Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (599)

plakát

Atlas (2024) 

Vcelku průměrný a trikově hrozně přeplácaný film. To neustále dohadování s Al mě po chvíli nudilo, stejně jako celé tempo filmu. Jednou stačilo.

plakát

Dožeň, co se dá! (1999) 

Pohodová a nenucená komedie s vtipnou zápletkou a fajn herci. Nic víc člověk od oddechovky vlastně ani nechce.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Jedno se seriálu musí nechat. Zakomponovat do jednoho seriálu tolik pohádek, aby to nějak navazovalo a tvořilo celek, asi nebylo jen tak. A většinou to docela funguje. Ale někdy to taky působí lehce na sílu. Jak už padlo, pohádkové části působí místy docela kýčovitě a uměle, zkrátka jako laciné pohádky. Stejně jako některé efekty. Ale reálný svět je zpracovaný zajímavě a většinou docela poutavě, stejně jako linky postav. Ale s ohledem na délku je to taky plné vaty, překrucování a ne vždy fungujících plot twistů. Má to zkrátka slabší chvilky a díly, ale jako celek je to fajn a zajímavá průprava pohádek v hrané formě.

plakát

Netvor (2011) 

Už jako puberťačce, kdy jsem to viděla poprvé, mi to přišlo tak trošku trapný. A v dospělosti už dost. Ta myšlenka krásky a zvířete je tu zpracovaná pro pubertální publikum a stejně to moc nefunguje. Charaktery jsou ploché, záporačka byla vyloženě směšná a sám hrdina je nudný.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Ta myšlenka je rozhodně zajímavá a poměrně originální. Platit časem a mít možnost žít věčně je rozhodně k zamyšlení, zda by to vážně takhle fungovalo a vlastně si umím celkem představit, že ano. je tam krásně vidět ta propast mezi lidmi, co mají času málo a co ho mají tolik, že vlastně ani nevědí co s ním.  Má to atmosféru, ale bohužel ji místy kazí vcelku klasické prvky z jiných filmů, které to lehce sráží. Ale vizuál i herecké výkony ujdou a rozhodně je to fajn záležitost.

plakát

Copak je to za vojáka... (1987) 

Když nad tím člověk nepřemýšlí a vůbec neví, jak to tehdy chodilo, tak je to taková fajn průměrná komedie. Ale v některých ohledech je to dost zkreslené a je tam i dost nesmyslů. Jako třeba hon na paragány, což z filmu působí jako celonárodní policejní a vojenská akce, do které se zapojil každý Pepa v uniformě. Ale zároveň jde i o nejzábavnější část filmu. Další část motající se kolem holek to spíš vyplňuje, aby se tam taky něco odehrálo, ale už to není ani z poloviny tak zábavné.

plakát

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024) 

Nevím, co kdo čekal za zázrak, ale já viděla přesně to, co jsem očekávala. Akční a relativně stylovou řežbu, kde dostanou náckové na prdel. Sedělo mi obsazení i tempo filmu. Taková Ritchie pohodovka, která vás z židle sice asi nevystřelí, ale ani nijak neurazí a je to naprosto ucházející záležitost.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Druhý díl má rozhodně víc šťávy než první. Je víc dramatický, pro postavy rozhodně víc tíživý. Jen málo co asi dostane člověka na totální dno, když přežije masakr, myslí si, že už má klid a oni ho tam vhodí znovu. Protože se jich potřebovali zbavit a taky pobavit už znuděné publikum. Je to surovější, ale taky dost dělá fakt, že tady už nebojují  o život jen puberťáci, ale jsou tu i mnohem starší a krvelačnější účastníci, kteří taky chtějí přežít. I charaktery jsou hlubší a to včetně vedlejších postav, které tu člověk zaregistruje rozhodně lépe než tomu bylo u jedničky. Celé je to propracovanější a zajímavější.

plakát

Hunger Games (2012) 

Myšlenka a námět je skvělý, i když ne tak docela originální. Dokazovat si svou moc skrz boje na život na smrt v čele s dětmi a ještě z toho udělat zvrácenou reality show pro pobavení nejbohatších a vyděšení nejchudších. Jo, to rozhodně zní znepokojivě. Víc než kdyby se to týkalo dospělých. Ale z filmu to nezní tak dobře, jako z knihy. Taky mi tu chybí hned několik věcí, které tu jsou změněné nebo vynechané úplně. Část v aréně je zbytečně dlouhá a tak trošku nezáživná. Pořád je to ale film na který se určitě dá dívat, ale zase to není film, který by si člověk s chutí pouštěl opakovaně.

plakát

VALL-I (2008) 

Vall-i je skvělá a celkem trefná dystopická ukázka toho, jak by to klidně mohlo jednou dopadnout. Tedy, ani ne tak to, že z lidstva bude banda tlouštíků ve vznášejících se křeslech, jako to, že planetu jednoho krásnýho dne totálně odděláme. A jedinou snahou o nápravu budou robotičtí  uklízeči. Tady je to jen nadnesené a upravené pro dětské diváky. Ale je to skvělý film i pro dospělé a to se v něm ani nemusí moc mluvit a hlavní postavou klidně může být malá šrotovací krabička s očima.