Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (509)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější! Viděl jsem ji za totality jako dítě a naprosto mi učarovala. Jenže jen jednou, na představení pro děti, a od té doby už nikde nebyla. Nejen problematický D.Vostřel, ale ještě více silná politizace způsobily, že pohádka sice neskončila v trezoru, avšak v TV ani kinech nešla - což vyšlo nastejno. Až po roce 1989 se objevila v TV, ovšem ten šok! Zkrácená verze, ze které nejkřiklavější protirežimní legrácky byly vystřiženy, včetně kozáčka D.Vostřela a J.Kemra. Noviny vše pěkně rozmázly a zanedlouho se v TV objevila plnohodnotná nezkrácená verze... Dnešní divák nejspíše ocení hezké písničky Jana Hammera, který pak odešel do USA, kde se proslavil, i humor českých hereckých hvězd, avšak tvrdou politickou satiru bez totalitní zkušenosti nejspíše přehlédne. A ono je to možná dobře... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak se mi to podařilo, ale tohle je další z těch pohádek, který jsem se až do roku 2014 úspěšně vyhýbal. Ty písně, které zde jsou, jsou ale prostě jedinečné a člověk je prostě zná, i když pohádku nikdy neviděl. Neckář je výborný, ale výborné jsou také kulisy, které mě postě ohromily. Výprava parádní. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pohádka okořeněná serenádami dvou kvalitních zpěváků v hlavních rolích. Pro mě to bývala spíše pohádka, která byla až ve druhé vlně. Prostě není tak oblíbená jako např. Princezna ze mlejna, Byl jednou jeden král nebo Tři veteráni. Závěrečná půlhodinka mě moc neseděla. Písničky pěkné, děj obstojný. 65% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s některými zde a také dodávám - toto je moje nejoblíbenější pohádka. Helena byla v té době krásná princezna, Vašek na vrcholu popularity a vůbec, celé je to takové letní, vtipné a plné krásných písniček. Neznám nikoho, kdo by neznal ani jednu. Já vždycky nemohu z rádců Kemra a Vostřela kujících pikle obvyklé i neobvyklé .-). Takhle má prostě vypadat pohádka pro celou rodinu. Je tam jasný příběh pro děti i řada vtipných momentů pro dospělé. Vždy se rád znovu podívám ! * * * * * ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Šíleně smutná princezna na první pohled (i poslech) do jisté míry vyčnívá z tuzemské pohádkové produkce - zejména díky netradičnímu pojetí, které je okořeněné nezapomenutelnými písněmi, nádhernou (i když "maličko" kýčovitou) výpravou a nejednou nápaditou a humornou sekvencí. Mladičkému Neckáři a Vondráčkové to nesmírně slušelo, duo Kemr-Vostřel bylo výsostně spiklenecké, zatímco duo Marvan-Záhorský mělo královské charisma. Libozvučná pohádka, která nestárne. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Ve scéně, kdy vytáhli prince Václava (Václav Neckář) z vody, byl mokrý, hned v dalším záběru je však už suchý. (Varan)
  • Jaroslav Marvan rád vyprávěl, jak při natáčení nachytal Václava Neckáře, když si v šatně zkouší jeho královskou korunu. Zařval na něho: „Položíš to! Takhle mladej a zkoušel by sis moji královskou korunu? To si nezvykej!“ Neckář se lekl, hned ji položil a beze slova utekl pryč. Marvan se tomu pak smál, protože to z jeho strany byla pouze legrace. (raininface)
  • Ve scéně, kdy rádcové omráčí prince, se za princem objeví rádce, který přichází z cely. Ten se tam ale nemohl dostat, když princ pořád stojí ve dveřích. (Blekota56)

Reklama

Reklama