Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Rodinný
  • Dobrodružný

Recenze (2 054)

plakát

Návrat (1985) (TV film) 

Ani mladičký Hajdu, ani mladá Krajčovičová (která se nevím proč ani nedostala do soupisky herců výše ↑) nezachránili slabý scénář i slabé zpracování tohoto dost podivného snímku. Na dvou hvězdách hodnocení má největší podíl talent debutujícího Adyho.

plakát

Navráťte sa k otcom svojim (1984) (TV film) 

Kdo se obrní trpělivostí, budiž mu odměnou slušná sonda do hluboké a hluboce rozervané ruské duše v podání výborných slovenských herců. Jako u většiny snímků z ruského prostředí je nutno počítat s porcí nudy, ale zde, zvláště v závěru, je divák trpělivý odměněn i dávkou mouder a to nejen od Leva Nikolajeviče skvěle ztvárněného Leo Haverlem. Také je hezky Evou Rysovou zahraná manželka, která chudáka umírajícího pod pláštíkem starostlivosti neváhá svou sobeckostí trápit až do úplného konce. Jen je prostě třeba umět poslouchat.

plakát

Sto hodín do zatmenia (1979) (TV film) 

Český film na tohle téma - Pramen života, od zkušeného Cieslara, je podstatně lepší. Tohle divadelní ztvárnění intrikánského, zákeřného a falešného světa žen, který se v daném prostředí projevuje naplno, je značně odporné. Zahrané dobře, ale odporné. Díky tomu na hranici dvou hvězd.

plakát

Zázrak v Oužlebičkách (1971) (TV film) 

Do široka roztažená sprostonárodní anekdota se snadno předvídatelným průběhem. Spíše pro děti asi.

plakát

Rozprávanie neznámeho človeka (1999) (TV film) 

Typicky Čechovovské a i typicky ruské té doby. Čili bezobsažné, nudné, plné prázdných řečí. Herci se sice snažili, ani natočené to nebylo špatně, ale jinak ztracený čas.

plakát

Píseň o velké lásce (1932) odpad!

Příšerně natočené a zahrané, i s ohledem na tehdejší dobu. Dějově nevím, žádný jsem nepostřehl.

plakát

Monsieur Batmanov (1979) (TV film) 

Další z příběhů z ruské tzv. lepší společnosti. V překladu příběh o ničem z prostředí znuděných parazitů, většinou obdařených některou (nebo vícero) z psychiatrických diagnóz. Teda pardon: Psychopatie byla vlastně u nás díky nadkritickému výskytu mezi vedoucími činiteli všech typů z číselníku vyjmuta. Takže hlavní představitel, klasický psychopat, je vlastně v pořádku. Výše psaný popis díla (Obsah) je hodně úsměvný. Batmanov není ani mladý, ani nadaný (pokud tedy není řeč o hoštaplerství) a neschopný zařadit se do společnosti není kvůli statkářskému Rusku, ale kvůli své sociopatii.

plakát

Sešli se na Vlachovce (1973) (TV film) 

Plno person, od scénáristy, režiséra až po herce a takovejhle bizár. Ta hudba tam je peklo. To vše v roce, kdy vyšlo The Dark Side of the Moon...

plakát

Postoj (1988) 

Docela fajn filmek, na který je ale třeba sitzfleisch, bo jinak se nebude líbit. Zdánlivě se nic neděje, ale votomto právě je. Pěkně ztvárněný poklidný život malých lidiček, dalo by se říci až ztroskotanců, kteří si našli svoje místo v životě. Takovou zašíváreň. Ale i zde si je zmrdi najdou a udělají jim z toho poklidu chaos, který skončí smrtí jednoho z nich. Imriško prostě tu konfrontaci nedal. Nikdo samozřejmě za nic nemůže a zberba odjíždí dělat bordel jinde. Na pět hvězd to samozřejmě není, ale původními čtyřmi se mi nepodařilo zdvihnout tragické hodnocení...

plakát

Zajac na diaľnici (1983) (TV film) 

Velmi slabě až místy chaoticky natočené. Režijně nezvládnuté. Vše začíná už nesmyslným názvem a obsazením naprosto nezkušeného neherce do hlavní role (možná proto se ani nedostal do zdejšího přehledu ↑). Hned v prvním záběru bílé ponožky v sandálech na poli při sběru brambor. Dobrý.