě přistihuje v momentech, kdy si říká "ale to má být hnusný, nemáš mu fandit". U Lolity mi přišlo, že "dospělé" a "dětské" momenty možná kontrastovaly až moc, nicméně Irons byl jako dominantní ťunťa naprosto přesný. Formálně se skvěle střídaly atmosferické polohy letního dusna, amerického roadtripu a noir thrilleru. Dobře udělaný film, výborná práce s knihou, ale nic, co by mě dostalo do kolen.

plakát

Havel (2020) 

Na dokreslení výkladu středoškolákům nadprůměrný, na velký český film hodně slabý, klouzající po povrchu. Zajímalo by mě, jak probíhal tvůrčí proces a pro koho ten film vlastně má být. Nevím, jak bych se na to tvářila, kdybych o Havlovi nic nevěděla. Jo a ty kvazi-umělecko-divadelní vsuvky byly docela trapné.

plakát

Dáma na kolejích (1966) 

Překvapivě feministická záležitost s předvídatelným koncem, formálně neskutečně zajímavý, na Československo tehdejší doby skvělý!

plakát

3Bobule (2020) 

Hodně špatná zápletka, trapný PP, nehumorný humor, otřesný scénář. Plusové body za záběry z dronů, občas dobře vykreslenou atmosféru a fungující hudbu. Jinak utrpení.